“Şikayetler gelmeye başladı”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada; Edirne’de arazi toplulaştırmalarının yapıldığını ancak, bazı köylerde şikayetlerin gelmeye başladığını kaydetti.

“Şikayetler gelmeye başladı”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada; Edirne’de arazi toplulaştırmalarının yapıldığını ancak, bazı köylerde şikayetlerin gelmeye başladığını kaydetti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2017 Cumartesi 10:54
“Şikayetler gelmeye başladı”

    “EDİRNE’DE ARAZİ TOPLULAŞTIRMALARI YAPILIYOR”
    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bazı bölgelerde arazi toplulaştırmalarının yapıldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Gaytancıoğlu şunları söyledi: “CHP olarak, arazi toplulaştırmalarına destek veriyoruz. Çünkü farklı yerlerde arazisi olan üreticilerimize, tek parça olarak, bir yerden arazi verilmesi güzel bir durumdur. Edirne’de arazi toplulaştırmaları gündeme geldi. Ancak, aracı bir firma üzerinden toplulaştırma çalışmaları başladı. Normalde, arazi toplulaştırmasıyla ilgili, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinde bir birim vardı. Daha sonra özerk bir birim haline getirildi. Fakat, özel firmalar ihaleyle illerde arazi toplulaştırma işini alıyorlar. Buraya kadar herhangi bir sorun yoktu. Bu işi uzmanlar yaptığı için üreticimiz memnun oluyordu. Bakanlıkta, sulama kanallarının ve diğer çalışmaların yapılması için bütçe ayrılmasından ötürü memnundu.”
    “ARAZİ TOPLULAŞTIRMALARINDA ŞİKAYETLER GELMEYE BAŞLADI”
    Arazi toplulaştırmaları hakkında, bazı yerlerden şikayetlerin gelmeye başlandığını ifade eden Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uzunköprü’de Eskiköy ve Çalıköy, Keşan’da ise Mahmutköy’de ciddi memnuniyetsizlikler bulunuyor. Buradaki işlemlerin usulüne uygun yapılmamasından ötürü şikayetler bizlere iletildi. Ben ve milletvekili arkadaşımı Erdin Bircan, Eskiköy ve Çalıköy’de ziyaretlerde bulunarak, Redwin bazı arazilerde sıkıntıların yaşandığını vatandaşlarımız bizlere anlattı. Çok fazla şikayetin ulaşması nedeniyle, hukuki boyutunu araştırmak üzere Ziraat Mühendisleri Odası’na başvuruda bulundum. Oda bu konuda, yetkili. Bakanlık tarafından yapılan yanlış uygulamalar varsa, hukuki mücadele başlatıyor. Bende, odaya başvuru yaparak, bilir kişi heyeti istedim. Önümüzdeki hafta içerisinde bilirkişi heyeti gelerek, yapılan işlemlerin doğru yapılıp-yapılmadığını yerinde kontrol edecek. Doğru yapmıyorsa, biz hukuki süreci başlatacağız.”
    “MECLİSTEKİ TORBA YASASI DA, MER’ALARIN VE MESİRE YERLERİNİN İMARA AÇILMASI SÖZ KONUSU”
    Gaytancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Toplulaştırmada; üreticinin toprak kaybı olmaz. Tam tersine topraklar birleştirilir. Örnek vermek gerekirse; 100 dekar arazisi olan bir üreticinin 10 dekarı gitmiş ve mer’a alanları artmış. Mer’a alanlarının artmasını istiyoruz ancak, AKP’ye bu konuda güvenmiyoruz. Çünkü mecliste, torba yasası görüşülüyor ve mer’aların, mesire yerlerinin imara açılması söz konusu. Türkiye’de birçok yerde mer’aların satıldığını görüyoruz. Bundan ötürü de, güvenmiyoruz. Toplulaştırmaya karşı değiliz ama üreticinin mağdur edilmemesini istiyoruz. Toplulaştırmalarda başarılı yerlerde bulunmaktadır. Bunlardan biri Kırcasalih’tir. Ama diğer yerlerde sıkıntılar var.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.