ULUSAL SÜT KONSEYİ'NE MEKTUP YAZDILAR

Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın, süt konusundaki sorunlar ve taleplerle ilgili Ulusal Süt Konseyi'ne mektup yazdıklarını ifade etti.

ULUSAL SÜT KONSEYİ'NE MEKTUP YAZDILAR

Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın, süt konusundaki sorunlar ve taleplerle ilgili Ulusal Süt Konseyi'ne mektup yazdıklarını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Kasım 2017 Perşembe 10:13
ULUSAL SÜT KONSEYİ'NE  MEKTUP YAZDILAR

Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Başkan Ilgın, Ulusal Süt Konseyi'ne bir mektup yazdıklarını ve mektupta et krizinin çözülmesi için öncelikle süt konusunda iyileştirmeler yapılması gerektiğini söylediklerini ifade etti. 
“GÖÇÜ BİR NEBZE OLSUN ENGELLEMEK ADINA KURULDUK”
Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın, derneklerinin kuruluş amacından ve faaliyetlerinden bahsederek;  “Türkiye bir tarım ülkesi. Kırdan, kente çok yoğun bir göç var. Bu göçün neticesinde işlenmeyen tarım arazileri artmış ve köylerde genç bulunamaz hale gelmiş durumda. Sonu belirsiz bir yola doğru hızla gidiyoruz. Tarım toprakları belli bir sermayenin güdümüne girmekle karşı karşıya. Böyle bir dönemde bizler insanların doktor da olsa öğretmen de olsa ziraat mühendisi de olsa çiftçilik yapabileceklerini göstermek amacıyla kurulduk. Tarım İl Müdürlüğü'yle, İl Özel İdaresi'yle ve Belediye Başkanlığı'yla çalışmalar yaparak çiftçiliğin daha kazançlı bir meslek haline gelmesini sağlamak ve bu göçü bir nebze de olsa önlemek için kuruldu derneğimiz. Türkiye'de böyle bir dönemde bir grup gencin böyle bir şey başlatmasının haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.
    “PİSLİK TEMİZLENİYORSA, KARŞILIĞINDA CİDDİ BİR GELİR ELDE EDİLMELİ”
    Ilgın, aracı tüccarın aradan çıkarılması ve üreticinin hak ettiği fiyatları alması için çalıştıklarını ifade ederek; “Şuan Türkiye'de çok ciddi bir et krizi var. Türkiye'deki bu et krizinin çözümü aslında süt krizinin çözümüne bağlıdır. Ben 8 sene boyunca köyünde süt toplama işi İmajbet yapmış ve hayvandan çıkan gram gram sütlerle Ankara'da üniversitede okumuş biriyim. Hiçbirimiz bugün pazar biz bir yatalım da dinlenelim, diyemedik. Neden? Hayvana bakmak zorundasınız çünkü. Bunun karşısında çok küçük bir bedelle bu emek harcanıyor. Hayvan bakan herkes pislik temizliyor. Bunun karşılığında ciddi bir getiri olması lazım. O gençler pislik temizleyecekse onun karşılığında ciddi bir gelir elde etmeli. O nedenle bizler, kooperatiflerimizle de iş birliği içerisinde üretici birliklerimizle el ele vererek katma değeri yaratmalıyız. Aracı tüccarı aradan çıkararak üreticiler olarak üretmeli, katma değer yapmalı ve pazarlamasını biz sağlamalıyız. İnanın ki o zaman eğer köyde süt 2 lira olursa, buğday hak ettiği fiyatı alırsa, çeltik 2.80-2.90 olursa o zaman zaten biz gençleri nasıl köylere çekeriz diye projeler programlar yapmak zorunda kalmayacağız. İşin özü, genci, yaşlısı, kadını, erkeği ayırmadan çiftçiyi desteklemektir.” ifadelerini kullandı. 
“ULUSAL SÜT KONSEYİ'NE MEKTUP YAZDIK”
    Ulusal Süt Konseyi'ne yazdıkları mektuptan bahseden Ilgın; “Çeltikle ilgili bir maliyet analizi yapmıştık. Bu sene çeltikte fiyat çok iyi. Şimdi sütle ilgili bir çalışmamız var. Ulusal Süt Konseyi'ne bir mektup yazdık. Bizler Edirne'de üretim yapan, çalışmalarda bulunan genç çiftçileriz, dedik. Siz bu et krizini çözmek istiyorsanız, süte biraz el atın, biraz zam yapın, o zaman hiç ithal etmemize gerek kalmayacak, dedik.  Çünkü hepimizin bildiği bir söz var. 'Anası olmadan, danası olmaz' Süt para yaparsa hayvanlarımız da kesime gitmez. Böylelikle bu Türkiye'nin verimli topraklarında hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Gıda maddelerinden de herkes eşitçe yararlanır.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.