Bana sorarsanız hayır olmaz derim.

Ama CHP ve Edirne İl Başkanı benim gibi düşünmüyor.

Bakın Pekcanlı geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında Erken seçim ile ilgili neler söylemiş;"“3 gündür Ankara’daydım. Genel başkanımızın toplantılarına gittik.Genel başkanımızla çok keyifli bir il başkanları toplantısı yaptık.6 yıldır il başkanı olarak bugüne kadar katıldığım en umutlu il başkanları toplantısından birisiydi.Burada bize gösterilen veriler gösteriyor ki Millet İttifakı adım adım gidiyor.Hem de öyle böyle değil.6-7 puan Cumhur İttifakı ile anketlere göre fark var.Çok keyifliyiz. Erken seçime için ciddi bir çalışma var”

Birçok dezavantajı olmasına rağmen CHP dışında ciddi manada bu soruya evet diyecek parti görmüyorum şahsen.

Belki yanılıyorum ve yanılabilirim de.

İktidar Partisi Ak Parti ve destekçisi MHP bu konuda evet demediği sürece Türkiye'de erken seçimin yapılması mümkün değil.

Buna karşın Muhalefet Partileri içinde CHP dışında bu isteğe ciddi yaklaşan da yok sanki.

İyi Parti her ne kadar CHP ile olan birlikteliğini sağlam tutmak adına zaman zaman erken seçimi telaffuz ediyor olsa da ortaya çıkması muhtemel sıkıntıların varlığını hissettiği için çok ciddi bir yaklaşım sergilediğine inanmıyorum.

Çünkü karşılaşılması muhtemel o kadar karmaşık durumlar var ki;bunları kısa vadede bertaraf etmenin mümkün olamayacağını tecrübeli siyasetçi Meral Akşenerin çok iyi bilip hesaplayan biri olduğunu herkes biliyordur.

O nedenle bu konuda CHP lideri kadar istekli ve arzulu olduğuna inanmıyorum.

Ve,şuna da inanıyorum ki;HDP ile birliktelik yaşamama kararını devam ettirirse İYİ Parti oylarını en çok artıran parti olacaktır.

Çünkü HDP ye karşı tavır ve söylemleri ile oylarını artırdığıda aşıkar.

Tabanda da farklı bir tutum ve davranış olacağını zannetmiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Siyasi Partilerin Edirne'deki durumlarını konu alan köşe yazısı serisinde CHP ve AK partiyi yazmış,diğer partileride ilerleyen günlerde yazacağımı ifade etmiştim.

İyi Partili olduğunu kolayca anladığım ifadelerin yer aldığı bir paylaşım aldım ve okurumun çok anlamlı bulduğum söylemlerini zevkle okudum.

Bir cümlesinde şöyle diyor arkadaşımız; "Melih Hocam İYİ Parti ile ilgili hala bir değerlendirme yazısı yazmamanıza gücenikliğim devam ediyor" ve uzunca yazısında şu açıklamayı yapıyor;"Bu günkü duruma göre Ak Partinin seçim kaybetmesi için CHP ve İYİ Parti oyları yetmeyebilir.

Bu nedenle HDP ninde oyuna ihtiyaç var.HDP yasal bir Parti olmasına rağmen halen Terör Örgütü olarak kabul edilen PKK ya laf söyletmiyor.Ben buna karşıyım ve şunları yaparlarsa beni ve benim gibi insanları ikna edebilirler.Oda HDP Milletvekilleri Mecliste İstiklal Marşı okunurken ve Atatürk için saygı duruşunda ayağa kalkıp Türk Milletinin vazgeçilmezlerini kabul edip PKK terör örgütüdür desinler hepimizin bu birlikteliğe rıza göstereceğimizi söyleyebilirim.

Aksi halde; "biz iktidar olduğumuzda Öcalanın heykelini dikeceğiz diyenlerle ayni amaca hizmet edeceğimizi kimse düşünmesin"

Bunları söyleyen sade bir vatandaş.

Ne var ki;şu andaki tabloya ve yaklaşımlara bakıldığında CHP nin böyle bir sıkıntı ve endişe yaşadığını göremiyoruz.

Yani HDP nin her şartına rıza gösteren bir tutum sergiliyorlar.

Yeterki iktidar olalım görüşü hakim sanki.

CHP nin yanında olan SP,DYP den de buna benzer itirazlar gelmiyor.

Aslında "Dünyanın Terör Örgütü olarak kabul ettiği PKK yı masum görüp onu destekleyen bir siyasi Parti ile yol arkadaşlığı yapmak Atatürk'ün Partisine yakışmaz" diyenler çok fazla.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu son günlerde çok hareketli ve istekli tavırlar içinde.20 yıl Genel Başkanlık yaptığı halde CHP yi iktidar yapamayan Baykalın koltuğuna iddialı bir şekilde oturan ama 12 yıl geçmesine rağmen hala bu özlemi sonlandıramayan Kılıçdaroğlunun Ak Partinin Üç dönem İktidarda kalma yani 20 yıl Ülke Yönetimini elinde bulundurmasına son vermek için kafa yorduğu belli.

Hatta örgütleri dahi Genel Merkezden yönlendiriyor.

Halk ile bir araya gelip açıklama yapmaları konusundaki emirlerine bir de broşürler bastırıp dağıtma görevini de İl Başkanlarına yüklemiş.

Temel hak ve özgürlüklerin bir kişinin iradesi ile yok sayıldığını dayatmacı, otoriter, tek adam rejimin antidemokratik uygulamalarına demokratik yöntemlerle son vereceğiz,tek adam rejiminin tüm gizleme çabasına rağmen saklayamadığı açlık ve yoksulluk sorununu dile getiren ve 81 İlde dağıtımı yapılan BENİM HAKKIM broşürlerinin dağıtımı için tüm İl Başkanlarını görevlendirmiş.

Buda gösteriyor ki;CHP nin çok Partili hayata geçtikten sonra tarihinde elde edemediği Tek Başına İktidar olma özlemi veya ittifak ortakları ile birlikte elde edecekleri koalisyon iktidarına sahip olabilmek en önemli beklentisi.

Hayırlı olsun diyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.