“TRAKYA'DAN KÜÇÜK ÜLKELERE, MUHTAÇ OLDUK!”

Edirne İl Genel Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Akgün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın '2018 yılı tarım ve hayvancılık yılı olacak.' sözlerine cevap vererek, 15 yıldır uygulanan politikalar değişmediği sürece bunun mümkün olmadığını özellikle hayvancılıkta Trakya'dan küçük ülkelere muhtaç duruma geldiğimizi söyledi.

“TRAKYA'DAN KÜÇÜK ÜLKELERE, MUHTAÇ OLDUK!”

Edirne İl Genel Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Akgün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın '2018 yılı tarım ve hayvancılık yılı olacak.' sözlerine cevap vererek, 15 yıldır uygulanan politikalar değişmediği sürece bunun mümkün olmadığını özellikle hayvancılıkta Trakya'dan küçük ülkelere muhtaç duruma geldiğimizi söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Aralık 2017 Perşembe 10:28
“TRAKYA'DAN KÜÇÜK ÜLKELERE, MUHTAÇ OLDUK!”

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba geçtiğimiz günlerde 2018 yılının tarım ve hayvancılık yılı olacağını, 50 ve daha altında büyükbaş hayvanı olan yerli üreticiye hayvan başına 250 lira kesim desteği ödemesinin yapılacağını ve 2,5-3 yıl içerisinde ithalatı önleyecek tedbirleri aldıklarını söylemişti. Bu sözlere Edirne İl Genel Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Akgün yanıt verdi. 15 yıldır uygulanan tarım politikalarıyla bu söylenenlerin mümkün olmadığını dile getiren Akgün, hayvancılıkta Trakya'dan küçük ülkelere muhtaç duruma geldiğimizi söyledi. Sütün para yapmasının çok önemli olduğunu da ifade eden Akgün, “Süt para yapmadığı sürece hayvancılığı ayağa kaldırmak mümkün değildir.” dedi.
    “HAYVANCILIKTA, TRAKYA'DAN KÜÇÜK ÜLKELERE MUHTAÇ HALE GELDİK”
    Edirne İl Genel Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Akgün, Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın sözlerine yanıt vererek, “Gerçekten hiç tarımla ilgisi, alakası olmayan bir ilden seçilmiş milletvekili bakan olduktan sonra tarımla ilgili bütün umutlarımı yitirmiştim. Tarım kenti olan Şanlıurfa'da yıllarca belediye başkanlığı yapmış Fakıbaba, Tarım Bakanı olduktan sonra umutlarım tekrar yeşermeye başlamıştı. Kendisi her ne kadar çiftçi olmasa da tarım kentinden gelmek ayrıdır. Yani illa traktörün üzerine binerek tarla sürmek, ekim yapmak gerekmiyor. Bu şekilde umutlarım vardı Bakan Fakıbaba'dan ama artık ne derse desin inanmıyorum. Tarım Bakanı kim olursa olsun AK Parti zihniyeti devam ettiği sürece hiç kimsenin kişisel yetenekleri ve sözlerinin geçerli olduğuna inanmıyorum. Gerçekten üreticiye düşmanca davranan bir iktidar var ülkemizde. 15 yıldan beri süregelen tarım ve hayvancılık politikalarının, tarım ve hayvancılığı ne hale getirdiği açıkça ortadadır. Biz bunları yalvarıp yakarmamıza, bağırıp İlbet çağırmamıza rağmen yanlış tarım ve hayvancılık politikalarından maalesef vazgeçiremedik. Hayvancılıkta Trakya'dan bile küçük ülkelere muhtaç bir hale getirdiler ülkemizi.” ifadelerini kullandı. 
    “1,5 YILDA İHRAÇ EDECEK DURUMA GETİRİRİM”
    2,5-3 yıl içerisinde ithalatı önleyecek önlemlerin alınacağını ifade eden Bakan Fakıbaba'ya karşılık iddialı konuşan Akgün, “Tarım Bakanlığını bana bıraksınlar. 1,5 yıl içerisinde dışarıdan bir tane hayvan ithal ettirmeyecek tam tersine ihraç edecek duruma getiririm ülkeyi. Öyle 3 yıla falan gerek yok. Bu işler 'Toprak işleyenin, su kullananın' sloganıyla olmalı. Bu Rahmetli Bülent Ecevit'in sözüydü. Allah nur içinde yatırsın. Onlardan olan Necmettin Erbakan da 'Adil Düzen' diyordu. Bunlar ilk önce onu örnek almalılar. Maalesef Bakanlar ne yaparsa yapsın asla ve asla hiçbir şeylerine inanmıyorum.” dedi.
    “SÜT PARA YAPMADIĞI SÜRECE, HAYVANCILIĞI AYAĞA KALDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL”
    Sütün para yapmasının çok önemli olduğuna değinen Akgün, “Sayın Tarım Bakanı geçtiğimiz günlerde Sofya'da STK'larla bir toplantı düzenledi. Tarım ve hayvancılığı Sofya'dan mı kurtaracaksın? Edirne'nin, Tekirdağ'ın, Kırklareli'nin, Kars'ın, Van'ın, Diyarbakır'ın suyu mu çıktı da Sofya'da toplantı yaptın? AK Parti'nin tarım ve hayvancılığa vereceği hiçbir şey yoktur. Ben Tarım Bakanının iyi niyetli ve iyi bir insan olduğuna inanıyorum ama asla ve asla AK Parti politikalarıyla çiftçiye zerre kadar faydası olacağına inanmıyorum. Bu ülkede devamlı büyük sermayeden yana kararlar alınırsa, '3-5 tane hayvanla,  hayvancılık olmaz', '40-50 dönüm tarlayla çiftçilik mi olur, tarım mı olur?' diyen bir zihniyet var karşımızda. Bu zihniyeti bırakmadıkları sürece ne tarımı ne de hayvancılığı asla kurtaramazlar, kurtarmaları mümkün değil. İlk önce süt para yapmalı. Dikkat ederseniz sütle ilgili tek kelime etmiyorlar. Süt para yapmadığı sürece hayvancılığı ayağa kaldırmak mümkün değildir.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.