KİRALIK EV ARAYANLAR DİKKAT!

KİRALIK EV ARAYANLAR DİKKAT!

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Eylül 2017 Salı 09:20
KİRALIK EV ARAYANLAR DİKKAT!

Çeker, öğrencilerin Edirne’ye gelmeye başlamasıyla kiralık evlerin çoğunun tutulduğunu dile getirirken, kiralık ev tutacakların ellerini çabuk tutmaları gerektiğini belirtti. Çeker, ayrıca kiralık ev tutacakların emlakçılara da dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek, ayaküstü kontrol yapılmaması gerektiğini söyledi.
                ‘’ELLERİNİ ÇABUK TUTMALARI GEREKİYOR’’  

                Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, kiralık evlerin çoğunun tutulduğunu bu yüzden yeni ev kiralayacak öğrencilerin ellerini çabuk tutması gerektiğini söyleyerek; ‘’Benim Edirne’yi kazanıp kayıt yaptıran öğrencilere tavsiyem, yurtlarda kalmayacaklarsa kiralık ev konusunda ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. Kiralık ev Piabet sayısında şuanda çok büyük miktarda azalma var. Açıkta kalmamak için bir an önce kiralık evler konusunda anlaşma yapmalarını tavsiye ederim. Şu anda kira fiyatları 1+1’ler 500-600 lira arası, 2+1’ler 600-700 lira arası, 3+1’lerde 700-800 lira aralığında.’’ ifadelerini kullandı.
                ‘’DOLANDIRILMALARI MÜMKÜN’’
                Çeker, kiralık evlerin sözleşmelerinin ayaküstü değil, emlak ofisinde yapılması gerektiğini yoksa mağdur olunabileceğini belirterek;
‘’Öğrencilerimiz kiralık evlerin sözleşmelerini yapacakları zaman mümkün olduğu kadar emlak ofislerine giderek anlaşmalarını yapsınlar. Ayakçı emlakçılarımız var, ayaküstü kontrat yapmaya çalışanlar var. Böyle bir durumda dolandırılmaları mümkün. Bunlara çok dikkat etsinler. Özellikle evi bir emlakçıdan kiralayacaklarsa gidip sözleşmelerini sağlam bir şekilde emlak ofisinde yapsınlar. Bu konuda dikkatli olmalılar yoksa mağdur olunabilir.’’dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.