Edirne Valisi Sn. Günay Özdemir, Edirne'deki görev süresini tamamlayarak kentten ayrıldı ve yerine Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevinden yeni Valimiz Sayın Ekrem Canalp atandı.

Edirne'de yaklaşık 2,5 yıl görev yapan Sayın Günay Özdemir'i özellikle turizm alanında çalışmaları olsa da, maalesef kalıcı icraatlarıyla hatırlayamayacağız.

Valiler kentlerde devletin temsil edildiği en üst makamdır.

Bu sebeptendir ki, kentlilerin valilerden büyük beklentileri vardır.

Yani Valimiz Sn. Ekrem Canalp'in Edirne'ye geldiği dönemde ülke ekonomik bazı daralmalarla baş etmeye çalışırken, döviz kurundaki artış nedeniyle Edirne ve ilçeleri adeta yabancı turistlerle dolup taşıyor.

Edirne'de bakkalından manavına, otelinden ciğercisine, ekmek fırınından tatlıcısına, balıkçısından eczanesine, onlarca sektöre adeta can suyu olan Yunan ve Bulgar konuklarımız ekonomizme katkı sunmaya devam ederken, bu hareketi kalıcı hale getirilebilmesi için bir takım adımların atılması gerekiyor.

Bulgar Levası ve Euro'nun Türk Lirası karşısında değer kazanmasıyla birlikte sınır komşumuz Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen vatandaşlar gündelik ihtiyaçlarını dahi Edirne'den almaya başlamışken, Bulgar ve Yunan hükümetlerinin Türkiye'ye gelişlerde kendi vatandaşlarına kota uygulayacakları iddiaları esnafı ve ticaret erbablarını tedirgin ediyor.

Türkiye ile Yunanistan ve Bulgaristan arasında sınır ticareti anlamında hareketli bir dönem yakalanmışken, Edirne'deki Bulgaristan ve Yunanistan Başkonsolosluklarının geçmiş yıllara oranla Türk vatandaşlarına verdikleri kısa süreli vizeler, hatta hiç verilmeyen vizeler nedeniyle Bulgaristan ve Yunanistan'da sınır ticareti yapma gayretinde olan iş insanlarımızın bir anlamda önü tıkanıyor.

Ekonomik zeminin oturmasına rağmen, vizeler ve benzeri bürokratik engeller nedeniyle sınır ticaretini karşılıklı geliştiremezsek, Yunanlı ve Bulgar vatandaşların ülkemize gelişleri çok uzun sürmeyecek ve bu dönemi kriz ortamında 'yalancı bahar' olarak hatırlamak zorunda kalacağız.

Yeni Valimiz Sayın Ekrem Canalp'ten Edirne halkı ve ticaret erbabları olarak temennimiz odur ki, bu alanda gerekli bürokratik hamleleri ve görüşmeleri yaparak komşularımız ile sağlanan ekonomik ilişkilerin kalıcı hale getirilmesidir.

Yunanistan ve Bulgaristan ile ekonomik anlamda yakalanan alış veriş ortamını kalıcı kılmanın diğer unsurları kültür turizmi ve sağlık turizmidir.

Yüksek kaliteli sağlık hizmetlerini uygun fiyatlara sunabilen ülkemiz, sağlık turizminde ilk 10 destinasyon arasında yer alırken, Edirne'de nitelikli sağlık hizmeti sunan bir il olarak bu dönemde hakkına düşen payı, gerekli çalışmalar ve işbirliği ille almalıdır.

Bu tabii ki, kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesiyle mümkündür.

Bu sürece bizler gerek gazetemiz gerekse de diğer kuruluşlarımız ile destek olmaya hazırız.

Bu düşüncelerle Edirne Valisi Sayın Ekrem Canalp'e hoş geldiniz der, Edirne'ye uzun yıllar başarılı hizmetler sunmasını dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.