Edirne'nin kenar mahalle okulları arasında, eski ve konumu itibariyle öğrencilere en uygun olan Gazi İlkokulu Küçükpazar semti ve çevresindeki aileler için büyük önem taşıyor.

Bu semtlerdeki dar gelirli ailelerin okulların yıkılmasıyla çocuklarını başka bölge okullarına gönderme imkanı yok denecek kadar az.

Mahalle öğrencilerinin okula ulaşması için yürüme mesafesinde olan Gazi İlkokulunun  çürük olduğu gerekçe gösterilip yıkılması sonucu yerine yine okul yapılacağını kim garanti edebilir?

Bu durumda Küçükpazar semtinin öğrencileri başka mahalle okullarına gitmek zorunda kalacak.

Aslında, okullar tatil olduğu zaman okul binasında yıkılma yerine güçlendirme yapılabilir.

Ben iki evladını bu okulda okutan üniversiteyi bitirmeleri imkanını  sağlayan bir veli olarak ismiyle tarihi geçmişi olan, başarılı öğrenciler yetiştiren bu okulumuzun yıkılmasına karşıyım.

------------------------------

DAHA ÖNCE ÜNİVERSİTEYE VERİLMEK İSTENDİ

Gazi İlkokulu 1970'li yılların sonunda Trakya Üniversite'sine devredilmek istendi. Biz veliler olarak bu karara karşı çıkıp direndik okulun verilmesini engelledik. Bugün de mahalle halkının okuluna sahip çıkıp "yerine daha modern  bir okul yapılacak " vaatlerine şüphe ile yaklaşması gerekir.

Zira, yıkılan devlet binaları yerine yapılan binalar bazen farklı amaç için kullanılabiliyor. Onun için aman dikkat diyor mahalle halkının daha önce olduğu gibi okullarına sahip çıkmasını bekliyorum.

-----------------------

BAŞKA İLLERDEN BAKINCA EDİRNE

Malum hastalık tehlikesi sonucu üç ay süreyle evlerde mahsur kalmak herkes gibi beni de manen yıprattı.

Bu süre sonunda bir müddet oğlumun yazlığında tatil yapmak istedim. Şu günlerde Bursa'ya bağlı Karacabey ilçesi boğaz semtinde tatildeyim. Burası ülkemizde gün geçtikçe azalan doğal yapısı bozulmayan nadir sahillerinden biri Denizi, geniş kumsal alanı ülkemizde en çok ağaç türüne sahip ormanı olan Karadağ'dan akan sağlıklı suyu ile özellikle biz gibi yaşlılar için sağlık açısında ideal bir yer. Burada çeşitli illerden gelen yazlıkçılar var. Solunum zorluğu olup yıl boyunca burada yaşayanları gördüm,onlarla sohbet ediyoruz.

Burada da bir kez daha tanık oldum ki, biz çağdaş  tarih hazinesi Edirne' mizi başka illerde yeterince tanıtıyoruz. Gelen insanlar arasında kentimizin tüm güzellikleriyle tanıyan insan çok az.

Bazıları burada askerlik yapmış  kenti öyle kısıtlı tanıyor. Bazıları ise başkalarından duyma gerçekten uzak bilgilere sahip. Kendilerine Edirne'nin güzelliklerini saydığımda ve Edirne'yi tanıtan broşürleri verdiğimde beni ilgi ile izlediklerini tanık oldum.

İlimizden başka illere seyahat edenler kentimizin tanıtmayı ön plana almalı. Turistlik gezilerle yetinmemeli, kentimizi tanıtan dokümanları yanında götürüp, Edirne'nin turizm açısından gelişmesine katkı yapmalı.

Özellikle meslek kuruluş temsilcilerimizin bu görevi yeterince yaptığı kanısında değilim Edirnemizin  tüm güzellikleriyle daha çok tanıtılmaya ihtiyacı var. Bu güzel kente yaşayan herkes bunu  vazgeçilmez bir vazife olarak kabul etmeli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.