İZİN VERİLMEMELİ!

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, son günlerde gündeme gelen tütün konusunda yaptığı açıklamada, tütün üreticilerini her zaman desteklediklerini söyledi. Yaşagör ayrıca tütün ve tütün mamullerinin yasalar çerçevesinde pazarlanması gerektiğini onun dışında satışlara izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

İZİN VERİLMEMELİ!

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, son günlerde gündeme gelen tütün konusunda yaptığı açıklamada, tütün üreticilerini her zaman desteklediklerini söyledi. Yaşagör ayrıca tütün ve tütün mamullerinin yasalar çerçevesinde pazarlanması gerektiğini onun dışında satışlara izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Kasım 2017 Salı 10:09
İZİN VERİLMEMELİ!

     Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı  Süleyman Yaşagör,  Torba Yasa'yla getirilmek istenen tütün yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Tütün alım satımı belli yasalar çerçevesinde yapılır. Tütün, açık tütün ve tütün mamulatları kanunlar çerçevesinden yapılan satışlar konusunda son günlerde basınımızda da yer alan, Adıyaman tütünü üreticileriyle gündeme geldi. Tütün üreticileri yeni çıkacak yasaya karşı eylem yaptılar. Biz diyoruz ki, tütün üretimi ve satışlarını devletimiz korularını belirlemiş. Bu konuda üreticilerin ürettikleri ürünleri satacakları yerler ve kuralları belirlenmiştir. Biz yerli tütün üreticilerimizin her zaman yanındayız ve kendilerini destekliyoruz. Son zamanlarda bilindiği gibi tütün hem tütün olarak piyasaya sürülüyor, hem de sigara haline getirilerek satışları yapılıyor. Bunlar devlet kontrolü olmadan yapılan yasa dışı satışlardır. Bunların insan sağlığını zararı vardır. Tütünün toplanmasından depolanma zamanına kadar uyulması gereken kriterleri vardır. Nem oranı ve kurutulmasının kuralları vardır, bunlara uyulması gerekir. Bu kriterler dışında depolarda bekletilen tütünler insan sağlığı açısından büyük sakınca doğurur. İnsanlarımız bundan kaçınmalı bandrolü olmayan ürünleri kesinlikle kullanmamalı.” dedi.
      KÜÇÜK ESNAFLARIMIZ ZOR DURUMDA
    Küçük esnafların, büyük esnaflar karşısında olumsuz etkilendiğinin bilinen bir gerçek olduğunu belirten Yaşagör, “Bizim her türlü girdilerimizin artış gösterdiği bir dönemde, kazançlarımız çok azalıyor. Biz şu anda yaşam mücadelesi veriyoruz. Bu şartlarda Kaçak Bahis muhasebeciler odasının da küçük esnaflara karşı muhasebe ücretlerini makul oranda belirlemelerini istiyoruz. Zira her kapanan küçük esnaf işletmesi kendi üyelerinin de kaybı olacaktır. Muhasebecilerin de küçük esnafların ayakta kalması için destek vermelerini bekliyoruz.” dedi.
     TORBA YASANIN İÇERİĞİNE BAKACAĞIZ
    Yeni çıkacak torba yasada küçük esnafları etkileyen ne gibi maddelerin olduğu konusunda sağlıklı bilgiYE sahibi olmadıklarını belirten Yaşagör, “Yasanın kapsamını çıktıktan sonra öğreneceğiz. Öğrendiğimize göre, meyveli içeceklerde ve meyve suyunda özel tüketim vergisinin getirilmesi satışları olumsuz etkileyecektir. Bu gazlı içeceklerin önünü açacaktır. Aslında insan sağlığı açısından gazlı içecekler yerine meyveli içeceklerin korunması gerekir. Getirilmek istenen yasayla gazlı içeceklere meyveli içecekler karşısında imkân sağlıyor, önünü açıyor. Aslında meyveli içeceklere özel tüketim vergisi uygulanmamalı. Esnaflarımızla ilgili gelecek kaygılarımız var döviz artışları bizleri de olumsuz etkiliyor. Sermayemiz günden güne azalmakta, sattığımız malı yerine koyamıyoruz. İşlerimizi kaybetme endişesi taşıyoruz.” dedi.
      FIRINCILAR ODASININ ÇALIŞMALARIN DESTEKLİYORUZ
      Fırıncılar Odası Başkanı'nın bir süre önce dışarıda ekmek satışı konusunda açıklama yaptığını, odanın bu yönde açıklamasını desteklediklerini belirten Yaşagör, “Ekmek üretimi Gıda Tarım İl Müdürlüğü tarafında devamlı takip ediliyor. Bu ürün insan sağlığı açısından çok önemli bir yiyecek ana maddesi. Onun için dışarıda satılan ekmeklerin kesinlikle denetlenmesini şartlara uygun olup olmadığını denetlenmesini istiyoruz. İnsan sağlığı her şeyden önemli onu riske atmaya kimsenin hakkı olamaz.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.