UTSO sektör toplantılarının ikincisini fabrikacılarla gerçekleştirdi

UTSO, Ocak ayından başlayarak, gerçekleştirmeyi planladığı sektör toplantılarının ikincisini ilçemiz fabrika sahibi iş adamlarıyla 16 Ocak 2018 Salı Günü gerçekleştirdi.

UTSO sektör toplantılarının ikincisini fabrikacılarla gerçekleştirdi

UTSO, Ocak ayından başlayarak, gerçekleştirmeyi planladığı sektör toplantılarının ikincisini ilçemiz fabrika sahibi iş adamlarıyla 16 Ocak 2018 Salı Günü gerçekleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Ocak 2018 Perşembe 10:22
UTSO sektör toplantılarının  ikincisini fabrikacılarla  gerçekleştirdi

    Toplantının ev sahipliğini UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR, Meclis Başkanı İsmail ŞENBAŞ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan AKINCI, Meclis Başkan Yardımcısı Cemal ÇOLAK, Yönetim Kurulu üyesi Salih Zeki YAZICIOĞLU, Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen ŞENUZ, Meclis üyeleri Yaşar BERBER ve Salih YAVUZ yaptılar.
Toplantıya ilçemiz ekonomisinde önemli yeri olan, çeltik, yağ, un, yem ve bakliyat sektöründe faaliyet gösteren fabrika sahipleri ve yöneticileri, anahtar teslimi fabrika yapan firmalar ve tekstil firmaları katılım sağladılar.
Başkan İHTİYAR, katılımcılara teşekkür ederek başlayan konuşmasında, önce NİÇİN SEKTÖR TOPLANTILARINA BAŞLADIKLARINI aktardı. Ardından katılımcılara UTSO olarak neler yaptıklarını aktardı. SEKTÖR TOPLANTILARINDA ÖNE ÇIKACAK ÖNERİ VE TALEPLER İÇİN GEREKLİ GİRİŞİMLERİN UTSO OLARAK YAPILACAĞI BİLGİSİNİ PAYLAŞTI.
SEKTÖR TOPLANTILARINA BANKA YÖNETİCİLERİ İLE START VERDİKLERİNİ, ardından da Uzunköprü ticareti ve istihdamında önemli yer tutan işletmeler ile toplantıların devam ettiğini bildirdi.
Başkan İhtiyar, finansmanı önemsediklerini, özellikle küçük işletmelerin finansmana ulaşımdaki sıkıntılar sebebi ile ilk toplantıyı bankalar ile yaptıkları bilgisini verdi. OSB için dışarıdan yatırımcı talepleri aldıklarını, ancak öncelikle ilçemizde ki işletmeleri önemsediklerini ve bu kapsamda Uzunköprü' den yatırım yapmak isteyen işletmeler olursa bundan da ayrıca memnuniyet duyacaklarını ve seve seve yardımcı olacaklarının altını çizdi.  
Daha önce de UTSO olarak gerek mesaj ve gerekse mail ile tüm üyeleri kapsayan toplantı ve seminerler tertip ettiklerini ancak sektörel toplantıların daha faydalı olduğu dile getirildi.
Dışarıdan da yatırımcı gelse, bu fabrikaları Uzunköprü' de ki işletmelerin kurmasını önemsediklerini belirtti.
Gerek tarımla ilgili faaliyetlerde bulunan fabrika sahibi iş adamları, gerekse tekstil alanında faaliyet gösteren iş adamları çeşitli konu başlıklarında açıklamalarda bulundular.
Öncelikle söz alan tüm işadamları, ilk kez bu tarz bir toplantı düzenlendiğini söylediler; DÜZENLENEN PROGRAM için TEŞEKKÜRLERİNİ Kingbetting İLETTİLER ve daha sık bir araya gelmek konusunda görüş birliğine vardılar.
Özellikle tarım ürünlerinde sık değişen yasal düzenlemeler ve ithalatın açılması ile karlılığın azaldığını, özellikle 30.12.2017 günü çıkan düzenlemenin, bölgede ki iş adamlarına ve bölgeye olan zararı dile getirilerek, bu konuda girişimde bulunulması ve kalıcı çözüm talep edildi.
Teşvikler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında karşılıklı görüşler aktarıldı.  
Önceden OSB'lerin istenen her yere verildiğini, ancak o günkü yöneticilerin bu işi ihmal ettikleri için, zorlu süreci yaşadığımız dile getirildi. Toplantıda söz alan kişiler Başkanımıza ve beraberinde Meclisine ilçemize kazandırılan OSB için teşekkür ettiler.     Başkanımız İHTİYAR da Uzunköprü adına her türlü faydalı girişimi desteklemeye devam edeceklerini, bu kapsamda tüm önerilere açık olduklarını, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bölgeyi kalkındırmak istediklerinin altını çizdi.
İşadamları en önemli sorun olarakbazı sektörlerde kalifiye eleman sıkıntısının çok fazla yaşandığı ve fabrikaların faaliyet gösterdiği alanlarda kendi bünyeleri içinde yaşadıkları sıkıntılar dile getirildi.  
OSB İLE İLGİLİ SÜREÇ HAKKINDA SORULAR ÜZERİNE, Meclis Başkanımız İsmail ŞENBAŞ kısa bir bilgilendirme yaptı. UTSO olarak bu işte çok sıkıntılar çekildiği, ancak çözüm adına Yönetim kurulu başkanımız önderliğinde, yoğun çalışma kaydedilerek projenin hayata geçtiğini ifade etti. 2018 yatırım programına girmesi sağlanan Uzunköprü Çevreye Duyarlı Karma OSB' nin Uzunköprü için önemini belirtti. Çünkü bu sayede artan işsizlik sorununa bir nebze olsun son verileceği, OSB' de yer almak isteyen önemli ve büyük firmaların bünyelerine aldıkları elemanlara zaten kurum içi eğitimler vererek kalifiye eleman yetiştirmeye odaklanacağından bahsedildi.  Uzunköprü' nün ticari hayatına canlılık katacak bir proje olmasının yanı sıra verilen göçlerin son bulmasını beklediklerini dile getirdi.
Başkan İhtiyar, UTSO olarak amaçlarının öncelikle üyelerine daha iyi hizmet vermek olduğunu, bu kapsamda harici zaman dilimlerinde fırsat buldukça üyelerimizle bir araya gelmek istediklerini söyledi. “Asıl önemli olanın dinlemek ve geri dönüşleri iyi analiz edip hayata geçirmek” diyen İHTİYAR, meclis başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile, ilçemiz iş adamlarına bulundukları sektördeki emeklerinden dolayı UTSO adına Teşekkür Belgeleri takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.