Otomobil Sporları ve Motor Sporlarında uluslar arası arenalarda ülkemizi temsil eden isimler son zamanlarda yükselişte. Gün geçmiyor ki bir pilotumuzun podyum başarısını duymayalım.

Geçen hafta Deniz Öncü’nün ve Racing Team Turkiye’nin başarılarıyla gururlanmıştık, bu hafta da Toprak Razgatlıoğlu göğsümüzü kabarttı. Dünya Superbike Şampiyonası’nda ülkemizi başarıyla temsil eden Toprak Razgatlıoğlu, İtalya yarışında sezonun ilk birinciliğini alarak bayrağımızı göndere çektirdi ve İstiklal Marşımızı çaldırıdı. Kendisini başarısından dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

LeMans seri şampiyonası’nda ülkemizi başarıyla temsil eden ve geçen yarışta kendi klasmanında brinci olarak bayrağımızı göndere çektiren ve İstiklal Marşımızı çaldıran Salih Yoluç ve Racing Turkiye ekibinin bir sonraki yarışı 11 Temmız’da İtalya’nın efsanevi Monza pistinde yapılacak.

Dünya Superbike Şampiyonası’ndaki başarılı pilotumuz Toprak Razgatlıoğlu’nun sıradaki yarışı 4 Temmuz’da İngiltere Donington Park Pistinde.

Son olarak yazımı yazarken aldığım güzel bir haber daha var. Profesyonel drift pilotu Furkan Çapkın, Bulgaristan’ın Sliven kentinde yapılan yarışmada 2.’lik kupasını ülkemize getirmiş. Kendisini de bu başarısından dolayı tebrik edip, bugünden itibaren onunla ilgili haberleri de köşemde paylaşacağımı bildiriyorum. Ülkemizi uluslar arası arenalarda temsil eden tüm sporcularımızla ilgili elimizden geldiğince bilgi ve haber paylaşımı yapacağım.

Formula 1’de bu hafta sonu Fransa Emirates Grand Prix yarışı yapılacak. Paul Ricard pistinde yapılacak yarışta Hamilton ve Mercedes son iki yarışta kaybettiği puanların peşine düşerken başta Verstappen olmak üzere Redbull, Ferrari ve McLaren ekipleri de DRS sistemine rağmen onu durdurmaya çalışacak. Heyecanlı bir yarış olacağı kanaatindeyim.

MotoGP’de bu hafta pilotlar ve takımlar Almanya’da kozlarını paylaşacak. Moto3’teki temsilcimiz Deniz Öncü’nün bu hafta da başarılı bir sonuç alacağını tahmin ve arzu ediyoruz.

Eğer bu pilotlarımızı ve takımımızı instagram üzerinden takip etmek isterseniz, işte ID’leri:

@toprak_tr54 ,  @denizoncu53 , @racingteamturkey , @salihyoluc , @furkancapkinn

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.