Dünyanın en hızlı 4 tekerlekli araçlarının yarıştığı Formula1’de son yarış yarın. Abu Dhabi kentinde yapılacak olan son yarış öncesinde Mercedes pilotu Hamilton ile Redbull pilotu Verstappen eşit puana sahipler. Daha uzun yarışlarda üstünlük sahibi olduğundan Verstappen averajla şampiyonada lider konumda. Dün yapılan ilk antrenman turlarında en hızlı isim Verstappen olurken Hamiton 3. durumdaydı. Bugün yapılacak olan sıralama turları da heyecanla bekleniyor.

HAFTA İÇİ NELER OLDU

Geride bıraktığımız hafta içi de oldukça yoğun geçti. Formula1 kariyerine bu yarışla nokta koyacak olan Finlandiyalı eski şampiyon Kimi Raikonen, katıldığı son basın toplantısına da geç kalarak hayranlarını şaşırtmadı. Kimi Raikonen, balşarılı pilotajının yanında enteresan kişiliğiyle de hatırlanacak. Özellikle tüm Formula1 sevenlerin Kimi Raikonen denince; yarış sonrası tulumunu, kaskını dahi çıkarmadan yürüyerek yatına gitmesi ve kimseyle konuşmaması şampiyonluğundan daha önce aklına gelir sanırım. En azından benim için öyle. 

Hafta içi  yarış komiserlerinin genelde tercih haklarını Mercedes’ten ve Hamilton’dan yana kullandığı konusu dillendirildi. Redbull patronu Horner’ın Abu Dhabi pistinde yapılan değişikliklerle ilgili  yaptığı “Mercedes’in sevmediği virajlar kaldırılmış” açıklaması ve Alonso’nun “F1’de işler kızışınca İngiliz havası kokluyoruz” açıklaması üst üste geldi. Bu açıklamardan önce F1’in efsane ismi Ecclestone’un: "Max'a karşı baskı yapıyorlar ve yarış kontrol de Max'a karşı çünkü Toto yarış kontrole gidiyor. Max'ın yarıştan daha fazla şeyle uğraşması gerekiyor çünkü ona karşı zorbalık yapıyorlar ve adil davranmıyorlar." açıklaması da dikkatleri Mercedes’in lehine verilen kararlara dikkat çekti. Kısacası hafta içi oldukça hararetli geçti.

Son yarıştan önce puan olarak eşit durumda olan iki pilotun sezon istatistikleri yazalım:

2021 Formula 1 sezonunda Verstappen 9 kez birinci olurken Hamilton 8 kez birinci oldu. Pole pozisyonu da VErstappen 9 kez kazanırken Hamilton 5 kez kazanabildi. Sezon boyunca VErstappen 17 kez podyuma çıkarken Hamilton 16 kez podyum gördü. En hızlı tur puanını da Verstappen 6 kez, Hamilton 5 kez kazandı. Sezon boyunca Verstappen 651 tur boyunca yarış liderliğini taşırken Hamilton sadece 246 tur lider kalabildi.

Hak eden kazansın diyerek de yazıyı kapatalım. İyi eğlenceler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.