“KADRO DIŞI KALANLAR DA KADROYA ALINMALI”

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu acil serviste çalışan sağlık personelinin iş yükünün çok arttığını belirtti. Tanrıkulu, kadro dışı kalan sağlık personelinin de kadroya alınması önerisinde bulundu.

“KADRO DIŞI KALANLAR DA KADROYA ALINMALI”

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu acil serviste çalışan sağlık personelinin iş yükünün çok arttığını belirtti. Tanrıkulu, kadro dışı kalan sağlık personelinin de kadroya alınması önerisinde bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ocak 2018 Çarşamba 10:17
“KADRO DIŞI KALANLAR DA  KADROYA ALINMALI”

    Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, tabiplerin yeni yılla ilgili beklentileri konusunda yaptığı açıklamada; “Edirne Tabip Odası olarak biz, 2018 yılının tüm halkımıza ve sağlık çalışanlarımıza mutluluk, huzur ve barış getirmesini diliyoruz. Edirne Tabip Odası olarak bizim 2017 yılında yaptığımız değerlendirmeleri sırasında en önemli şeyin sağlıkta şiddetin her geçen gün artması konusunda büyük sıkıntılarımız vardı. Onları defalarca dile getirdik, kamuoyuna duyurduk. Bir diğer konu ise sağlık çalışanlarının yaşam koyularının iyileştirilmesi konusunda gereken çabalarımızı ve bu yöndeki açıklamalarımızı kamuoyuna çeşitli kez duyurduk. 2018 yılında özellikle son çıkan Kanun Hükmündeki Kararnameyle, taşeron olarak çalışan işçilerin kadrolu hale gelmesi konusunda yapılan uygulamaya baktığımızda ne yazık ki sağlık çalışanlarının bir kısmının kadroya alınamayacağı gibi bir durum ortaya çıktı.” dedi.
    “ÇALIŞAN İNSANLARIN İŞ GARANTİSİ OLMALI”
    Çalışanların iş garantisinin olması gerektiğini belirten Tanrıkulu, “İnsanların iş güvencesi olması bizce çok önemlidir. Bu konuda yapılması gereken, çalışan insanlar evine ekmek parası götürme mücadelesi verenlerin muhakkak iş garantilerinin olması gerekir. Onun için bizim yetkililerden talebimiz, sağlık çalışanları içinde kadroya alınmayacağı belirtilen taşeronlardan hizmet alımı ile çalışma yapan  işçilerin de bir an önce kadroya  alınması  ve onların da  mağdur olmasının önlenmesi  gerekmektedir. Sağlık ortamı her geçen gün zor ve sıkıntılı bir sürece giriyor. Özellikle hekimlerimiz, sağlık çalışanları, yardımcı sağlık elemanları hangi basamakta Betexper olursa olsun veya üniversitelerimizde olan sağlık çalışanlarımız da çok ciddi sıkıntılarla karşılaşıyorlar.” dedi.
    “ACİL SERVİSLERİN YÜKÜ ARTIYOR” 
    Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının her geçen gün daha da artmasının en büyük sıkıntılardan olduğunu ifade eden Tanrıkulu, “Bunun önemli bir örneğini vermek gerekirse, acil servisleri gösterebiliriz. 2017 yılında hastane acil sayısına başvuru sayısı inanılmaz oranda arttı. İnsanlarımız katkı payı ilaçtaki katkı farkını ödememek için normal hallerde de acil servislere başvurur duruma geldi. Bu sağlık hizmetlerini çok sıkıntıya sokan bir durum. 2017 yılında sadece Edirne Devlet Hastanesi'nde ekim ayı rakamları dikkate alındığında 900 binden fazla başvuru yapılmış. Bu da gösteriyor ki, şehrin neredeyse ilçeleri ile birlikte üç katı kadar insanın acil servise başvurduğunu gösteriyor. Bu nedenle acil servisinde görev yapan hekim arkadaşları iş yoğunluğu nedeniyle sıkıntı yaşıyorlar. Gerçek acil dediğimiz acil olarak tedavi edilmesi gereken hastaların acil servislerde tedavi edilemediğini görüyoruz. Gerçek aciller Edirne'de ve ülke genelinde bu sayının üçte biri oranında. Başvuranları her üç kişiden sadece birisi acil,  diğer iki kişi normalde polikliniklerde halledebilecek veya birinci basamak tedavi ile çözümlenecek sorunlar olmasına rağmen acile başvuru yapılıyor. Bu durum acil servisinin yükünü artırıyor.” dedi.
    “ÇAĞRI İSTASYONUNDA OLANLAR DA KADROLU OLMALI”
    2018 yılında tüm sağlık çalışanlarının kadro konusunun acil olarak ele alınması gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Bunun yeniden değerlendirilmesini bekliyorum. Bu arada çağrı merkezleri de kadroya alınmayacağı açıklandı. Orada çalışanlar da çok önemli hizmet yapıyorlar. Özellikle sağlıktaki randevu sistemini ayarlıyorlar. Açıklanan karara göre onlar da kadrolu olamayacak. Devlet hastanelerinde bazı taşeron firmalarında çalışanların da kadrolu olamayacağı bir durum söz konusu.  Biz yetkililerden bu konunun en kası sürede çözülmesini bekliyoruz.” dedi.       

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.