Parlamentoda İlimizi temsil etmekte olan üç Milletvekilimizin çalışmaları ile ilgili yazılar yazmak istiyorum bugün ve sonrasında.

Siyasi yazılarımı CHP ile bitirdiğim için bu yazılarıma da CHP Milletvekili ile başlayarak bundan önceki yazılarımla özdeşleştirmeyi amaçladığım için Okan Hoca ile başladım yazılarıma.

Gaytancıoğlu şu anda "Dur durak bilmiyor" dedirtiyor adeta.

Köy köy,kasaba kasaba gezerek kahvede,tarlada,sokakta vatandaşlar ile sohbet edip bir anlamda siyasi çalışmalar yapıyor son zamanlarda.

Edirne gündemini takip edip Ülke gündemi ile bütünleştirerek sadece olumsuz durumları basın aracılığı ile vatandaşlara aktarıyor.

İl ve İlçelerdeki Yerel Basın mensupları ile tesis ettiği diyalog sayesinde her gittiği yer, her konuştuğu kişi haber oluyor bu sayede.

Her köyde bulunan partililerinden ağzı laf yapan,mikrofon karşısında rahat konuşabilen bazı müdavimleri ile İktidarı eleştirip İktidar olduklarında neler yapacağını anlatıyor.

Daha önce İl Teşkilatında da kopuktu ama şimdi birlikte basın toplantıları düzenleyerek beraberlik havasını hissettiriyorlar partililere.

Bir muhalefet Milletvekilinin yapacağı fazla bir şeyde yok zaten.

Eleştirmek,yanlış oldu demek,biz olsak daha iyisini yaparız demek muhalefet Milletvekilinin en fazla kullandığı cümlelerdir zaten.

Bu günlerde bildik konuların Gaynacıoğlunun düşünce ve yorumlarına göre şekillenen açıklamalarını izliyoruz,dinliyor ve okuyoruz.

Tabii ki siyasetten partisi adına gerçekleşen bu olumlu tablo Gaytancıoğlunun yaşadığı iddia edilen bir gönül ilişkisi sonrasında gerçekleştiği için CHP Genel Başkanına da bir Edirneli olarak minnettar olmalıyız.

Keşke olmasaydı ve yaşanmasaydı ama Allah'tan bu olay çıktı da Kılıçdaroğlu Tarım Danışmanı olarak görevlendirdiği ve Türkiye'nin her yerini gezmek zorunda olduğu için Edirne'ye fazla zaman ayıramayan Gaytancıoğlunun bu görevini sona erdirip sade Milletvekili kalmasını sağladı da Gaytancıoğlu Edirne ve çevresinde vatandaşlar ile buluşabiliyor.

Yoksa CHP nin Tarım politikalarını vatandaşa anlatma görevi devam etseydi Gaytancıoğlunu görmek biraz hayal olurdu.

Hani demişler ya; "Her şerde bir hayır vardır" diye.

Keşke bunlar yaşanmasaydı Vekilimizin prestiji zedelenmeseydi.

Ama kader derler ya,yapacak bir şey yok ve akacak kan damarda durmuyor.

Nefse hakimiyette zafiyete düşmemek çok çok önemli elbette.

"Beşer bazen şaşar" derler ya..İnsanoğlu bazen şaşıyor işte.

Neyse Gaytancıoğlu bu çalışma temposu ile o günleri ve yaşadığı olumsuzlukları unutturup bir daha ayni hataya düşmeyerek 3.Dönem Milletvekilliği için iddialı bir isim olma gayreti içinde diye düşünüyorum.

Hoş bu dönem biraz zorluklar ile karşılaşacak gibi görünüyor.

Geçen dönem belkide en kolay aday olma süreç ve şansını yakalamışlardı rahmetli Erdin Bircan ile.

Çiğdem Gegeoğlu ve Ediz Ün yarıştan çıkartılınca yeni aday aramadan mevcut Vekilleri aday gösteren Genel Merkezin bu kıyağı bu dönem olmayacak sanırım.

Çünkü Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın bu dönem Milletvekili adayı olmayı düşündüğü ve bir kez daha Ankara'da Edirne'nin temsilciliğini yapmayı planladığı ifade ediliyor.

Onun için CHP de bu dönem Vekillik o kadar kolay elde edilmeyecek galiba.

Hayırlısı olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.