Geride bıraktığımız haftalarda Formula1, World Superbike ve MotoGP başta olmak üzere otomobil ve motor sporları takip ettik ve görüşlerimi sizlerle paylaştım. Motor sporlarında son derece başarılı Türk pilotları izledik, ve Toprak Razgatlıoğlu’nun Dünya Şampiyonluğunu coşkuyla kutladık. Motor sporlarındaki Türk Pilotların ve Le Mans serisindeki Racing Türkiye ekibinin yeni sezonda neler yapacağını merak ederken bu hafta yapılan bir açıklamayla önümüzdeki sezon takip edebileceğimiz ve yarışlarını TV’den izleyebileceğimiz bir ismimiz daha oldu. Cem Bölükbaşı.

Yarış kariyerine bilgisayar başında başlayan ve hızla yükselen 23 yaşındaki pilotumuz 2022’de Formula2’de Charouz Racing System takımında yarışacak. Ve Formula1’i izlediğimiz TV kanalında tüm yarışlarını canlı izleyebileceğiz. Peki kimdir Cem Bölükbaşı?

Cem Bölükbaşı 9 Şubat 1998 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Espor dünyasında 2017’den bu yana kazandığı şampiyonlukların ardından, profesyonel yarış kariyerinde yalnızca iki seneyi geride bırakmasına rağmen, Formula serilerinde kariyer basamaklarını tırmanmaya devam ediyor.

Cem Bölükbaşı I-Racing ‘de 80.000 kişi içerisinden ilk 35’e girince dikkatleri üzerine çekti. World’s Fastest Gamer Şampiyonası’na katıldı. F1 Esports’da 70.000 kişi arasından ilk yirmiye kalan genç sporcu idolü olduğunu açıkladığı Fernando Alonso’nun takımına seçildi.

2017’de Abu Dabi’de dünya beşincisi, 2018’de Red Bull Toro Rosso Takımı ile dünya ikincisi oldu. Borusan Otomotiv Motorsport’un desteği ile ilk uluslararası yarışına katıldı.

4 Haziran 2019’da gerçek piste çıkan Cem Bölükbaşı klasmanındaki sıralamada 3. ve yarışta da 5. oldu. 1 Temmuz 2019’da uluslararası ikinci gerçek yarışına katıldı.

Bölükbaşı’nın sosyal medya fenomenliğinin de sayesinde ortalama 300-500 kişinin izlediği F3 Asya şampiyonasını izleyici ortalaması Cem yarışlara katılınca 10 binin üstüne çıktı.

Bakalım 2022’de neler izleyeceğiz. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.