ÜNİVERSİTELİ KADINLAR EDİRNE’DE BİR ARAYA GELDİ

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin bu seneki şubeler toplantısı 4 Mayıs Perşembe günü Edirne Margi Otel’de gerçekleştirildi. 24 Şube bir araya gelirken burada ülkenin ve özellikle kadınların sorunları konuşuldu, atölye çalışmaları yapıldı.

ÜNİVERSİTELİ KADINLAR EDİRNE’DE BİR ARAYA GELDİ

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin bu seneki şubeler toplantısı 4 Mayıs Perşembe günü Edirne Margi Otel’de gerçekleştirildi. 24 Şube bir araya gelirken burada ülkenin ve özellikle kadınların sorunları konuşuldu, atölye çalışmaları yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Mayıs 2018 Cumartesi 09:00
ÜNİVERSİTELİ KADINLAR EDİRNE’DE BİR ARAYA GELDİ

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, 24 şubesiyle Edirne Margi Otel’deki toplantıda bir araya geldi. Şubeler toplantısının açılış konuşmasını yapan Edirne Şube Başkanı Av. Melike Özbey Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği olarak düzenli aralıklarla yapılan şubeler toplantısına ev sahipliği yapmaktan durur duyduğunu belirtirken “Kadın Hakları konusu teoride belli çizgilerle çerçevelenmiş, kadına birileri tarafından bahşedilmesi gereken ya da belli grupların ve oluşumların tekelinde olan bir hak kavramı değildir. Tam aksine tüm hak ve özgürlüklerin ortasında, insan hakları kavramının temelinde yer almaktadır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.’ sözleri, kadınların güçsüzleştirilmesine yönelik faaliyetlere her dönemde dikkat çektiğini göstermektedir.  Bizler de onun önderliğinde çalışmalarımızı günümüz gereksinimleri doğrultusunda şekillendirerek her alanda var olacağız.” Dedi.

YOLUMUZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN YOLUDUR

Daha sonra söz alan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Prof Dr. Gaye Erbatur “Bu toplantımızda hem kendi sorunlarımızı hem ülke sorunlarını ama en çokta kadınların sorunlarını konuşacağız. Bunları konuşuyoruz ama biz sadece konuşmakla kalmıyoruz, çözüm üretiyoruz ve ürettiğimiz çözümleri uygulamaya geçiriyoruz. Bu çerçevede tüm şubelerimiz ülkemizde yaşayan kadınların güçlenmesi için yürüttükleri olağanüstü çalışmaları var. Bu gün aramızda olan ve olmayan şube başkanlarımızın her birisi kendi illerinde, kendi şubelerinde birer öncü kadındır. Ülkemizde genç kadınların üniversiteye gitmesini sağlıyoruz. Bu çerçevede de pek çok genç kadına burs imkanı sağlıyoruz. Sevinerek ifade etmek istiyorum ki burslu öğrenci sayımız 850’ye ulaştı. Tıpkı derneğimizi kuran cumhuriyetin öncü kadınları gibi bizde toplumumuzdaki genç kadınların öncü olabilmesi için çalışıyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz, haklarımızın savunucusuyuz. Hiç kimse ama hiç kimse bizi bu yoldan asla döndüremez. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu yolda yaşaması için hep birlikte üniversiteli kadınlar olarak çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimde üyelerimiz milletvekili olsun, bizi temsil etsin, kadınların sorunlarını meclise taşısın ve burada çözsünler istiyoruz. Bunun için aday olan tüm üyelerimize başarılar diliyoruz.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği,  Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Kurucusu Av. Canan Arın ve Edirne Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Aysel Dinç öncülüğünde  “Kadına Şiddetle Mücadelede İzlenecek yollar ve Edirne Örneği” konulu atölye çalışmalarını gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.