“SINIR TİCARETİYLE, AYAKTA KALIYORUZ”

Alipaşa Esnafları Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, 2018 yılının esnaf açısından zor geçeceğini söyleyerek, “Edirne esnaflarını Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen müşteriler ayakta tutuyor.” dedi.

“SINIR TİCARETİYLE, AYAKTA KALIYORUZ”

Alipaşa Esnafları Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, 2018 yılının esnaf açısından zor geçeceğini söyleyerek, “Edirne esnaflarını Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen müşteriler ayakta tutuyor.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Şubat 2018 Cumartesi 05:00
“SINIR TİCARETİYLE, AYAKTA KALIYORUZ”

    Alipaşa Esnafları Derneği Başkanı Yılmaz Sanış, piyasanın durumu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ülkemizin bugün en önemli sorunu Afrin Operasyonu. Bu operasyonun ülkemiz yararına hayırlısıyla sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu operasyonun başladığı gün biz de Alipaşa Çarşısına Operasyona giden askerlerimize manevi yönden yardımcı olmak amacıyla, çarşımızın içini Türk Bayraklarıyla donattık. Bu bayrak asma görevini insanlarımız evlerinde, arabalarında sürdürmelerini rica ediyoruz. Bugün ayrıştırma günü değil, birlik ve beraberlik zamanıdır. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Operasyona katılan askerlerin Allah yardımcısı olsun. Hiçbir ayrıştırma yapmadan hepimizin bu milli davaya destek vermemiz gerekir.” dedi.
“İLİMİZ BİR SINAR KENTİ”
Edirne'nin ülkenin batısında bir sınır kenti olduğunu belirten Sanış, “Biz esnaflar elimizden geldiğince etrafımızdaki komşularımız Yunanistan, Bulgaristan'la ticaret yapmaya çalışıyoruz. Bu ticaret konusunda hudut kapılarında sıkıntıların olduğunu duyuyoruz. Yurdumuzun başka bölgelerinde sınır ticareti yapılıyor. Bu ülkemiz ekonomisi açısından çok yararlı.” dedi. 
“SINIRDAKİ SORUN ÇÖZÜMLENMELİ”  
Edirne bir sınır kenti olması ve 4 hudut kapısı bulunmasına karşın sınır ticaretinden yararlanamadıklarını belirten Sanış, “Bu konunun çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bu ticaretin Edirne ekonomisine büyük katkısı oluyor. Bazıları Edirne'nin Avrupa Birliğine sınır il olduğunu söyleyecekler fakat Avrupa Sultanbet Birliği bizi kabul etmiyor. Bu konu komşu ülkelerle yapılacak ikili ilişkilerle sınır ticaretinin aktif hale gelmesi sağlanabilir. Bu ülkelere alışveriş için cazip geliyor zira onların paraları değer kazandı. İlimizden mal alıp ülkelerine dönüyorlar. Malum ekonomide durgunluk yaşanıyor. Komşu ülkelerden gelenler Edirne piyasasını ayakta tutuyor. Bunu inkar edemeyiz.” dedi.
“KURUMSAL FİRMALAR İNDİRİM VAADİYLE HALKI KANDIRIYOR” 
İndirim konusu ülkemizde bir türlü oturmadığını belirten Sanış, “Eskiden büyük firmalar mevsim dönemlerinde 15 gün süreyle indirim yapıyorlardı. Şimdi bu indirimler 12 aya yayıldı. Bu firmalar satacakları ürünlerin üzerindeki fiyatları iki ile çarpıp etikete yazıyor. Sonra bu fiyat üzerinden %50 indirim yapıyor. Bu insanlarımızı kandırmadan başka bir şey değildir. Böylece önce fiyatı yükseltiyor, sonra da indirim yapmış gibi görünüyorlar. Bu konuda halkımızın duyarlı olmalı.” dedi.
“2018 YILI ÇOK ZOR GEÇECEK”
    Bu yılın,  özellikle küçük esnaflar açısından zor bir dönem olacağını belirten Sanış, “Şu anda piyasa çok durgun, herkes kendi konumunu muhafaza etmekle yetiniyor. Korkarım, ekonominin bozulması sonucu esnaflarımızdan kayıplar olacak, bazı işyerleri kapanacaktır. Arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde kimsenin ticaretten memnun olmadığını, zor durumda olduklarını öğrendim. Edirne esnaflarını Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen müşteriler ayakta tutuyor. Bu ticarete ket vuran sınır kapılarındaki sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Bize yurt içinden gelen müşteri yok ancak dışarıdan gelecek müşterilerle ayakta kalabiliyoruz. Bu konuda engel çıkarılmaması gerekir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.