“Zincir marketler, önemli sorun”

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Bölgedeki büyük marketler sorununa çözüm getirilmesi gerektiğini, bu marketlerin açılış kapanış saatlerinin düzenlenmesinden yana olduklarını belirtti. Yaşagör, devletin çıkardığı sicil affını bankaların uygulamadığını söyledi.

“Zincir marketler, önemli sorun”

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Bölgedeki büyük marketler sorununa çözüm getirilmesi gerektiğini, bu marketlerin açılış kapanış saatlerinin düzenlenmesinden yana olduklarını belirtti. Yaşagör, devletin çıkardığı sicil affını bankaların uygulamadığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Ocak 2018 Çarşamba 10:22
“Zincir marketler, önemli sorun”

    Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Esnafların bu yılki beklentilerine değinerek şunları söyledi; “ küçük esnaflarımızın, bakkal ve tekel bayilerinin bu yıl  gerçekleşmesini arzuladığı beklentileri var. 2017 yılı gerçekten zor koşullarda geçti.  “ Perakende Ticaretin Düzenlenmesiyle” ilgili Betgram çıkan yasada küçük insafı ilgilendiren işini sürdürebilmesi konusunda düzenlemeler yapılmalı. Çıkarılan yasada küçük esnaflarımızı ilgilendiren, onların yaşamlarını kolaylaştırıcı bir sonuç çıkmadı. Esnaflarımız, yetkililerden bu yönde açıklama beklemektedir. Özellikle her geçen yıl artış gösteren ve mahalle aralarına kadar yaygınlaşan zincir marketlere bir kısıtlama getirilmeli. Bu marketler küçük esnafların yok olmasına iş imkanlarının daralmasına neden oluyor. Bu marketlerin açılış saatleriyle ilgili bir düzenleme yapılmalı” dedi 
    “MARKETLER GECE DE AÇILIYOR”
Zincir marketlerin gündüz dışında gece de açıldığını belirten Yaşagör”  marketlerin gece de faaliyet göstermesi esnaflarımızın iş hacmini daraltmaktadır. Zincir marketlerin açılış samanlarıyla ilgili bir kıstas getirilmeli. Böyle devam ederse bakkal ve tekel bayileri birbiri ardına kapanmak zorunda kalacak”
“SİCİL AFFI UYGULANMALI”
Sicil affının daha önce çıkarıldığını belirten Yaşagör, “ sicil affı çıkarılmasına karşın bankalar tarafından uygulanmaya konmadı.  Hükümet yetkilileri “ Sicil affı çıktı” demesine karşın. Esnaflarımız bankalardan kredi talebinde bulunduğu zamanda devlet destekli kredilerden dahi faydalanamıyor. Çünkü ülkede ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemlerde kredi ve kredi kartlarını gecikmeli olarak ödediği gerekçesiyle esnaflarımız zor durumda kalmıştı, kredi alamaz hale gelmişti. Yetkililer sicil affı çıkardıklarını söylüyorlar. Fakat bankalar bunu uygulamaya koymuyor.  Sicil affı çıkmasına rağmen banka yetkilileri buna riayet etmiyor. Hükümet yetkilileri bankaların esnafa kredi sağlamadaki engellerin kaldırılmasına destek vermeli ve sicil affı kurallarına uymalarını sağlamalıdır. Bu sağlandığı takdirde esnaflarımız işlerini sürdürebilir duruma gelecektir. Yaşanan ekonomik bunalımdan esnaflarımız sorumlu tutulamaz. Esnafların işlerini sürdürmesi kredi almaları ekonomiye de katkı sağlayacaktır. 2018 yılında yetkililerden esnaflarımızı rahatlatacak müjdeli bir haber bekliyoruz” dedi
    “EDİRNELİLERİN SICAK PARASI İL DIŞINA GİDİYOR”
Zincir marketlerde yapılan alışverişler sayesinde Edirnelilerin paralarının marketlerin vergi dairelerinin bulunduğu illere gittiğini belirten Yaşagör, “ halkımızın yaptığı alışverişten Edirne yarar sağlamıyor. Marketlerin vergi dairelerinin bulunduğu illere aktarılan Edirne kaynaklarıyla o illerin devlet imkanlarından daha çık yararlanması sağlanmış oluyor. Vatandaşların İl merkezinde vergi dairelerine bağlı olan işyerleri ile alışverişleri arttıkça o ile yapılan devlet yardımı da artmış oluyor. Vergi daireleri başka illerde olan marketlere yapılan alışverişlerde Edirnelilerin paraları o illerin hanesine yazılıyor.  Edirnelilerin katkısıyla  bu iller devlet imkanlarından daha çok yararlanıyorlar” dedi  .  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.