Özellikle sosyal demokrat partililer arasında yaygın  olan bir konuda eleştiri yöntemi devam ediyor. Çözüm yolu sunmadan bir konuyu eleştirmek en kolay yöntem.

                Önemli olan eleştirdiğin konuya  çözüm getirmek, bunu halkımızın anlayacağı şekilde   sunmak. Sosyal demokratların halka ulaşmada en  büyük sıkıntıları bu. ‘’Öyle klasik söylemler” Onlar kötü yapıyor iyi yönetim bizde, çar biziz “ şeklinde kalıplaşmış sözlerle halkı ikna etmek mümkün değil.

                Kötü olan bir  yönetim için iyi olduğunu iddia ettiğiniz   projelerimizi öyle  afaki ve klasik sözlerle değil, halkı ikna edecek şekilde özlü sözlerle anlatmanız, farklılığınızı ikna etmeniz gerekir. Ufukta seçimin göründüğü bir dönemde Sosyal demokratların  bu  anlayışlarını gözden geçirmeleri , halkı ikna etmede  bugüne kadar izledikleri yolun dışında farklı politikalar izlemeleri gerekir.

                Millet bugüne kadar dinledikleri klasik  sözlerle ikna olmuyor. “ Biz Atatürkçüyüz onlar değil, biz çağdaşız diğerleri gerici, biz insan haklarına saygılıyız onların böyle yöntemi yok” gibi karşı tarafı suçlayıcı , dışlayıcı yöntemler sosyal demokratlara artı puan getirmez.

                Bir de toplum karşısında kendilerinin  konuşmasından ziyade toplumu konuşturmaları onların sorunlarını kendi ağzından dinlemeleri gerekir.  “ sizin  sorunlarınızı biz biliyoruz, biz her şeye vakıfız” anlayışı siyasileri toplumdan uzaklaştırır. Bugün bakıyoruz. Halk arasında belli fanatiklerin dışında siyasilere karşı güven azalıyor. Siyasilerin tavırları bugün söylenilenin bir süre sonra yalanlanması, birbirlerini   itham edici sözleri toplumun siyasetten soğutuyor. 

 **************************************************

                İKTİDAR ADAYI İSEN DİKKAT EDECEKSİN

                Bugün iktidar adayı olduğunu savunan Ana Muhalefet partisi CHP siyasi söylemlerine özen göstermeli, Sadece iktidar parti mensuplarının söylemlerine cevap niteliğindeki konuşmalar halka güven vermez.

                O zaman insanlarımız  onun da diğerlerinden farkı yok bunlar birbirine çamur atıyorlar anlayışı hakim olur.

                Halk onların dışında siyasi arayış içine girer. Tarihimizde bunun örnekleri çoktur. AKP’nin iktidara geliş yılları ANAP’ın askeri rejime rağmen iktidar olması , hep bu yanlış politikalar sonucu olmuştur. Bunlardan ders alınmalı.

                Bakıyorum Ana Muhalefet Partisi sözcüleri  il ve ilçe yöneticileri yine klasik yöntemlerle  siyaset yapma peşinde.

                Hal böyle olunca  halka güven vermiyorlar. Aslında karşı tarafı suçlamak yerine halkın biriken sorunlarını  nasıl çözeceğini topluma anlayacağı tarzda anlatmaları gerekir. Partililer aynı yöntemle siyaset yapmaları halinde  Ana muhalefet partisinde oy artışı beklemek hayal olur.

                İş İşten geçmeden Ankara merkezde hayal gören  parti yöneticileri  bunu  idrak ederler, politikalarında yeni yöntem geliştirirler. Aksi halde bu seçimler siyasi partilerimizin varlık, yokluk konusunu gündeme getirecektir.

                Seçimlerden sonra aynı yöntem devam edecek milletvekillerinin etkisi olacak beklentisinde olanlar boşuna beklemesinler . O zaman parlamenterler  maaşını alan merkez valilerinden farksız olacaktır. Onun için özellikle Ana Muhalefet Partisinin bu son fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerekir. Eğer bundan yararlanamazsa halkın karşısına çıkacak yüzleri kalmaz.

HASAN PENUM

                İri bir adam kahveye girmiş._ Hasan kimdur?

  • Penum, demiş Temel dalga geçmek için.
  • Adam Temel’i  dışarı çıkarıp bir güzel pataklamış., yüzünü gözünü kan içinde bırakmış.sonra da çekip gitmiş. Adam gittikten sonra dayak yiyen Temel başlamış gülmeye.
  •  Kahvedekiler buna şaşırmış Temel’e  neden güldüğünü sormuşlar:
  • - Ya  o kadar dayak yedin , yüzün gözün kan içinde kaldı  ne diye gülüyorsun şimdi.
  •  Temel:
  •  -Penum adım Hasan değul Temel. Nasıl kandurdum o adama ama.
  • *************************************************************
  • ÖZLÜ SÖZ
  • Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok.
  • Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.

                              MEVLANA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.