Demokrat Partide(DP) uzun yıllar Edirne il başkanlığı yapan işadamı  Mehmet Eren’in  yakın arkadaşları, siyasi dostları  Eren’in İYİ Partiden milletvekili  aday adayı olması için kulislerini sürdürüyorlar.

CHP, DP ve Saadet Partisinin seçim ittifakının sağlanmasından sonra İYİ Partinin Genel  Başkanı Meral Akşener ile  aynı siyasi patide mücadele eden Mehmet Eren’in İYİ Partide  milletvekili aday adayı olmasının yararlı olacağına inana partili arkadaşları.

Mehmet Eren’in İYİ Partiden Milletvekili aday adayı olmasının  Edirne’de ittifak oylarına artı getireceğine inandıklarını belirterek,”Mehmet Eren’in Edirne’de İYİ Partiye artı oy getireceğine inanıyoruz.

Eren’in milletvekili olması halinde  kentimize  yapılacak hizmetlerin daha da artacağı kanısındayız.

Eren siyasi yönden donanımlı bir insan bu evsafta kişilerin milletvekili olmasının İlimiz açısından yararlı olacağı kanısındayız” dediler.

Eren’in arkadaşların İYİ Parti Genel Merkeziyle yaptıkları görüşmelerinin ardından Mehmet Eren’in milletvekili aday adayı olması için kendisine teklif götüreceklerini, Eren’in bu tekliflerini geri çevirmeyeceğine inandıklarını ifade ettiler.

Siyasi Kulislerde son günlerde bu tür haberler yayınlaştı. Mehmet Eren’in İYİ Partiden aday adaylığı da bunlardan biri , Bakalım, Eren, bu konuda ne diyecek. Onu da bir süre sonra öğreneceğiz. Göründüğü kadarıyla Edirne’de seçimler çetin geçeceğe benziyor.

Edirne’nin çıkaracağı milletvekili sayısının  dörde çıkmasından sonra  siyasi partilerden milletvekili  aday adayı sayılarının artması bekleniyor.

İYİ Parti de  bunların arasında yer alıyor. Özellikle üç parti arasında ittifak sağlanması, oyların ziyan edilmesinin önlenmesinden sonra, siyasi partiler arasındaki mücadele artarak devam edecek gibi görünüyor. Bunu da bekleyip göreceğiz.

ADAY ADAYLARINA  EKONOMİK SORUNLAR AKTARILMALI

Her zaman seçimler öncesi milletvekili aday adayı olacaklar  halkı tavlamak seçimi garantilemek için  beylik sözlerle  halkın karşısına gider.

Yanlarındaki  destekçileri ile  halkın nabzını yoklar.Bu sürede bölge halkının sorunları ikinci planda kalır. Vatandaşlarımız özellikle köylü halkımız ile esnaf ve emeklilerimiz,işsiz gençlerimiz  milletvekili  aday adayı olacak kimselere bölgenin   sorunlarını çözeceği konusunda gayret göstereceği konusunda  gerekirse yazılı taahhüt almalı.

Bölgemizin sorunları  çok önem arz ediyor  Millitvekili olacaklar  bu sorunların çözümü konusunda bugüne kadar yeterli gayreti gösterdiklerini söyleyemeyiz. Her seçim öncesi olduğu gibi bu dönemde de   aday adayları mahalle ve köyleri turlayacak .Halkın nabzına yönelik  sözlerle  işi geçiştirmek isteyecek.

Halkımız son yıllarda bilinçlendi.

Gençlerimizin de oy verenlerin listesine girmesiyle milletvekili aday adaylarını  iyice terleteceklerini  ciddi bir sınavdan geçirdikten sonra oylarını verecekleri kuşkusuz.

Kadınlarımız için de aynı durum söz konusu. Kadınlarımız da milletvekili aday adaylarına sorunlarının çözümü konusunda güvence almaları gerekir:

Bunu kalıcı bir şekilde yapmalı. Gerekirse yazılı güvence almalı ki  daha önceleri olduğu gibi  Milletvekili olup Ankara’ya gittiklerinde  bu talepler sumen altı yapmasınlar. Bu sınavlar nedeniyle milletvekili aday adaylarının derslerine iyi çalışmaları gerekir.

Öyle beylik klişeleşmiş sözlerle  halkı kandırılma dönemi geride kalıyor.  Halkın karşısına çıkarak oy talebinde bulunan aday adaylarına bu konuyu hatırlatmak isterim. Bu engellere hazırlıklı olunuz…

BİR TÜRLÜ ALIŞAMADIK

Edirne şehir merkezinde yaya geçitleri var yayalar ancak oralardan geçmeleri gerekir.

Bakıyoruz, özellikle Ziraat Bankası yanı Orduevi yanındaki trafik ışıklarının bulunduğu  yaya geçitlerinde  yayalar  ışıklara riayet etmemekle hayatlarını tehlikeye atıyor.

Kavşakta iki dakika bekleyip yeşil ışık yandığında yoldan karşıya geçmesi en doğru karar olduğu bilindiği halde, araçların geçişi anandı yoldan karşıya geçmek isteyenler olması Edirne insanına yakışmıyor.

Herkes trafik kurallarına riayet etmeli. Araçlara ceza veriliyor. Bazen trafik kurallarını ihlal eden yayalara da ceza yazılmalı ki ibret alınsın.

Demokrasi kurallar rejimidir herkes istediği gibi hareket ederse bunun son nereye varır.

Bu arada araç sürücülerimiz de yaya geçitlerinde yayalara yol vermede  duyarlı olmaları gerekir.

Yayalar geçerken el kol hareketi yapmak korna çalmak yayaların geçişine izin vermemek ve üzerlerini aracını sürmek Edirne gibi çağdaş bir ilin sürücüsüne yakışmıyor. Bunun için çevremizdeki ülkelerden ibret alalım…

**********************************************************************************

                FIKRA

ÇEK YAZIYORMUŞ

Bir toplantıda  davetlilerden biri laf arasında  yanında oturan mankene sorar

“ bayan size göre dünyanın en ünlü yazarı kimdir?

“ Futbolcu sevgilim efendim”

“ sahi mi peki neler yazıyor,?

“ benim yaptığım masrafların çekini yazıyor” der  

DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR

Kötü bir durumda n kurtulmak için daha az kötülüğe razı olanlar için söylenen “ Denize düşen yılana sarılır” sözünün tarihçesi şöyle:

Osmanlı sultanı 2. Mahmut zamanında  Kavalalı Mehmet Ali Paşa Mısır valisiydi.

Gücüne çok güvenen paşa,önce Suriye’yi  ardından  tüm Osmanlı topraklarını ele geçirmek hevesindeydi.

Sultan 2. Mahmut kendi ordusunun Kavalalı Mehmet Ali Paşa ordusu  karşısında başarı kazanamayacağını bildiğinden  Rus çarı Nikola’dan yardım ister.

Ruslardan yardım talebini içine sindiremeyen vezirler” Bu nasıl

işdur” diye tepki gösterince 2. Mahmut:

Ne yapalım başka çaremiz yoktu “ Denize düşen yılana sarılır” der .

 

ÖZLÜ SÖZ

Geçmiş bir dert için yakınmak, yeni dertlere  zemin hazırlamaktır

SHAKESEPEARE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.