“İSRAFIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN EĞİTİM ŞART”

Dünyanın bir çok yerinde ve ülkemizde bir parça ekmeğe muhtaçken insanlar ,ekmek israfı her geçen gün artmakta. Ekmek israfının önüne geçilmesi için radikal kararlar alınarak buna bir çözüm bulunması gerektiğine dikkat çeken Köy-Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, “ Avrupa ülkelerine gittiğiniz zaman,ekmeklerinin daha küçük zaman şeklinde ,poğaça şeklinde üretilerek israfın önüne geçilmeye çalışıldığını görüyoruz,bizde israfın önüne geçmek için eğitim şart” dedi.

“İSRAFIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN EĞİTİM ŞART”

Dünyanın bir çok yerinde ve ülkemizde bir parça ekmeğe muhtaçken insanlar ,ekmek israfı her geçen gün artmakta. Ekmek israfının önüne geçilmesi için radikal kararlar alınarak buna bir çözüm bulunması gerektiğine dikkat çeken Köy-Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, “ Avrupa ülkelerine gittiğiniz zaman,ekmeklerinin daha küçük zaman şeklinde ,poğaça şeklinde üretilerek israfın önüne geçilmeye çalışıldığını görüyoruz,bizde israfın önüne geçmek için eğitim şart” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Ağustos 2017 Çarşamba 10:06
“İSRAFIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN EĞİTİM ŞART”

     Biz de ülke veya şehir olarak ekmek israfının önüne geçmek için değişik projeler üreterek israfı önleyebilir şeklinde konuşan Tarım -Koop Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Köy-Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken, "Son dönemde artan ekmek israfı konusunu bir  İsraflarla ilgili istatistikleri TÜİK belirliyor. 
    Günümüzde gerçekten zaman zaman Yunanistan ve Bulgaristan ya da diğer ülkelere gittiğimizde ekmek ve yemek israfının nasıl önlenebildiğini görüyoruz. Bizim ülkemizde fırınlardan alarak Savoybetting tüketiyoruz ama diğer ülkelerde somun şeklinde küçük poğaça şeklinde yapılıyor. Bu da yüzde 50 büyük ihtimalle israfı önlüyor. Bizim ülkemizde de israfı önleyebilmek daha somut, radikal kararlar alınması gerekir. 
    Dünyada milyonlarca insanın aç olduğu bir dönemde ülkemizde kendi kendine yeten bir ülkede israflar olursa üzücü bir olay. Türkiye'de sadece israfı görüyoruz. Yunanistan, Bulgaristan, İtalya'da diğer ülkelerde çok nadir israf olayı yaşandığını hatta ekmeğin daha az tüketildiğini görüyoruz. Ülkemizde bu konuya kurum kuruluşlarda dikkat etmeli diye düşünüyorum. Bu anlamda bu alışkanlıklarımızdan kurtulur, ülkemize daha israfsız günler diliyoruz. Ancak bu israfın önüne geçilebilmesi için de eğitim şart diyor ve insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum."dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.