Ülkemizde bugün hayat pahalılığı dayanılmaz boyuta ulaşmış.Millet geleceğe endişe ile bakıyor, yarınından emin değil. Tüm bunlar bilinmesine rağmen bazıları  buna çeşitli kılıf hazırlayıp mazur göstererek  halkı kandırma,unutturma  peşinde.

Bunun için TV kanallarında bazı sözde aydınlar halkı etkileyici,  gerçekle bağdaşmayan konuşlarıyla yalanlarını gizlemek için bin bir dereden su getiriyorlar.

 “Yok efendim, diğer ülkelerde bizde  gibi  böyle pahalılık varmış,onlar  bizden çok zor durumdaymış Almanya’da 6 kişiden biri aç yatıyormuş” gibi safsatalarla halk kandırılmak isteniyor.Herkesin Avrupa’da bir yakını var. Sorsunlar bakalım,onlar da bizdeki dar gelirliler gibi markete gidip parası yetmediği, alacakların alamadığı  için eli boş mu evine dönüyor.?

Bu  fedakar millet satın aldığı her ürün için  devletine  tıkır tıkır vergi ödüyor.O yetmiyor gibi ,şimdi de bankalarda parası olanların  döviz karşısında zarar etmemesi için onların da  ceremelerini de  ödeyecek.

Bu resmen halkı aptal yerine koymak,alay etmek  olmuyor mu?

Hiç fazla söze gerek yok. Fakir fukara her geçen gün daha da yoksul hale geliyor.Durum böyle olmasına rağmen  bazı diplomalı televizyon bülbülleri ile bunun  gizlemeye çalışılması  artık  mümkün değil.

Halkın sağlıklı yaşamını sürdürmesi için en önemli ihtiyacı olan ekmeği, geçim derdi tehlikeye girer halk geçinemez, durma düşerse kimse medyadaki palavraları dinlemez.

Hem adama sormazlar mı? Bunları söyleyenler halka mutluluk tablosu çizenler, bir kez olsun halkın arasına girip ne durumda olduğunu bir denesinler demezler mi?

Eğer söylenenleri doğru olarak kabul ediyorlarsa bir semt pazarında aynı palavralarını halka da  söylesinler,bakalım ne ile karşılaşacaklar,halk onlara  ne tepki verecek,ne diyecek..

Bu millete fakir fukaraya reva görülenler bunun sonucunun nereye varacağının farkındalar mı.?

Halkımızdaki bu kadar sabır ve metanete rağmen hala pahalılık azalacağı yerde  artarak devam ediyor.Bu milletin talebini   yok sayılıyorsa “Nasıl olsa millet bugüne kadar olduğu gibi söylediklerimize inanır. Gelecekte bu sorunlara çözüm  bulacağımıza kanaat getirir” diye  düşünüyorlarsa çok yanılıyorlar.

İnsanların açlığı sefaleti boş laflarla  çözümlenmez.Karnı doymadan yatağa girenler çocukları aç kalanlar  için tek çözüm yolu bu sorunlarına en kısa zamanda halkın geçim sıkıntısına çare bulunmasıdır.

Siyasi hesaplarını bundan önceki seçimlere göre yapan ”Halkımızı tüm zorluklara rağmen bize desteğini esirgemez,arkamızda durmaya devam eder.” Diyenler  ham  hayale kapılmasın.

Aç kalmanın  insan yaşamı  için ne denli  önemli olduğunu   unutup siyasi polemiklerle,laf ebeliği ile  halkı kandırmaya çalışıp halkın önüne pembe tablo sunanlar,acaba bu olumsuz  koşullarda  da  yataklarında rahat uyuyabiliyor mu?

Söylediklerine kendileri ve yakınları inanıyor mu?

----------------------

GEÇMİŞTEN DERS ALSINLAR 

Gerçekleri ters yüz ederek, halka yanlış bilgi vermeye devam edenler,yarın   gerçeklerle yüz yüze geldiklerinde acaba ne duruma düşecekler.?

Bu gerçekleri  gizlemeye çalışıp birilerine yaranmaya çalışanlar  daha önceki  yıllarda yaşanan benzer örnekleri  görüp ona göre durumlarını gözden geçirsinler .

Bugün kendilerine sağlanan menfaatler kesildiğinde yarın düşecekleri durumdan kendilerini  kurtaracak mı?

------------------------

FIKRA

 YAKIT

 Hükümet Erzurum’a bir yazı gönderir:

-“ Bu kışın soğuk geçeceği anlaşılmaktadır. O nedenle kullanacağınız yakıtın cinsini, kot numarasını ve stok durumunu acil olarak  bildirmeniz gerekiyor.

Bu durum karşısında bir köy muhtarı cevap yazar:

“Yakıtımız pohtir,numarası  yoktir..stokumuz çoktir”der

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.