İnsanlarımız ekonomik sorunlar ile siyasi tercihi arasında sıkışıp kalmaları sonucu halkın  kafası çok  karışık .Özellikle parti genel başkanlarının akıl  almaz suçları içeren konuşmalarını dinledikçe hayretimiz,  şaşkınlık  daha da artıyor.

Ülkemizde her türlü önlemlere karşın, piyasanın ateşi önlenemiyorsa, pahalılık devam ediyorsa,  bunu tartışılması, halkı inandırıcı öneriler sunulması daha doğru olmaz mıydı?

Bunların gündeme taşınması halkın acil  talebi, beklentisi olduğu biliniyor. Durum  böyle  olduğu  halde  bu konuları  gündeme  getirmek  isteyenler olsa da bunların sesleri güçlü karşı suçlamalar nedeniyle  güdük kalıyor.

Maalesef her gün televizyonlarda  siyasilerin birbirini  suçlamalardan bıktık usandık.

İnsanlarımız aralarında yapılan konuşmalarda siyasetin bu üslupla sürmesinden rahatsız, fakat sesini çıkaramıyor. İnsanların sesini duyurması gerektiği yerde suskun kalması, tepkisini suskunluğa dönüştürmesi iyiye alamet değil.

Halkımız siyasilerin ağzından daha dostane sözcükler duymak istiyor. Siyasiler toplumu kutuplaştırıcı sözleriyle aslında kendi tabanlarını da rahatsız ettiklerini unutmamaları gerekir

Böyle hedef saptıran  haberlerin televizyonlarda izleme oranını azalttığını kabullenmeleri gerekir.

İnsanların dostça neşe içinde seçim sandığına gitmesi teşvik edilmesi gerektiği halde,maalesef halkımız  kafalarındaki sorun yumağı ile seçime gidiyor.

Seçim sonuçları nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın  halkın endişelerinin giderilmesi çok zor olacak.

Önümüz bahar bu aylar doğanın güzelliklerin sergilemeye başladığı aylardır.

İnsanlarımızın da bu güzellikleri doya doya  yaşamaları, siyasetin üst yönetimlerindekilerin tartışmalarına aldırmadan arasındaki dostluğu tıpkı bahar havası gibi mutluluk ve güzelliklerle  sürdürmeleri en doğru karardır

----------------------------------------------------------------------------------

KADIN MUHTAR SAYISI ARTMALI

Ülkemside  köy ve mahallelerde 50 bin 292 muhtar bulunuyor.

Bunların arasında ancak 674 kadın muhtar bulunuyor.

Bu oran bizim gibi demokrasi deneyimi olan ülkeye yakışmıyor.

Kadın -erkek eşitliği iddiasında  olanlar, meclislerde muhtarlıklarda da   kadınlarımıza öncelik tanınması gerekir.Kadınları temsil oranı artarsa ülkemizde demokrasi daha da kökleşecek, Onun sonucu olarak da hizmetler daha kaliteli hale gelecek.

Kadınları yüksek oranda çakışılan işyerlerine bakıldığında bunun örneklerini görürüz

GÜRKAN HALK TELEVİZYONU’NDAYDI

Edirne CHP Belediye Başkanı ve 31 martta yapılacak seçimlerde başkan adayı Recep Gürkan Halk TV’de katıldığı “Enver Aysever’le Ayrıntılar”  programda  göreve geldiği zaman  gerçekleştireceği  projelerini gündeme getirdi.

Gürkan ayrıca Edirne güzelliklerine ve önemine değindi.

Edirne’nin adını ülke gündemine gelmesi açısından bu tür programlar çok önemli. Belediye Başkanı Gürkan  burada hem Edirne’yi tanıttı, hem de yapacağı hizmetleri geniş kitlelere  duyurdu.

Böylece Edirne dışında olan hemşerilerimiz de başkan adayının yapmayı vaat ettiği hizmetlerden haberdar oldular.

----------------------------------------------------------------------------------

 BELEDİYE  BAŞKANINDAN ZİRAAT ODASI YÖNETİCİLERİNE GÜVENCE

Edirne Ziraat Odası Meclis toplantısına katılan Edirne  CHP Belediye Başkanı ve  belediye  başkan  adayı Recep Gürkan Oda yöneticilerini   oda  için yapılması düşünülen yeni yeri konusunda güvence verdi.

Oda yöneticilerinin , yapılacak yeni binaları için  Ziraat Odası yönetiminin  detaylı şekilde projelerini  hazırlamalarını,  binada malzeme ve sosyal  alanlarının da dikkate alıp ona göre planlamaları  talebinde bulunan Gürkan, yeni ziraat odası yerinin kısa vadeli değil, uzun vade dikkate  alınarak düşünülüp ona göre  yapılması gerektiğini söyledi.

 Edirne Ziraat Odası yönetimi yerlerinin yeterli olmadığı gerekçesiyle yeni bir yerde daha geniş mekanda çalışmak istiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.