Yeni devlet hastanesinin hizmete girmesiyle  eski devlet hastanesi ve sigorta hastanesi atıl durumda kaldı. Bu sağlık kurumlarında sınırlı sayıda hizmet veriliyor. Bu hastalığın  kol gezdiği bir dönemde eski hastanelerimizden daha çok yararlanma imkanı bulunamaz mı?

 Bu konuda halkın da büyük talebi var.Bu hastanelerin devrede olduğu zamanda  vatandaşlar  hastanelerin şehir merkezinde olduğu için daha kolay ulaşma imkanı buluyorlardı. Şimdi, ise bu hastaneler çok dar kapsamda sağlık hizmeti sunuyor  Kolit 19 adında bir yaygın mikrobun gündemde olduğu bir dönemde alt yapısı yeterli olan bu hastanelerden daha fazla yararlanılamaz mı? Böylece halkın bir bölümünün  1. Murat Devlet hastanesine giderek  oradaki yoğunluk önlenmiş olur.

----------------

EDİRNE’Yİ TANITICI ÜRÜNKERİN YAPIMINA AĞIRLIK VERELİM

Edirne’nin çarşılarındaki işyerlerinde satılan turistlerin ilgi gösterdiği  hediyelik ürünlerin  büyük bölümünün  başka illerden sağlandığı söyleniyor. Bu tür hediyelik eşyaların Edirne’de yapılması mümkün olduğu halde  esnaflar bı tur ürünleri  başka illerden almak zorunda kalıyor.Esnaflar i,çin büyük bir gelir imkanı yaratacak okan bu tür ürünlerin ilimizde yapılması konusunda yapılan çalışmalar yeterli olmuyor. Halk Eğitim Merkezinin yapmaya çalıştığı hediyel,ik eşyalara esnaflarımızın da sahip çıkması gerekir onların sahiplanmesi ile başka illerden sağlanan bu tür hediyelik eşyaların ilimizde daha iyi imkanlarla yapılması sağlanmış ve  paramızın başka illere akışı önlenmiş olur. Bu işlerin yapıö yerlerinin yaygınlaşmasıyla  turistlere sunulan hediyelik ürünlerin çeşitleri artmış olur. İlişmşizde bu tür çalışmalara destek verilmeli .Edirne’de  meyve sabunu  ve birkaç yiyeceğin yapılmasıyla yetinilmemeli .Ükkemizdee bazı iller bu tür hediyelik eşya yaparak bölgelerine büyük gelir sağlıyorlar. Biz Selimiye  maketini ve diğer tarihi eserlerimizin hediyelik ürünlerini dahi başka illerden alarak Edirne’nin turizmden gelişmesini sağlayamayız.Bu tür ürünler tur,zm bölgeleri  için  çok önemli satış  kalemlerini oluşturuyor.Bunları kendi bölgemşzde rahatlıkla sağlayabiliriz.Hatta bu ürünleri başka i,llere de pazarlama imkanımız olabilir.

------------

TOPLU TAŞIMADAN YARARLANMA TEŞVİK EDİLMELİ

Halkımızda kısa mesafe de olsa kendi aracı ile gitme alışkanlığı var.Edirne^dekşi trafik yoğunluğunu da dikkate aldığımızda bu Edirne merkezde trafiğin daha da yoğunlaşmasına otopark alanlarını uerli araçlarla  kaplanmasına neden oluyor.bunun sonucunda şehrimize gelen turistler araçlarını  oark etmek için köşe bucak yer aramak zorunda kjalıyor. Araç sahiplerinin zorunlu olmadıkça kendi araçlarıyla şehir merkezine gelme yerine  toplu taşıma araçlarıyla gelmelerşinde ne  mahsuru olabilir. Bazı atraç sahibi vatandaşları yürüyüş mesafesindeki yerlere dahi kendi araçlarıyla gitmeleri   araçlarına park edecek yer aramaları  aslında daha zahmetli oluyor.Başka illerde ve Avrupa’da olduğu gibi kısa mesafelere yürüyerek gitmenin sağlık açısından da faydası var.he ne hikmetse halkımızın  araba sevdası keseye zararı dokunsa da  ondan vazgeçilmiyor.Aslında sokağa parl edilen araçlara zarar gelmesi araç sahipleri için de  dikkate alınması gereken bir durum. Halkımızın şehir merkezinde trafiğe rahatlık getirilmesi için gerek olmadıkça toplu ulaşım araçlarından  yararlanmaları teşvik edilmeli.

-------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ.?

ÜLKEMİZDE KOOPERATİFÇİLİĞİN TARİHİ ESKİ

 Ülkemizde kooperatifçilik  1863 yılnda  Mithat paşanın önderlik etmesiyle  “ memleket Sandıkları” adı altnda başladı. Mithat Paşa’nın Tuna Vakiliği sırasında  ve tarım alanında başlayan kooperatifçilik,yine onun  çabasıyla  1867 yılında  çıkarılan “Memleket Sandıkları” tüzüğü ile Bütüm Osmanlı ülkesine yayıldı. Osmanlı Devletinde o zaman  köylülerin borçları nedeniyle  topraklarını yitirdiğini gören Mithat Paşa, yoksul köylüyü bu açmazdan kurtarmak,ürünlerini en iyi koşullarda pazarlamak  ucuz üretim araçlarını sağlamak üretimşini artırmak ve benzeri kolaylıklar için kooperatifçiliği kurdurdu.Memleket Sandıkları ülkede kooperatifçiliğin çekirdeği sayılır. Ülkemizde kooperatif terimş ilk kez 1913 yılında Aydın’da kurulan kooperatif “ Aydın İncir Kooperatifleri Anonim Şirketi” ile başladı. Bu kuruluş gerçek bir koopetatif  niteliğindeydi.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.