Yıllardır ETV ve Gazetem Edirne Güncel adına takip edip haberler yaptığım,köşeler yazdığım 2019 Emitt Fuarına bu yıl katılabilir miyim bilemiyorum ama arzuladığım için gitmem söz konusu olacak sanki.

ETV izleyenleri ve benim okurlarım yıllardır bu Fuar ile ilgili yaptığımız çalışmaları bilirler.

Birçok ülkeden ve şehirden insanlar ile yapmış olduğumuz röportajlar ile adeta Fuarı buraya getirirdik her yıl.

Emitt Fuarına katılanlar bilirler bu önemli Fuarın güzelliğini.

Ayrı bir Dünya oluşuyor sanki Fuar alanında.

Birçok devletten ve milletten insanların kaynaştığı ve bir amaç uğruna maharetlerini ve becerilerini sergilediği bir gösteri merkezi adeta…

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan, Türkiye ve dünya turizm sektörünü aynı platformda bir araya getiren sektörün en önemli uluslararası buluşma noktası EMITT Turizm Fuarı 23 yıldır sektöre yeni iş ve işbirliği fırsatları sunan turizm zirvesidir ayni zamanda.

Son 18 yıl içerisinde dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Turizm Fuarı, her geçen yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla bölge sektörünün büyümesine doğrudan katkı sağlıyor

EMITT, turizm sektörü profesyonellerinin bir araya geldikleri ticari bir platform olmasının yanı sıra tatil tüketicileri de fuarı ikinci gününden sonra ziyaret edebiliyor.

EMITT’te 80 ülkeden ziyaretçiler, kalıcı iş fırsatları yakalıyor, erken rezervasyon kampanyaları ile daha uygun fiyatlarla tatillerini gerçekleştirebiliyor.

Edindiğim bilgiye göre bu yıl 106 ülke katılıyor Fuara.

1065 katılımcı firma yer alacak stantlarda.

600 den fazla Tur Operatörü görev başında olacak.

Edirne bu yıl son birkaç yıl olduğu gibi Trakya’nın üç ilinin bir arada olduğu stantta olmayıp bağımsız bir stantta yer alacak deniliyor.

Hoş;Fuarın açılmasına bir hafta gibi çok kısa bir süre kalmış olmasına rağmen bu konu ile ilgili ne bir haber,program ve stant içeriği konularında bir açıklama olmadı.

Her konuda aktif rol alan ve duru durak bilmeyen Valimiz Ekrem Canalp’a yetkililerce bu konu ile ilgili bilgiler verilmişse hiç şüphem yok ki bu yıl katılım ve neticesi en güzel bir şekilde gerçekleşecektir.

Çünkü sayın Vali aktif çalışma temposu ile bu tanıtım organizasyonunda Edirne’nin en üst seviyede temsil edilmesi için gayret gösterecektir.

Dilerim Trakya İlleri kendi stantlarında faaliyet göstererek kendi ürün ve varlıklarını tanıtma şansı bulmuş olurlar.

Bu konuda göreve başladığı yıldan itibaren en büyük desteği veren ve bu konuyu herkesten çok ciddiye alan Belediye Bakanımız Recep Gürkan, kendi standımız da tek olarak yapılacak olan tanıtımda daha da etkin çalışmaların ortaya çımasını sağlayacaktır.

Edirne’mizin Turizm elçileri Tarihi Ciğerci Bahri Bey ve Aslan zade Arif Meriç ile Keçeci zade Metin Keçeli sanırım her yıl olduğu gibi tanıtım konusunda üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapıp herkesin takdirini kazanacaklardır.

Yıllardır takip ettiğim bir Organizasyon olduğu için artık hangi ilin çok mükemmel, hangi ilin yasak savmak anlamında stantlar açacağını daha gitmeden tahmin edebiliyorum.

İnşallah bu yıl geçmiş yıllarda sönük geçen tanıtım ve sergilenmeler bu yıl ilgi ile izlenen ve gezilen stant olur.

Her zaman söylediğimiz ve her fırsatta dile getirdiğimiz “Edirne Turizm ile kalkınacaktır” sözünün gerçekleşmesi ancak böyle önemli tanıtımlara iştirak ile olur sanırım.

İlçelerimiz Belediye başkanları ve Kaymakamları da bu konuda gayretli ve arzulu oldukları takdirde, o ilçenin tanıtımını da yapmış olacaklardır.

Nasıl ki, Uzunköprü Köprüsü, İpsala Pirinci, Edirne peyniri ve Selimiye’si ile herkesin diline düştü ise, bu ilçelerimizin de özellik taşıyan ürün ve sanat dalları ülke genelinde tanınmış olur bu sayede.

Dolayısıyla Edirne tanıtılmış ve tanınmış olacaktır.

Bundan daha güzel ve karlı bir iş olur mu Edirne için.

Üstelik bu bizim görevimiz değil mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.