Soğuk hava dalgası devam ederken meteoroloji raporları önümüzdeki hafta içi ortalama gündüz sıcaklıklarının 15 derece üstüne çıkacağı ve sonunda baharın geleceğini gösteriyor. Bu hafta sonu da soğuk hava yüzünden motosikletini garajdan çıkarmayacak olanlar için çok da üzülmeyeceğimiz bir hafta sonu olacak çünkü yarış dünyası bu hafta sonu çok hareketli geçecek.

Önceliğimizi iki tekerlekli sevdamıza vererek MotoGP diyelim ve hafta sonu Endonezya’da yapılacak olan Pertamina Grand Prix’de Moto3 temsilcimiz Deniz Öncü’ye başarılar dileyelim. Geçen haftaki yarışta gerilerde kalan son şampiyon Quartararo ve Yamaha, Cuma günü antrenmanlarında toparlandığını gösterdi e en hızlı zamana imza attı. Geçen hafta üst sıraları paylaşan diğer pilotların çoğu ilk 10’un dışında kalınca bu durum sıralama turlarını ve yarışı heyecanla beklememizi sağlıyor.

Gelelim F2 sezonunun ilk yarışına ve temsilcimiz Cem Bölükbaşı’na. Bahreyn’de yapılan test sürüşleri ve antrenman turlarında oldukça başarılı sürelere imza atan Cem dün akşam saatlerinde sıralama turlarına girdi ancak sıralama turları sırasında gazetemiz baskıya girdiğinden bu konuda bilgi veremiyoruz. Dün yapılan sıralama turlarının ardından bugün Sprint yarışı yapılacak ve yarışa başlangıç sıralaması belli olacak. Cem Bölükbaşı’nın yarışı ilk 10 sırada bitirebileceğini tahmin ediyorum. Tahminim doğru çıkarsa Cem muhteşem bir işe imza atmış olacak. Dualarımız seninle Cem.

Gelelim tansiyonun en yüksek olduğu, 4 tekerleklilerin en hızlılarına. Formula1 sezonu da Bahreyn’de başlıyor ve bu sezon geçen sezona göre daha hızlı ve daha çekişmeli geçecek gibi görünüyor. Özellikle Ferrari’nin aracının güçlenmesi, Alonso’nun “El Plan”ı, Haas’ın Magnussen’i getirmesi ve aracını güçlendirmesi zirvenin hemen altındaki çekişmenin artacağının sinyalleri gibi göründü gözüme. Gerçi Alonso’nun morali yaşanan teknik sorunlar yüzünden oldukça bozulmuş durumda ama yine de ben Alonso’ya inanıyorum.

Neyse. Bugün sıralama turlarında kimin ne kadar hızlandığını, sezona ne kadar hazır olduğunu ve kimin ne kadar istediğini göreceğiz. Hemen alt tarafa sıralama turları ve yarışların gün ve saatlerini bırakıyorum, tekerinize taş gelmesin.

MotoGP:  Sıralama turları Cumartesi sabah 7:25’te Moto3’le başlayacak. 8:25’te Moto2, 10:05’te de MotoGP sıralama turlarının ardından Pazar sabah 7:00’da Moto3, 8:20’de Moto2, 10:00’da da MotoGP yarışıyla Endonezya’da yarış heyecanı son bulacak.

Formula2: 23 tur sürecek ve yarışa başlama sırasını belirleyecek olan Sprint yarışı için sıralama turları dün akşam saatlerinde yapıldı, Sprint yarışı bugün saat 19:40’ta, yarış ise Pazar günü saat 13:40’ta yapılacak.

Formula1:  Sıralama turları bugün, yarış ise Pazar günü saat 18:00’da yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.