Edirne merkezde şehir içi ulaşımı  sağlayan ETUS’da görev yapan şoförlerin parasını almadığı yönünde duyumlar alıyoruz.

Bütün gün şehrin  yoğun trafiğinde  direksiyon kullanıp  bu arada halka da derdini anlatmaya çalışan şoförler  firmadan emeğinin karşılığını almadığı zaman morallerinin iyi olması mümkün mü?
ETUS ile Edirne Belediye arasında da sorunlar var. Belediye Başkanı Recep Gürkan’da halktan gelen yoğun şikayet üzerine firma yetkililerine durumu iletmiş sorunun giderilmesi yönünde uyarıda  bulunmuş.

Bu hengameden olumsuzluklardan zararlı çıkar halkımız oluyor.

Minibüslerin servisleri sayısı özellikle yaz günlerinde iyici azaldı.

Bazı hatlarda sıkıntı daha çok hissediliyor.

Yolcuların en yoğun olduğu hatlardan biri olan Binevler  Baca hattından  yolcu alıp  merkeze gider araç sayısı ikiden bire indirildi.

Buranın  bir hattı  Bostanpazarı istikametine kaydırıldı.

Bu konuda  halkın şikayeti var.

Firma ile  belediye arasındaki sorun sonunda halka yansıyor.

Bunda mağdur  zahmet çeken her zamanki gibi  halk oluyor.

Bir de firma ile şoförler arasında maaş sorun çözümlenmediği zaman o sürücü nasıl huzurlu bir şekilde aracı kullansın.

Morali bozuk olan, parasını alamamış bir sürücü bu yoğun trafik hattında  nasıl halka  güven verebilir?   Bu yoğun trafikte araç kullanmada moralin ne denli önemli olduğu biliniyor.

Onun için  ETUS Bu sorunu çözmek zorunda . Bir süre sonra okullar açılacak .

Yolcuların artışı gibi sorunlar da artacak. Firma sorumluları bu konuyu dikkate almalı

Halkın talebi bu.

Yetkililere iletiriz.

KEŞKE  SELİMİYE  YANI DA ÇÖZÜME KAVUŞSA

Kültür ve Turizm  Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hafta sonunda Edirne’deydi.

Bakan gurbetçilerin sorunlarını dinledi ve tarihimizde önemli bir yeri olan Saatli Medrese yi hizmete açtı.

Bu tarihi eserimizin restore edilip hizmete girmesi  Edirne açısından sevindirici bir durum.

Uzun süre  atıl durumda olan bir tarihi mekan sonunda  restore edilerek hizmete açıldı.

Turizm kenti Edirne’de bu tür eserlerin hizmete girmesiyle  turizm konusunda daha cazip hal gelecek. Kentimize gelen turist sayısı artacak.

Bunlar gerçekten alkışlanması gereken hizmetler de bu arada hazır Bakan Edirne’ye  gelmişken  bir anlamda onu da ilgilendiren Selimiye yayındaki kazı alanı konusunda da kendisine bilgi verilip burada da bir düzenleme yapılması konusunda uyarılması gerekirdi.

Dilerim yetkililer tarafından bu konu gündeme gelmiştir.

Selimiye gibi dünya mirası olan  eserin  yanındaki o  kazı alanı  olduğu sürece Edirne’ye gelecek turistler Edirne’ye şüphe ile bakar.

Sen istediğin kadar yeni tarihi tesis aç. En önemli eserinin yanında bu rezalet olduğu sürece inandırıcı olamazsın.

Artık bu ihmale birilerinin dur demesi lazım. Bu çirkin görüntüleri görmekten bıktık usandık.Edirne’ye bunu reva görenler acaba ne zaman utanacaklar.

Bu eserleri bize emanet edenler mezarından kalksa acaba bizler hakkında ne derler. Mimar Sinan “ Ben size böyle güzel bir eser emanet ettim bu esirimin çevresi böyle mi olacaktı?” diye hayıflanmaz mı?

Her şey bir yana Edirne’ye gelen devlet büyüklerimize Edirne yönetiminden sorumlu olanlar Bakanlara iltifatın yanında  kentimizde kangren olan meseleleri de bıkıp usanmadan  gündeme getirmeli.Bu sorunun  çözüme kavuşmamasından kendilerinin de sorumlu olduğunu unutmamalı.

EV SAHİPLERİ İNSAFLI OLMALI

Önümüzdeki hafta okullar açılıyor.Tercihlerini Trakya Üniversitesine yapan başka illerden gelen öğrenciler yurtları tercih etmediği veya giremediği zaman kiralık ev arayışına girdiler.

Bakıyoruz, öğrenciler aileleri ile birlikte mahalle mahalle dolaşıp kiralık ev arıyorlar.

Öğrenciler Edirne ekonomisinin en önemli gelir kaynağı. Onun için kentimize gelen öğrenciler için herkesin fedakarlık yapması gerekir.

Özellikle kiralık evi olanlar, öğrencileri maaşı olan bir memur gibi düşünmemeli. Onların arasında ailesi geçim sıkıntısı çeken aileler var.

Onları da dikkate alarak kira fiyatları konusunda insaflı olmaları ve güven duydukları kişilerden depozit konusunda ısrarcı olmamalı.

Kendi evladımızla bir başka ilde aynı duruma düştüğümüzü  farz edelim.

Ekonomik durumun kısıtlı olduğu zaman aileler kendi imkanlarına uygun  yer bulmak için köşe bucak dolaşmak zorunda kalıyorsunuz.

Ekonomik durumu uygun olanların böyle bir sorunu yok.

Önemli olan dar gelirlilerin sorunlarına bir anlamda  yardımcı olmak.Biz “bana ne ne halleri varsa görsün ben çıkarıma bakarım” dersek yarın bunun faturası hepimize çıkabilir.

Edirne bir huzur kenti ve öğrenciler için uygun bir şehir olduğu için öğrenciler burayı tercih ediyor.

Biz öğrencilere her alanda engel getirir, onların yaşamlarında kolaylık getirmezsek, bir gün gelir bu öğrenciler bir başka kente gider biz de bakar kalırız.

Onun için öğrencilerin velinimetimiz olduğunu akıldan çıkarmayalım. Kendi gelirimiz, menfaatimizin yanında kentimizin de yararını dikkate alalım.

ATLI ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ UYARALIM

Atlı arabalarıyla mahalle aralarındaki çöp araçlarından  kendine yararlı olacak atıkları toplayıp nafakasını çıkarma uğraşısı veren insanlarımızın bu çabalarına diyecek bir şeyimiz olamaz.

Onlar geçim derdinde.

Yalnız, bu kişilerin büyük bölümü at koşulu araçlarının önlerine koşulu hayvanların atıklarının toplanacağı  bir yer yapma gereğini duymuyorlar.

Böylece hayvanların dışkıları yol üzerine dökülüyor. İşte bu olmadı.

Sen ekmek paranı kazan, fakat senin yollara hayvan pisliği atmana izin verilmez.

Buranın önemli bir tarihi kent olduğunu akıldan çıkarmamalısın.

Bu kentte yaşamanın bir bedeli ve sorumluluğu olduğunu dikkate almak zorundasınız.

Bu konuda yetkililer gerekli denetimleri yapmalı.

FIKRA

NÜFUS CÜZDANI

 Neyzen Tevfik’in çok güzel ney çaldığını duyan Atatürk, kendisini çağırır. Uzun  uzun ney çalmasını dinler ve çok beğenir. Daha  sonra Neyzen’e dönerek;

“ Tevfik bey bu gecenin hatırası olarak size nasıl bir yardımda bulunabilirim” der

 “ Hiç” der Neyzen Tevfik:

 Atatürk ısrar eder; Bunun üzerine Neyzen Tevfik:

“ Bana bir nüfus cüzdanı çıkarın” der

 Atatürk hayretle sorar:

Nasıl olur da bu zamana kadar nüfus cüzdanınız çıkmaz? Siz kaç yaşındasınız?”

“ Altmışa yaklaştım” de  Neyzen ve devam eder” Ne yazık ki, bugüne kadar nüfus cüzdanı çıkaramadım çünkü  bundan önceki hükümetleri tanımadım. İl kez senin hükümetini tanıyorum” der   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.