ETSO Toplantı  salonunda  CHP’nin düzenlediği 8-Mart Emekçi  Kadınlar Günü toplantısı gerçekten coşkulu ve görülmeye değerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun da  katılıp bir konuşma yaptığı toplantıda   güne damgasını vuran ,CHP Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın  irticalen yaptığı  konuşma oldu.

Gürkan, izleyici kadınların dikkatini dağıtmadan  kısa başlıklarla kadınlarla ilgili yaptığı hizmetlerini anlattı ve kadınların değerini dile getirdi, büyük alkış aldı.

Ardından konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantıdaki  konuşmasından heyecan olarak   tatmin olduğumu söyleyemem.

Genel Başkan konuşmasında  kadınları heyecanlandıracak alkışlarını alacak  halka umut aşılayacak, heyecan verecek   sözler yerine  konuşmasında  bilinen bugüne kadar defalarca  tekrarlanan sözleriyle yetindi.

Diyebilirim ki Gürkan’ın konuşması  izleyicilerden Genel Başkandan çok alkış aldı.

Toplantı sonunda vatandaşlar aralarında yaptığı konuşmalarda “Genel Başkandan  topluma maral verecek daha heyecanlı toplantıya katılanların alkışlarını alacak   konuşma bekliyorduk” türünde  serzenişlere  tanık oldum.

Genel Başkan’ın konuşması sırasında bir kadının “Kurtar bizi Bay Kemal” sözleri dikkat çekiciydi. Yine bir bayanın “halktan esirgenenlerin Suriyelilere veriliyor”  sözlerini Genel Başkan dikkate almadı.Diyebilirim ki Edirneli kadınların yoğun ilgi gösterdiği  toplantıya Genel Başkan’ın konuşmasından çok Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın  konuşması dikkat çekti.

Üretici pazarında tezgâh açan kadınların da böyle bir kadın etkinliğinde yer alması ve bir kadının kısa ve öz konuşma yapması, kadınların sorunlarına sahip çıkmaları açısından önemliydi.

Emekçi kadınlar gününün emeğin yoğun olduğu kadınların da katılımı ile bir başka güzellikle kutlandı diyebilirim.     

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

KÜÇÜK YERLERDE POLİTİKA YAPMAK ZOR

Lalapaşa  benzeri küçük ilçelerde  politik çalışmalar daha keskin  daha yoğun mücadele içinde  geçiyor. Seçmen sayısının az olması nedeniyle  partiler birbirinden oy kapmak için  her yola başvuruyor . Bunu İlin en küçük ilçesi Lalapaşa’da  daha  net olarak görmek mümkün.

Lalapaşa’nın siyasi profili çok  değişken. Genel seçim olduğu zaman ilçede CHP’nin belirgin bir üstünlüğü var.

Yerel seçimlerde ise durum tamamen farklı oluyor bu tür seçimlerde  CHP’nin varlığı ile yokluğu belirsiz, CHP bu ilçede  uzun zamandır belediye başkanlığını kazanamıyor.

İlçedeki  CHP’li ailelerin aralarındaki uyuşmazlık nedeniyle   kendi partisi yerine farklı partilere oy vermesi sonucu CHP bu ilçede belediye başkanlığından mahrum kalıyor, CHP seçmenleri başka partilere oy veriyor.

Bu seçimde de CHP’nin Belediye Başkan adayı   yok  Genel Merkez tarafından Lalapaşa’da  İYİ Partiye  destek verilmesi kararlaştırılmış.

CHP’liler bu karara tepkili” Aramazda anlaşarak tam belediye başkanlığı kazanacak duruma geldik.

Diğer partilerin bölünmüşlüğünden faydalanıp belediye başkanlığını alacak konuma ulaştık, bunu da Genel merkez engelledi” diye dert yanıyorlar.

CHP’lilerin İYİ Partiyi destekleme konusunda da hemfikir değiller. Özellikle belediye meclisinde CHP’ye kontenjan verilmesine tepki gösteriyorlar. Belediye başkanlığı yanında bir de mecliste  yer bulamamaları CHP’lilerin ittifaka sıcak bakmadığını gösteriyor.Bu  durum seçim sonuçlarına nasıl yansıyacak bekleyip göreceğiz

İSMAİL ARSLAN’A ŞANS TANINIYOR

İlçede halk arasında  çeşitli partilere oy verenlerle görüşme imkanım oldu.

Halkın  büyük bölümü AK Parti Belediye Başkan adayı İsmail Aslan’ı belediye başkanlığı yarışında şanslı görüyor.

MHP’den Belediye Başkanı olan Bülent Şahinşah’ın partisinden istifa edip İYİ Parti’ye geçmesi,  buradan da ayrılma sinyali verip tekrar aynı partiden Belediye Başkan adayı olması halk arasında  Şahinşah’a güveni azaltmışa benziyor.

Bu arada geçen dönem AK Parti belediye başkanı olan Ali Osman Uzman’ın MHP’den belediye başkanı olması seçim tahminlerinin yeniden gözden geçirilmesine neden olmuş.

İlçede Saadet Partisi’nden Belediye Başkan adayı olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi Adem Adalı’da seçime iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

Değişken seçmen profilinin olduğu Lalapaşa’da belediye başkanlığını kimin kazanacağını kestirmek biraz  zor gibi görünse de  bugünkü görüntüyü dikkate aldığımızda seçmenlerin de ifadesiyle İsmail Arslan şanslı görünüyor.

Lalapaşa’da seçmenler bahar havası gibi,  bakarsınız son anda sağlanan bir ittif   ak neticede seçim sonucunda  etkili olabilir.

Bu arada Lalapaşa’ya  İŞ KUR tarafından alınan geçici işçilerin ve TOKİ konutlarında ikamet edenlerin oyları seçimde belirleyici olacak. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

FIKRA

EVDE CEREYAN YOKMUŞ

 Neriman hanıma gelen misafir evin kızını ortada görmeyince sormuş:

 Kızımız nerede ortalıkta görünmüyor:

 Ev sahibi hava akımını kastederek:

“ Geçen gün size gittiğinde cereyana kapılmış şimdi hasta yatıyor” demiş

 Bu söz üzerine misafir hanım öfkelenmiş:

“ komşum bizim evde  cereyan ne arar; sen de bilirsin ki  biz gaz lambası kullanıyoruz”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.