Eğitimcilerimiz daha önceki yıllarda sağlanan yasal haklardan da yararlanıp görevlerini tamamlayıp genç denecek yaşta emekli oldular. Erken yaşta göreve başlamaları nedeniyle bu hakkı kazandılar

Eski eğitimcilerimiz çok değerli, eğitime büyük katkı yapan başarılı öğrenci yetiştiren eğitim emekçileridir.

Eğitim konusunda çağdaş ve mesleği konusunda yılların verdiği tecrübe ile meslek dallarında çok donanımlıdırlar.

Yurdun dört bir yanında zor şartlarda görev yaparak emekliliğe hak kazanan deneyimli eğirim emekçilerinin ülkemizde eğitimde belirsizliğin yaşandığı bir dönemde eğitime destek vererek gençlerimizin başarısına katkı yapmalarında büyük yarar vardır.

Sağlığı ve şartları uygun olan emekli eğitimciler öğrencilerle deneyimlerini severek paylaşabilirler.

Ülkemizin bazı bölgelerinde mahalli idarelerin de desteği ile emekli öğretmenler öğrencilere ders verdiğini, eğitimdeki eksikliği gidermeye katkı yaptıkları duyumunu aldım.

Boş zamanlarını genellikle kahvelerde geçiren tecrübeli eğitimcilerimiz böyle bir hizmete katkı yapmaları halinde geleceğimizin güvencesi gençlerimize çok önemli bir hizmet yapmış olurlar.

idarelerimiz de bu konuda kurs imkanı sağlar, eğitimcilere az da olsa maddi imkan verilirse emekli öğretmenlerimizin büyük bölümü bu görevi severek yapacağına inanıyorum.

Eğitimcilerin görevinin emekli olunca sona etmeyeceği, yaşadıkları sürece devam edeceği bilincinde olan idealist öğretmenlerimizin deneyimlerinden yararlanma imkanı sağlamak, onları bu hizmete teşvik etmek gerekir.

Günümüzde yaz boz tahtasına dönen, başarı oranı her geçen yıl gerileyen eğitimimize emekli öğretmenlerin katkıları büyük hizmet olacaktır.

  1. göre bu gerçekleşmesi zor, ütopik bir öneri olarak görülebilir. Unutmayalım ki başarılı hizmetlerin birçoğu böyle unutulan, gündeme gelmeyen talepler sonucu gerçekleşmiştir. Bunun da böyle sonuç vermeyeceğini kim iddia edebilir.

Deneyimli çağdaş eğitimin en güvenli temsilcileri olan emekli eğitimcilere de böyle bir talebin olması bu hizmeti uygulanabilir hale getirecektir.

------------------

KREŞ SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Özellikle çalışan aileler için. çocukların güvenli bir yerde olması, ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de sorun olmaya devam ediyor. Yavrularını güvenebileceği kimse bulamayan çalışan ailelerden bazıları işinden ayrılmak zorunda kalıyor.

Özel ve resmi kurumlarda çalışan ailelerin çocukları için kreş imkanı sağlanması aileler için büyük güven yaratacağı gibi, iş yerlerinde verimin de artmasını sağlayacak. Aileler çocuklarını güvenli olmayan bakıcılara da emanet etmeye çekiniyor.

Eğitimsiz olan bakıcılar konusunda medyaya yansıyan haberler aileleri tedirgin ediyor. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklara güvenli ortam sağlamak, devlet görevlilerinin de en önemli hizmeti kapsamında olmalıdır. Bu sorunu çözen devletler çocuklu aileler için en önemli güven kaynağı olmuştur.

Bölgemizde de bu sorunun çözümü için sivil ve resmi kurumların devreye girmesi ile çalışan ailelerin en önemli sorunu çözümlenmiş olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.