KASAPLARDA KURBANLIKLAR TÜKENİYOR

Kurban Bayramına sayılı günler kala Edirne'de Kurbanlık satışı yapan kasaplarda kurbanlık kalmadı.

KASAPLARDA KURBANLIKLAR TÜKENİYOR

Kurban Bayramına sayılı günler kala Edirne'de Kurbanlık satışı yapan kasaplarda kurbanlık kalmadı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ağustos 2017 Çarşamba 09:59
KASAPLARDA KURBANLIKLAR TÜKENİYOR

    Edirne Ziraat Odası Teknik İhtisas Komisyonu bu yılki kurbanlık fiyatlarını üreticiden tüketiciye Kurbanlık Baskül Kilogram fiyat tarifesi Koç 21,00 Keçi 15,00, Dana 19,50 ve İnek 15,00 TL olarak belirlemesinden,sonra Edirneli kasaplarda kurbanlıklarını satmaya başladı. Kasaplar, Kurban Bayramına az bir süre kala bu yıl satışa çıkardıkları büyük baş ve küçük baş kurbanlıkların  yüzde 99 satıldığını ifade ettiler.
Satışlardan memnun olduğunu belirten Kasap Engin Demir ; “ Kurbanlık olarak belirlenen fiyattan satışlarımızı yapıyoruz. Biz  bu yıl 15 büyük baş kurbanlık satışa sunduk 15'de satıldı,daha fazla olsaydı yine satılırdı. Küçük baş koç satışlarımızda da bugüne kadar 70 Betsmove tane sattık. Fiyatlarımız koçlarda 21 lira,Dana satışlarımızın kilo fiyatı ise 19,50 liradan satışa sunduk şuan elimizde kalmadı. İsteyenin kurbanlığını biz kesiyoruz,bazıları da alıp kendi kesiyor. Biz hijyen ortamda kesip kaç pay olacaksa eşit parçalara pay edip teslim diyoruz. Bizim için güzel olanı hedeflediğimiz satışa ulaştık. 
Geçen yıllara göre  kıyaslarsak insanların alım gücü azaldığı için satışlar az.  Birde 10 günlük bayram tatili  satışlara da etki ,bazıları kurbanlık almak yerine tatile gitmeyi tercih etti. Tabi ki  bu da herkesin kendi düşüncesi,ama bayramlarımız yılda iki defa var,kurban bayramı bir defa hali vakti yerinde olanların kurban kesmesi fakir fukarayı doyurması gerektiğini  düşünüyorum. Herkesin kurban bayramı kutlu olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.