Bazı basın yayın organları gazetelerin manşetlerinde eski pehlivan tefrikaları gibi her gün gazete manşetlerinde “Emeklilere şu kadar  zam” duyurularıyla halkı gereksiz ve  gerçeksiz bir şekilde umutlandırıyor.

Bunları aslı astarı olmamasına rağmen bu  halka umut dağıtan haberler gazetelerin ilk sayfalarında yer  almaya  her gün değişen rakamlarla  yapılacak zam haberlerine devam ediyor.

Bu tür  gerçek dışı haberlerin basına güveni zedeleyeceği dikkate almadan maalesef böyle asparagas  haberlerden umutlanan  beklentisi olan insanlarımız var.

Hiç kimse çıkıp “Sen neye göre işçilere ,emeklilere yapılacak zam oranını açıklıyorsun?”  diye soran da yok.

Böyle kamuoyunun aklı ile alay edercesine, “nasıl olsa yutar” mantığı ile haber olur mu? Maalesef bizde oluyor. Sonra da basına güven azaldı diye yakınıyoruz.

Bunun sorumlusu halkı bu tür haberleri ile kandıracağını sanan basın olmuyor mu?

------------------------

GENÇLER GELECEKTE ÜLKE YÖNETİMİNE YÖN VERECEK.

Bazı  çevrelerin değer vermediği “gençlik yozlaşıyor,milli değerlerden uzaklaşıyor” diye  tanımladığı, hakir gördüğü  gençlik aslında  sosyal medya kullanmaları ve yaşamın çilesini en çok çeken kesim olması nedeniyle bir süre sonra ülke yönetiminde söz sahibi olacağından kimsenin kuşkusu  olmasın.Gençlerimiz çok donanımlı,öyle her söylenene  aklınca yorumlamadan mantık süzgecinden geçirmeden  inanmıyorlar.

Bunu gençlerle konuştuğunuzda anlayabiliyorsunuz.Zamanın teknolojik imkanlarını kullanmada yeterli olmayan yaşlı nüfus “kedi eremediği ciğere pis dermiş” misali gençlerin bu  sorunları yorumlayan tavırlarını  bir türlü kabullenmiyor.Onlara göre her şey eskisi gibi olsun ,doğru veya yanlış olsa da büyüklerin sözleri dinlensin.

Zamanımızın koşullarında bu dönem sona erdi.Teknolojinin gelişmesi  toplumların yapısını da değiştirdi.

Bugün ilkokula giden çocuklar dahi her şeyin nedenlerini sorup doğruları öğrenmek istiyor.

Bilgisayarlar ,sosyal medya,haberlerin yaygınlaşması olumlu kullanıldığında toplumun bilinçlenmesini sağlıyor.

Türk gençliği de bundan nasibini alıyor.Ellerinde tablet olan çocuklara kızmayalım, sadece uzun süre kullanmalarının sağlıkları açısından zararlı olacağı uyarısını yapalım.

Gençlerin kullandığı  bilgisayarda öğrenmek istediğiniz her bilgiye ulaşmanız mümkün .Yaşlı nüfus toplumdaki bu değişimine ayak uyduramadığı için gençliğe ön yargı ile yaklaşıyor.

Öyle inanıyorum ki zor koşullarda yaşam sürdüren ,iş bulamadığı  için ailesine muhtaç olan  gençliğimiz bunu  kendi görüşüne göre değerlendirip çözüm yolları bulacak gelecekte ülke yönetiminde de söz sahibi olacaktır.

Böylece “ Akıl yaşta değil baştadır” anlayışını hayata geçireceklerdir.

Zira geleceğin zorluklarını göğüsleyecek onlar olacak.Gençlerin yaşamını bugünkü yanlış  projelerle dizayn etmek .isteyenler başarılı olamayacaklardır.

Atatürk ülke geleceğinin gençlerle şekilleneceği sözlerini boşuna söylememiş.

Çağdaş dünya ile yarışta  ülkemizi başarıya götürecek gençlerimizdir.

Gençlerini ihmal eden uluslar bu hatalarının zararını görmüşlerdir.Ülkemiz bu geri kalan toplumların arasında yer almayacaktır.

Her ne kadar dünya gerçeklerini kabullenmeyip refahı, ülke yönetimini geçmiş yılların örneklerinde arayanlar bu beklentilerinde başarılı olamayacaklardır.

Geçmişteki Dünya gerçeklerini aynı koşullarda  geriye döndürmek mümkün değil.

Ülkemiz de bu gerçekleri kabullenmek zorunda.

Dereleri geriye akıtmak mümkün olmuyor.

------------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ.?

İLK MAHYA SULTANAHMET CAMİİNE

Ülkemizde ilk mahyanın1617 yılında İstanbul’da Sultan Ahmet Camisinde kurulduğu sanılmaktadır.

1723 yılında iki  ya da daha fazla  minaresi bulunan camilerde mahya kurulması padişah buyruğu ile  kesinleşmiştir.

İki veya daha fazla minareli camileri ancak padişahlar  yaptırabilirdi.

Bunlara “Selatin camileri” denirdi.

Zamanla her Ramazanda mahya kurmak gelenek haline geldi.Mahya ,kandillerin yan yana getirilmesiyle  camilerin iki minaresi arasına ip gerilerek, yapılan yazı ve resimleme işiydi, bunları mahya ustaları düzenlerdi.

Mahya kurma daha sonraları ayrı bir sanat olma niteliğini kazandı.Çok sayıda mahya ustası yetişti.Önceleri mum veya yağ fenerleriyle kurulan mahyalar camilerin elektrikle aydınlatılmasından sonra,renkli ampuller ve yeni yazılarla yapılmaya başlandı.Günümüzde de Ramazan geceleri bazı illerde mahya kurma geleneği sürmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.