”TAŞERON DÜZENİ KÖLELİK DÜZENİDİR”

TES-İŞ Sendikası Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko, sendika çalışmaları konusunda yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Türk İş Konfederasyonu kamuda yetki alanında tek söz sahibi sendika Türk_İş'tir Bu konuda gerek asgari ücretin belirlenmesinde,gerekse yurt dışında İLO ile görüşmeler ile şu andaki sendikal görüşmelerde tek yetkili Türk İş'tir” dedi.

”TAŞERON DÜZENİ KÖLELİK DÜZENİDİR”

TES-İŞ Sendikası Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko, sendika çalışmaları konusunda yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Türk İş Konfederasyonu kamuda yetki alanında tek söz sahibi sendika Türk_İş'tir Bu konuda gerek asgari ücretin belirlenmesinde,gerekse yurt dışında İLO ile görüşmeler ile şu andaki sendikal görüşmelerde tek yetkili Türk İş'tir” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ekim 2017 Perşembe 10:05
”TAŞERON DÜZENİ  KÖLELİK DÜZENİDİR”

    TES-İŞ Sendikası  Edirne  Şube Başkanı  Zeki Şişko, yaptığı açıklamada Biz de bu konfederasyona bağlı olarak Edirne'de enerji iş kolunda  Tes-_İş sendikasının Edirne Şube Başkanlığını yapıyorum. Türk İş'in  2017 yılında yaptığı toplu sözleşmelerle gerçekten iyi bir sözleşme yaptı. Bu konuda yapılan koordinasyon çalışmaları sonucunda ilk yıl için,  ilk altı ayda %7,5, ikinci  altı ay için %5, ikinci yılın ilk altı ayı için %3,5 ikinci altı ayı için ise  yine aynı oranda zam aldı. Bu zamların enflasyonun altında kalması durumunda enflasyon farkı tamamlanacak. Bu konuda çerçeve protokolüne imza attık.
    Bunun dışında denge tazminatı adı altında geçen yıl 500 lira olan denge tazminatı bu yıl 750 lira oldu.  Bu arada günlük kazancı yüz liranın altında kalanlara  yüz lirayı geçmemek kaydıyla  iyileştirme yapıldı. Son dönemde yapılan sözleşme beklentileri tamamen karşılamasa bile  iyi düzeyde bir toplu sözleşme imzalandı ”dedi 
    TAŞERONLARIN KADROYA ALINMASINI İSTEDİK
    Sendikanın toplu sözleşme imza töreninde  Başkanımız, Başbakan'a  bu sözleşme ile beraber  Kamuda görev yapan 750 bin dolayında  taşeron işçi bir miktar da  beş ay 29 gün çalışan geçici işçiyi hatırlatıp bunların da çözümünü  ilettiğini belirten Şişko, “ İki yıl önce zamanın Başbakanı Davutoğlu, 150 bin taşeron işçisinin kadroya alınacağı sözü vermişti. Daha sonra bize  yine  150 bin taşeron değil kamuda çalışan 750 bin taşeron işçisinin  kadroya alınacağı sözü verilmişti.
    Bu konuda verilen sözler yerine gelmedi. Bundan bir süre önce gerek Çalışma Bakanı  gerekse Başbakan söylemleriyle  bu yılın sonunda  taşeronların kadroya alınacağı sözü verildi .Bu çok sevindirici bir haberdi.Bu da üstü kapalı kaldı. Konu hakkında bilgi sahibi  değiliz. Bizim anladığımız, taşeronu aradan kaldırılıp  memur işi yapanlar devlet memuru, işçilik yapanlar ise kamunun işçisi olarak görevini sürdürmeli. Biz verilen sözleri böyle değerlendiriyoruz. Bu konuya açıklık getirilmesini bekliyoruz. Bu konuda yapılan düzenleme ile masa başı iş yapanlar devletin memuru olsun. Sahada çalışanlar ise devletin işçisi olsun”
    KONUYU GÜNDEME TAŞIYORUZ
     Biz Türk İŞ olarak bunları sürekli gündemde tutuklarını belirten TES_İş Şube Başkanı  Şişko, “ Bunan dışında düzenleme kabul etmiyoruz. 
 Biz  sendika olarak özelleştirmeye karşıyız.  Bunun yanında taşeronlaşma çalışma hayatına  çok zarar veriyor..  taşerona verilecek ve verilmeyecek işler var.. Örneğin bir elektrik atölyesinde yapılacak iş o işin uzmanlarının yapacağı işlerdir. Siz bir işletmenin yemekhane  ve taşıma bölümünü taşerona verebilirsiniz. İşin uzmanlık isteyen asıl kısmını  Taşerona verilmesi sakıncalıdır.
    Diğer asıl işlerde bu konuda yetişen elemanlara verilmeli..İşin sağlıklı yürümesi için bu gereklidir.Böyle yapıldığında hem çalışan hem de çalıştıran mağdur olmaz.  Bir işte sürekli çalışanlar o işin inceliklerini bilir vea sağlıklı yapar . Böyle  işleri  kiraya verdiğinizde  işçi sağlığı ve kazaları açısından  tehlike oluşturur. Özallaştırma yapılsan fakat bir Telekom, bir Elektrik kurumu, bir haberleşme ülkenin güvenliği açısından sakıncalıdır. Biz bunu onaylamıyoruz.kısaca taşeron düzeni bir çalışma düzeni değildir. Kölelik düzenidir” dedi

Son Güncelleme: 05.10.2017 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.