Flaş Haber
Kapat

“ÜRETİCİLER FABRİKASINA SAHİP ÇIKTI”

Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramiz Özgen, üreticilerin gayreti ile Alpullu Şeker Fabrikasının faaliyete geçmesinin sağlandığını, bu sezon üretimin katlanarak artacağını, üreticilerin pancar küspesinden faydalandığını, bu arada şehrin terk edilmişlikten kurtulduğunu belirtti.

“ÜRETİCİLER FABRİKASINA SAHİP ÇIKTI”

Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramiz Özgen, üreticilerin gayreti ile Alpullu Şeker Fabrikasının faaliyete geçmesinin sağlandığını, bu sezon üretimin katlanarak artacağını, üreticilerin pancar küspesinden faydalandığını, bu arada şehrin terk edilmişlikten kurtulduğunu belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Aralık 2017 Cumartesi 10:26
“ÜRETİCİLER FABRİKASINA SAHİP ÇIKTI”

    Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramiz Özgen pancar üreticilerinin fabrikasına sahip çıktığını ve fabrikada üretimin tekrar başladığını belirterek”  Fabrikanın kazınılmasında benimle birlikte yönetim kurulunun gayreti yeterli olmuyor. Buna üreticilerimiz çiftçilerin sahip çıkması gerekiyor. Fabrikanın yeniden faaliyete geçebilmesi için pancar üreticilerimiz buna sahip çıktı. Pancar ekili alanlar fabrikayı çalıştıracak seviyeye geldi. Bu yıl bölgemizde Alpullu şeker Fabrikasına aktarılan 120 bin ton pancar üretimi oldu” dedi
“ BU EKİM SEZONUNDA İKİYİ KATLANACAK”
 Yeni ekim sezonunda 120 bin ton üretimin ikiye katlanacağını belirten Özgen, “ Bölgemizde en yararlı ürün şu anda pancar. Pancar ekili anlarda ürün 10 tonu aşıyor. Parası da iyi durumda ürünler arasında en iyi konumda olan pancar. Pancar üreticilerimiz için büyük sorun olan söküm için kolaylık getirildi. Söküm makinelerimizle kolaylıkla söküm yapılıyor. Pancarların nakliyesi kamyon veya tırlarla gerçekleşiyor. Nakliyenin bir kısmı kurum tarafından veriliyor az bir kısmı ise üreticilerimiz karşılıyor. Pancar tarladan direkt olarak Alpullu şeker Fabrikasına gidiyor” dedi
“EN BÜYÜK SORUN KANTARLARIN AÇILMAMASI”
Pancar üreticilerimizin en büyük sıkıntısının kantarların açılmaması olduğunu belirten Ramiz Özgen,” kantarları açılması için bize söz verilmişti bir türlü açılmadı. Randevu sistemi ile alım yapıldı ve nakliye ödemesi yapıldı. bu sıkıntıyı atlatmış olduk. Üreticilerimiz mücadele ederek ürünlerini fabrikaya gönderdiler. Şu anda Alpullu şeker Fabrikasında 120 bin ton pancar işlendi. Alpullu bugüne kadar terk edilmiş küçük bir kasaba gibiydi. Şu anda şu anda şehre bir hareket geldi. Fabrikanın faaliyete geçmesiyle her kesimden insan, esnafı berberi bakkalı bayram yaptı. Fabrika üretimi 300-400 bin tona ulaştığında bölgede göç dahi durmuş olacaktır. Pancar fiyatı ton olarak 210 lira olarak belirlendi. Üreticilerimiz pancar ekiminden memnun” 
    “BEDAVA KÜSPE VERİLİYOR”
    Pancar üreticilerine ürettikleri ürünün %20'si kadar küspe verildiğini belirten Özgen, “Yüz ton pancar teslim edene 20 ton küspe veriliyor. Bu da hayvan besiciliğinde önemli bir girdiyi karşılıyor.  Pancar eken arkadaşlarımız hayvancılık yapmasa dahi küspesine başkasına satabiliyor. Alpullu'da üretilen şeker henüz bölgemizde pazarlanmıyor. 39 Alpulu adıyla satılan şeker bizim fabrikamızın ürünü değil. Adı geçen firma Alpullu'dan bir kilo şeker almadı. Sadece toptan alan bakkallara satılıyor. Öyle sanıyorum yakın zamanda bölgemiz insanı kendi bölgesinde üretilen kaliteli pancar şekerini kullanacak. Şu anda perakende şeker satışı yok sadece toptancılar alıyor. Fabrikamızdan Üretilen şeker çuvallarının üzerinde Alpulu şeker yazısı var. bu isimde olması logosunun da Türk şeker olması gerekiyor” diyen Özgen pancar üreticilerinin Atatürk'ün bölge insanına en büyük hediyesi olan şeker fabrikasına sahip çıkmaları uyarısında bulundu 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.