Günümüz diyorum çünkü 1992 yılında Öğretmenlik Mesleğimden 29 yıl çalışıp emekli olduktan sonra 1994 yılında başladığım Gazetecilik Mesleğini birçok kez söylediğim gibi esas mesleğim olan Öğretmenlik kadar sevdiğim için hala devam ettirmekteyim.

İlimizde yayın hayatını sürdürmüş olan Trakya TV ve Edirne TV de muhabirlikten Haber Müdürlüğüne ve Program sorumluluğuna kadar birçok görevleri yürüttüm.

Vatandaş,Edirne Haber ve Son Haber Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptıktan sonra 2009 Yılında yayına başladığım İnternet Haber Sitem ile 2011 tarihinde çıkarmaya başladığım Haftalık Edirne Güncel Gazetesi ile Gazetecilik Mesleğini icra etmeye çalışıyorum.

Bu nedenle İkinci emeklilik sürecine yakın bir süredir devam ettirdiğim ve her türlü cefa ve sefasını çekip sürdürdüğüm bu mesleğin bir mensubu olarak bu günün bir parçası olma hakkını elinde bulundurduğum içindir ki; "Gazeteciyim,günümüz kutlu olsun" diyebiliyorum.

Çünkü şu anda benim 29 yıl icra ettiğim Öğretmenlik yıllarımı hatırlayanlar fazla değildir.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü,1961-1971 arasında “Çalışan gazeteciler bayramı” adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, "10 Ocak Çalışan gazeteciler günü” olarak değiştirilmişti.

Gazeteciler en zorlu şartlarda ve ortamda halkın en net ve kesin bilgilere ulaşmasını sağlamak için çoğu zaman risk almaktadır.

Alınan bu risk sonucu doğru haberciliğin en gerekli şartı olan doğru habercilik ortaya çıkıyor zaten.

Ben uzun yıllar sürdürdüğüm İki mesleğimle ilgili şu tespitimin doğruluğunu kabul eder ve savunurum.

Öğretmenlik mesleğinin en anlamlı ve gurur verici yönü sınıf öğretmeni olup çocuklar ile bire bir iletişim kurup bilgilenmelerini sağlamak,Gazeteciliğin ise Muhabir olup sahada ve Haberin içinde olmaktır.

En zevk verici ve kutsal olanı bunlardır bana göre.

Ben 7 yıl öğretmenlik yaptım 22 yıl yöneticilik ve Müdürlük yaptım.

Benim için o 7 yıl Öğretmenlik ruhunu yaşamış olmak adına daha önemlidir.

Gazetecilikte de durum farklı değildir.

Muhabir sahada her türlü olumsuz şartlarda Haberi toplar,kuruma gelir Müdür veya o işe bakan kişi o bilgileri habere dönüştürüp işi toparlar.

Haberciler insanların doğru bilgiye ulaşması, doğru şeyleri öğrenmesi adına önemli bir meslektir.

İnsanların kendi fikirlerini özgürce ifade edebilmek için doğru bilgiye ulaşmaya ihtiyaçları ve hakları vardır.

Demokratik toplumlarda topluma bu hakkı kullanması yönünde en büyük katkıyı basın mensupları sağlamaktadır.

Bu bağlamda basının özgür olması, demokratik toplum olmanın da kaçınılmaz bir gereğidir. 

Basının doğru, tarafsız ve ilkeli haber verme misyonunu yerine getirebilmesi, kamuoyunu hiçbir baskı altında kalmayacak şekilde bilgilendirebilmesi için kendi iradesiyle doğru bilgiler ışığında karar verebilmesinin ve gerekli yasal prosedür ile tam bağımsızlığının sağlanması gerekmektedir.

Haberi herkes yapabilir, fakat doğru haber, düzgün habercilik yapmak gerçekten toplumun her kesiminin ihtiyacı olan bir gerekliliktir.

10 Ocak Gazeteciler Gününü konu alan köşe yazımı Ulu Önder Atatürk’ün bir sözü ile sonlandırmak istiyorum.

“Cumhuriyet devrinin kendi zihniyet ve ahlakıyla donanmış basınını yine ancak Cumhuriyet’in kendisi yetiştirir”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.