Formula1’de geçtiğimiz hafta İtalya GP yapıldı ve Ferrari’nin evinde, kendi seyircisi önünde sergileyeceği performans merak ediliyordu. Ferrari’den Sainz kendisine çarpılması sonucu düştüğü kum havuzundan çıkamayınca Leclerc tek başına savaşmak zorunda kaldı. İyi de bir mücadele sergiledi ancak Redbull’a yetişemedi. İyi pit-stop stratejileri ve Verstappen’in rekor kırma sevdası sayesinde Redbull adeta şov yaptı.

Sezonun ilk sprint hafta sonuna ev sahipliği yapan Imola'da yarışın başlamasına kısa bir süre kala başlayan yağmur, pistin yüzeyini ıslatmıştı ancak sürücüler pistte çok fazla yağmur olmamasından ötürü yarışa yeşil logolu geçiş lastikleriyle başladılar. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Verstappen, temiz bir startın ardından yerini korurken, Sergio Perez de yine güçlü bir startla Leclerc'i geçti. Ayrıca McLaren pilotu Lando Norris de Monakolu sürücüyü geride bıraktı. İlk turun en büyük draması Ricciardo'nun, Sainz'a temas etmesi ve İspanyol sürücünün spin atarak çakıl havuzuna gömülmesiydi. Sainz yarışa veda ederken, Ricciardo grubun en gerisine düştü. İlk turun ardından sıralama Verstappen, Perez, Norris, Leclerc ve iyi bir yükseliş gerçekleştiren Kevin Magnussen şeklindeydi. Leclerc yoğun baskının ardından nihayet yarışın sekizinci turunda Norris'i geride bıraktı ve üçüncülüğe yükseldi. Verstappen, pit stopların ardından Perez'le arasında yedi saniyelik bir avantaja sahipti. Leclerc ise Perez'in yaklaşık 1.5 saniye gerisinde yer alıyordu. Ferrari, yarışın 50. turunda sürpriz şekilde Leclerc'i pite aldı ve Monakolu sürücü sorunsuz pit stopun ardından yeni set yumuşak lastikle piste döndü. Red Bull, Ferrari'ye yanıt verdi ve bir tur sonra Perez'i, sonrasında da Verstappen'i pite aldı. İki sorunsuz pit stopun ardından üç isim de yeni set yumuşak lastiğe geçmiş oldu. Yarışın 54. turunda Leclerc, ikincilik için Perez'i zorlarken kerbleri fazla kullandı ve ardından aracının kontrolünü kaybedip spin attı. Kaygan zeminde bariyerlere çarpan Leclerc'in ön kanadı kırıldı ve pite girmek zorunda kaldı. Leclerc, pit stopun ardından dokuzuncu sıraya kadar geriledi ve ardından önündeki isimleri geçmek için zorlamaya başladı. Ön tarafta ise Verstappen, Perez'le farkı yaklaşık 14 saniyeye çıkardı.  Yarışın kalan kısmında hata yapmayan Verstappen, damalı bayrağı ilk sırada gördü ve Suudi Arabistan'dan sonra bu yılki ikinci zaferini elde etti. En hızlı turu da atan Verstappen, sprint hafta sonundan maksimum puan olan 34 puanla ayrıldı.

Perez böylelikle arka arkaya ikinci podyumunu alırken, Red Bull'a 2016 Malezya Grand Prix'sinden bu yana ilk dublesini getirdi. Yarışın şanssız isimlerinden Fernando Alonso, ilk turda Mick Schumacher'in kendisine çarpması ve sonrasında radyatörünün kendiliğinden parçalanmasıyla yarışı bırakmak zorunda kaldı. Bu sonuçların ardından Leclerc şampiyonadaki puanını 86 yaparken, Verstappen 59 puanla ikini sıraya çıktı. Ayrıca Perez puanını 54 puanla üçüncü, Russell 49 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Formula 1'de sezonun bir sonraki yarışı 8 Mayıs'ta Miami'de yapılacak.

Tüm okuyucularımın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, bayram tatilinde uzun ve sorunsuz sürüşler yapmanızı dilerim. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.