Edirne-Kapıkule yolu üzerindeki çevre yolu ile, Edirne yönüne doğru gelmekte olan yolun tam kesiştikleri yerde bulunan tarihi bir köprümüz, toprak altından çıkarılmayı bekliyor.

            300 yıldan fazla bir geçmişi olan köprü, Edirne-Kapıkule güzergahındaki çevre yolunun yapıldığı sırada, yolun toprak dolgu ile yükseltilmesi nedeniyle, toprağın altında kalmıştı. Şimdi bu tarihi köprümüzün toprak altından kurtarılması için, hangi makam ilgilenir bilmiyoruz ama, bildiğimiz bir gerçek var ki, o da köprünün toprak altından biran önce kurtarılmasıdır.

            Edirneliler, bu tarihi köprünün topraktan çıkarılarak, Edirne’nin uygun bir yerine taşınmasını bekliyorlar. Tahminlerimize göre, toprak altından çıkarılma işlemi büyük bir masrafı da gerektirmeyecek.

            Bundan 30-35 yıl kadar önceydi,Edirnespor futbol takımı Bulgaristan’ın Haskova takımı ile bir dostluk maçı oynamak üzere, o zamanki Edirne Valisi Mustafa Karaer ve zamanın Edirne Belediye BaşkanıGüngör Mazlum ile birlikte Bulgaristan’a davet edilmişlerdi. Bu arada o zaman VATANDAŞ Gazetesi’nin sahibi olarak, bu geziye ben de davet edilerek katılmıştım. Hatta Edirne Bulgaristan Konsolosluğu gezi için bize bir araç tahsis etmişti. Bulgaristan’a giderken yolumuz üzerindeki bir tarlanın içinde, taştan yapılmış tarihi bir Türk köprüsü gördük.Yanımızda bize rehberlik eden konsolosluk görevlisine köprüyü sorduk, Türklerden kaldığını söyledi. Köprünün neden kullanılmadığını sorduğumuzda ise, çok ilginç bir cevap almıştık.’’Köprüyü kullanıp harap edersek, Türkleri bir daha nasıl bulup bir köprü daha yaptıralım. O nedenle bu tarihi eserinizi toprak altından çıkarıp, koruma altına aldık.’’

            İşte Bulgar komşumuzu örnek alarak, vakit bir hayli gecikmesine rağmen, köprünün taşları acımasız doğa şartları nedeniyle parçalanmadan, görevimiz köprümüzü taşların altından biran önce kurtarmamız olmalı. Bunun da ancak Valimiz Sayın Necati Özdemir tarafından gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz.Eğer bu kurtarma işlemi gerçekleştirilirse, Edirneliler Sayın Valimize minnettar kalacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.