Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 9  illerin baro başkan ve yöneticileriyle Edirne’ye geldi. Burada Feyzioğlu’na basın mensupları tarafından   bugün ülkenin en önemli sorunu haline gelen  İstanbul seçimleri konusunda görüşü  soruldu.

Feyzioğlu, hukuk adamı, üstelik bu alanda en üst kurumun başındaki kişi.

Verdiği cevaplar da bu kapsamda oldu.

Barolar  Birliği   Başkanı açık ve net olarak, bu koşullarda İstanbul seçimlerinin yenilemesinin mümkün olamayacağını,  tüm safhalarıyla anlattı.

Seçmen listelerinin askıya çıkması ve sonra gerçekleşen  uygulamaları yasalara göre düzenlendiğini, bu konuda itirazın olmadığını, bugün itiraz olmuş olsa dahi yasal sürelerinin sona erdiğini açıkça ifade etti.

Bu şartlarda seçimlerin yenilenmesinin ve sonucun değiştirilmesinin mümkün olamayacağını,yasalara göre örnek vererek  izah etti.

Ve sonunda da eğer bu seçim sonuçları konusunda  yanlış bir karar verilmesi durumunda  Türkiye’nin dünya ülkeleri  arasında  çok zor durumda kalacağını açıkça belirtti.Seçimlerin  bayram havası şeklinde yapılması önerisinde bulundu.

Seçim sonunda evlerin aranmasının da  sakıncalarını vurgu yaptı. Bunu söyleyen  Ülkemizde yasaların uygulanmasında en önemli kurum olan onun denetlenmesinde etkin olan  Türkiye Barolar Birliğinin Başkanı.

Bu çağrı  Barolar tarafından ülkenin dört bir yanında duyuruldu. Yüksek Seçim Kurulu bunu ne kadar dikkate alacak onu da önümüzdeki birkaç gün içinde veya daha kısa sürede öğreneceğiz.

BELEDİYE MECLİSİ’NDE GÖREV TAMAM

Edirne’de 31 Martta yapılan  mahalli seçimini kazanan Belediye Meclis üyeleri ile ilk toplantı gerçekleştirildi.

Mecliste  eski üyelerini yanında yeni üyeler de masalarda yer aldı. Onlar ilk günü meclis sıralarından  konuşmaları can kulağı ile dinledi ve çevrelerine merakla baktılar.

Bu arada belediyede çeşitli alanlarda görev  yapacakların seçimleri yapıldı.

CHP’nin meclisteki çoğunluğu nedeniyle  yönetim kademeleri de o partiden oluştu.

Belediye  seçimi öncesi  belediye başkan yardımcılığı sözünü aldığını iddia  eden  İYİ  Partiden Belediye Meclisi  Kontenjan adayı olarak   seçilen Necamettin Attay, bu görevin kendisine verilmemesi nedeniyle  bir burukluk olduğu söylendi.

Okul  Müdürlüğü’nden istifa eden  Attay,  bugün o imkanlardan yoksun kaldığını sıradan bir meclis üyesi olarak görev yapmasını hazmedemediği kulislerde  gündeme geldi.

 Bu bir yana belediye meclisinde  tüm görev dağılımı yapıldı. seçimle ilgili bir sorun kalmadı. Şimdi belediye yeni başkan ve meclis üyelerinin  göreve dört elle sarılma zamanı.

 Daha önce  yaşanan siyasi tartışmalar geride kaldı.

Gerek seçimi kazanan CHP meclis üyeleri, gerekse muhalefet üyeleri kısır çekişmeleri, parti bağlarını bir kenara bırakıp Edirne’nin yararına olacak hizmetlerde el ele vermek zorunda.

Kentin biriken sorunları var.

Bu arada Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın halka verdiği sözler var. Onları gerçekleştirmek için zaman geçirilmeden hizmete hız vermeli. Bizlere de yeni dönemde başta Belediye Başkanı Gürkan olmak üzere tüm meclis üyelerine kentimizin yararına yapılacak hizmetlerde başarı dilemek düşmektedir.

SÜPER MARKET AKINI NE ZAMAN SON BULACAK

Edirne  adeta süper marketlerin merkezi konumuna geldi.

Nüfus oranı dikkate alındığında  Edirne’nin en çok süper marketin bulunduğu il olduğu belirtiliyor.Bakıyoruz, mahalle aralarında  bugüne kadar adı sanı duyulmayan çeşitli ürün satan marketler doldurmuş.

Bunların vergi daireleri Edirne’de değil  başka illerde olduğu için  o marketlerden  halkımızın yaptığı alışverişlerden elde ettikleri paralar, kısaca Edirnelilerin sıcak parası  o illerin hanesine gelir olarak yazılıyor.     Bizler o  illerin kalkınmasına  bir anlamda katkı yapıyoruz.

Devlet imkanlarından bizim paramızla o iller yararlanıyor,

Edirneliler orada alışveriş yapmış gibi oluyor.

Bu Edirne açısından büyük bir   kayıp.

Kentimizde  vergi daireleri Edirne’de olan marketlerin az olması,  Edirne kaynaklarının  başka illerin hanesine  yazılmasına neden oluyor.

Edirne’de  halkın ihtiyacına cevap verecek vergi daireleri bu ilde olan  büyük marketler olmadığı sürece  maddi kaynaklarımızla başka illerin  kalkınmasına desteğimiz devam edecek.

FIKRA        

ARABA KAZASI

Bir kadınla bir adam ayrı ,ayrı arabalarında giderlerken çarpışırlar. İkisinin de arabası mahvolur ama şans eseri ikisi de hiç yara almadan kurtulur.

Arabalarından sürünerek çıkarlar ve kadın adama bakıp:

- Çok ilginç! Sen erkeksin ben de kadın. Arabalarımız mahvoldu ama ikimize de hiçbir şey olmadı. Bu belki de tanışıp, dost olup, hayatimizin sonuna kadar huzur içinde birlikte yasamamız için bir işarettir,' der.

Müthiş heyecanlanan adam:

- Evet, galiba haklisin,' diye cevap verir şaşkınlıkla. Kadın:

- Bak, arabam hurdaya döndü ama bir şişe şarap sapasağlam.

Bu kesin bir işaret. Bu şarabı içip şansımızı kutlamalıyız,' diye devam eder ve şarap şişesini adama uzatır.

Adam şişeyi alır, açar ve yarısını içip kadına verir. Kadın hemen şişenin mantarını kapatıp adama geri uzatır. Bunun üstüne adam sorar:

- Sen içmeyecek misin? Kadın cevap verir :

- Hayır, ben polisi bekleyeceğim…..

ÖZLÜ SÖZ

Dört şey devam ettikçe, din ve dünya ayakta duracaktır;

Binginler mallarıyla cömertlik yaptıkça; alimler ilmiyle amel ettikçe; cahiller bilmedikleri bilgilerle  kibirlenmedikçe; fakirler dinlerini  dünyalarına satmadıkça,

HAZRETİ ALİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.