Suiçmez, "Üretmeye devam etmeliyiz"

                Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu İlçesi Süt Üreticilerinin (SÜTBİRLİK) Mali Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz Pazar günü Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün toplantı salonunda yapıldı.

Suiçmez, "Üretmeye devam etmeliyiz"

                Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu İlçesi Süt Üreticilerinin (SÜTBİRLİK) Mali Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz Pazar günü Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün toplantı salonunda yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Mart 2018 Salı 11:59
Suiçmez, "Üretmeye devam etmeliyiz"

                Çok sayıda Kooperatife üye süt üreticisinin de katıldığı toplantıda, önce Genel Kurulu yönetecek Kongre Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığına Mesut Çoker, Katip Üyeliklere ise Latif Ar ile Ali Döngel getirildiler.

                Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu İlçesi Süt Üreticileri Kooperatifi SÜTBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı  Sayın Mustafa Suiçmez yaptığı kısa bir konuşma ile genel kurul toplantısının açılışını yaptı. Başkan Suiçmez konuşmasında şunları söyledi:

                ‘’Bilindiği gibi hepimizin ortak sıkıntıları maliyetlerimizin artmış olması. Bunları ve diğer önemli bir konumuz olan Destek Kredilerimizi yetkililerle görüşmek üzere Ankara’da yapılan toplantılara katıldık. Bu toplantılarda yetkililer ile görüşerek, bizim için iyi haberler aldık. Bunlar yakında açıklanacak. Hayvanlarımız için destek kredisi almak istiyoruz. Edirne Ziraat Bankasına Destek Kredilerinin geldiğini öğrendik. Herhalde yakında bu kredilerden üreticilerimiz faydalandırılacaklar. Farklı İller bu kredilerden bizden önce yararlanmaya başladılar. Ancak, Edirne’ye zamanında verilmedi. Hayvancılığımızın önü açık. Algı operasyonuna inanmayın, biz üretmeye devam etmeliyiz’’

                Konuşmasının sonunda; Genel Kurulun üyelere hayırlı olmasını dileyen Başkan Mustafa Suiçmez, ‘’Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum’’dedi.

                Genel Kurulda daha sonra gündem gereği diğer maddelere geçildi. Dilek ve temenniler bölümünde bazı üyeler konuşmalarında belirttikleri isteklerinin yetkili makamlaraduyurulmasını istediler.

                                "SÜT ALIM FİYATLARI YÜKSELTİLDİ

                                YEM FİYATLARINDA İNDİRİM VAR"

                Bundan bir süre önce yaptığımız bir haberde; Edirneli süt üreticilerinin çok önemli sorunlarından  olan, süt alım fiyatlarının çok ucuz oluşunu konu ederek, ‘’Yem fiyatı 1.50 TL. Sütün üreticiden alım fiyatı ise 1.00 TL.’’ kilosunu 1.5 liradan aldığı yem ile üretici nasıl kar  edecek?’’şeklinde çok haklı bir soru sormuştuk. Süt üreticileri tarafından büyük bir ilgi toplayan ve yetkililerin de dikkatini çeken bu haberimiz, çok olumlu bir etki yapmış olacak ki; Pazar günkü genel kurul toplantısında konuştuğumuz süt üreticilerinden aldığımız bilgilere göre, konu yetkili makamlar tarafından da olumlu karşılanmış, eskiden hayvan yeminin kilosu 1.50 liradan satılırken şimdi 1 lira 22 kuruşa satılmaya başlandı. Bu suretle kiloda 28 kuruş indirim sağlandı. Sütün kilosu ise üreticiden 1.00 TL.’ye satın alınırken, şimdi ise 1 lira Onwin 44 kuruştan satın alınmaya başlandı. Süt üreticilerinin lehine yapılan bu  düzenlemenin, büyük bir memnuniyetle karşılandığı bildiriliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.