“Turizmde mesafe aldık”

ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne ekonomisinde geçen yılı ve bu yılın beklentilerini değerlendirdi. Eren, turizmde Edirne'nin iyi mesafe aldığını söyledi.

“Turizmde mesafe aldık”

ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne ekonomisinde geçen yılı ve bu yılın beklentilerini değerlendirdi. Eren, turizmde Edirne'nin iyi mesafe aldığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ocak 2018 Perşembe 10:42
“Turizmde mesafe aldık”

    2017 yılı çalışmaları ve 2018 yılında beklentiler konusunda açıklama yapan ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, “ Ben hem ETSO Meclis Başkanı hem de uzun süredir Edirne ticaretinin içinde bulunan turizme ve diğer sektörlerde hizmet veren biriyim. Edirne ekonomisi bilindiği gibi en önemli dayanağı turizm olduğu belirlendi.  Turizm ve tarıma dayalı bir ekonomik yapımız var. Kalkınmada öncelikli hedefimiz tabii ki turizm olacaktır. Bu konuda hem belediyemiz, hem de sivil toplum kuruluşlarımızla hem valiliğimizle olsun uyumlu çalışmalar yapıyoruz. Bu açıdan bakıldığında biz de ETSO olarak, özellikle turizm konusunda çalışmalarımızla birlikte Edirne'deki turizm konusunda sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Turizm kuruluşlarımızla her zaman yakın temas halindeyiz. Bence 2017 yılını faydalı bir şekilde kapattık. Edirne turizmden büyük oranda yararlandı, esnaflarımız da bunun yararını gördü. Kuşkusuz bunu yeterli görmüyoruz. Bizim amacımız bu çıtayı daha da yükseltmek olmalıdır. Bu konularda neler yapılmalı onun arayışındayız.” dedi.
    “GEÇEN YILININ İLK ÇEYREĞİNDEN SONRA TURİZME HAREKET GELDİ”
Edirne'de 2017 yılının ilk çeyreğinden sonra kentte turizm konusunda hareketlilik başladığını belirten Eren, “ Mart ayından sonra Edirne turizminde hareketlenme başlıyor. Okulların kapandığı dönemlerde ise yurt dışından gelen işçilerimizin bir bölümü Edirne turizmine katkı yapıyor. Daha sonraki aylarda yine iç turizmde biraz canlanma görülüyor. Yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde ise komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan'dan önemli sayıda turist Edirne'ye geldi ekonomimize büyük katkı yaptı. Bu konuda esnaflarımızın yeterli oranda hazırlıklı olduğunu iddia edemeyiz. Bu konuda görünen eksiklikleri esnaf arkadaşlarımızla yapılan toplantılarda gündeme getiriyoruz. Amacımız esnaflarımızın daha iyi düzeye gelmesi. Edirneli esnaflarımızın gelen yerli ve yabancı turistlere en güzel konukseverliği göstermeleri gerekir. Aslında turizm bir bütündür. Sadece halkın bir bölümünü ilgilendirmez, herkesi ilgilendirir, tüm halkımızın turizmden geliri vardır şoföründen simitçisine lokantacısına kadar herkes bu imkandan yararlanır.” dedi.
“TURİZME GELİR GETİRİCİ DURUMA GETİRMELİYİZ”
 Turizmin gelir getirdiği zaman çok yararlı olduğunu belirten Matbet Eren, “Eğer turistlere gerekli imkanı sağlamaz gelen turistleri kırdığınız taleplerini yerine getirmediğiniz zaman turist akını son bulur, bunun zararını yine halkımız çeker. Turizmde alternatifler var. Bizim en büyük gelirimizin turizm olduğunu hiçbir zaman akıldan çıkarmamalıyız. Kentimizde çok yönlü turizm potansiyeli var. Tarihi dokumuz çok zengin, UNESCO'ya giren tarihi eserlerimiz ve Kırkpınar'ımız var, bunun kıymetini bilmeliyiz. Edirne'de turizm ile birlikte tarım da önemlidir. Bölgede tarımda elde edilen gelir önemli bir yer tutmaktadır. Kurumumuzca Edirne esnafımızın gelirini arttıracak çalışmalarımız da var.  Tarımda gelirin artması esnaflarımız için de yararlı oluyor, esnaflarımızın alışverişi artıyor. Biz Edirne ekonomisine başka kaynaklardan nasıl bir katkı sağlarız onun da arayışı içindeyiz. Bunun için küçük esnaflarımız ve kobilerle yaptığımız çalışmalar var. Bu kurumlarımıza yapılacak devlet desteklerini kendilerine anlatıyoruz.” dedi. 
“GİRİŞİMCİLİK VE EĞİTİM KURSU YAPIYORUZ”
ETSO olarak girişimcilik ve eğitim kursları düzenlediklerini belirten Eren, “Bu kurslarla ve eğitimlerle Edirne esnaflarının daha üst düzeye gelmesini arzuluyoruz. Bu arada ülkemizin çevresinde yaşanan olaylar, dünyada baş gösteren ekonomik gelişmeler nedeniyle özellikle ekonomik açıdan bu yıla iyi bir giriş yapamadık. Başka ülkelerde meydana gelen sorunlar bizi de etkiliyor. Döviz fiyatlarının artması komşu ülkelerle meydana gelen sorunlar sonunda ekonomimizi de etkiliyor. Bu olumsuzluklar Edirne ekonomisini de etkiledi. Dileğimiz o ki, bu ekonomik bunalım kısa sürede son bulur. Hükümetimiz de bu ekonomik sorunlar için önlem alma gayreti içinde kredilerle bu bunalım aşılmaya çalışılıyor. Esnaf arkadaşlarımıza temennim önümüzdeki birkaç ay için ekonomideki durgunluğu dikkate alarak daha iyi planlama yapmalarını öneririm. İnşallah 2018 yılı hem esnaflarımıza hem milletimize, bölgemize ve tüm dünyaya huzur ve refah getirmesini temenni ederim. Bilindiği gibi kazanç olunca huzur olur. Huzur olunca da insanlar mutlu olur.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.