CHP ‘liler  bugünlerde delege ayarlama  telaşında.Grup kendine yakın kişileri  partiye bağına dikkat etmeksizin delege yapma çabasında.

Bu da gösteriyor ki CHP yine eski anlayışında ısrar ediyor.

Yaptığı basın toplantısı düzenleyen İL Başkanı Fevzi Pekcanlı, “iki kez  seçimle bu göreve geldim yeni görev için kısmet” şeklinde  ifadeler kullanmış. Pekcanlının iki defa il başkanı olduğu doğru da,  bunun yolunu hazırlayan kim,  kimler bu başarısına destek oldu. Onu da inkar etmemeli.

Onun için seçilene değil seçtirene bakılması gerekir.

Seçim sonuçlarını dikkate aldığımızda sosyal demokratların kalesi olan Edirne’de  parti örgütlerinde  restorasyona ihtiyaç olduğunu bilmeyen yok.

Ana muhalefet partisi oyları nereden nereye geldi.

Bunun faturası  tabii ki parti örgütlerine çıkarılır.

Siz bu başarısızlık üzerine aynı kadroyla seçime girdiğinizde sonuçların bundan iyi olmasını bekleyemezsiniz.

Yönetimlerde başarısız olanların mahalli yönetime de zarar verdiğini unutmayalım.

Bu alanda yararlı olması gerekenler  belediye çalışmalarına da  sekte vurduklarına tanık olduk.

Böylece seçilenlerin seçtirenleri baltalaması bu konuda yapılanların pek yarar sağlamadığı ortada.

 Pekcanlı, görevi sırasında yararlı işler de yaptı, bu inkar edilmez.

Örneğin parti binasının  yapılmasına katkı sağladı. Parti üyeliğine ne kadar katkı yaptığı konusunda kesin bilgimiz yok . Hiç olmazsa partiden kopmaları önledi .  Toplumsal konularda kamuoyuna  görüşlerini açıkladı.

Bunlar doğru da önümüzde yapılacak seçimler ülkemiz açısından hayati önem taşıyor. Bu seçime CHP en güçlü ve dinamik kadrolarıyla katılması gerekir.

Bu partinin demokrasi konusunda yaptığı mücadelenin heba olmaması için parti kadroları çok aktif olmalı.

Yıpranan ve başarısız olan yönetimlerin yerini yenilere olmalı.

Bu bir bayrak yarışı  bu yarışta yorulanlar  görevi bırakmasını bilmeli. Tabi bu arada yeni göreve talip olacakların dapartide çok denenmiş ve başarısız kadroların olmamasına da dikkat edilmeli.

ABD’de  bir başkan iki kez seçiliyor. Bu demokrasi açısından yararlı bir yöntem olarak kabul ediliyor. İlk seçim acemilik dönemi, ikinci dönem ise  başarısını kanıtlayacağı ustalık dönemi olarak tanımlanıyor.

Bizde de göreve gelenler bu kurala uymalı. Üstelik parti üst yönetimleri dahil  yeni kadroların göreve gelmesi özlemi  tüm partililerce beklenen bir durum. Seçimler ne gösterecek onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

YÜZE GÜLENLER BAZEN SÖVENLER KADAR TEHLİKELİDİR

Bir düşünürün bu konuda mealen söylediği  sözlerden alınan  bu sözcükler gerçeği de ifade ediyor.  Ziya Paşanın da kaypak insanlar için  söylenen  bir sözü var” Ziya Paşa Bu tür iki kutup arasında gidip gelenler  birinin  yüzüne gülüp arkasından sövenler için” Geleni etekler, gideni iteklersiniz , bilirim siz yaman eşeklersiniz”  Ziya Paşanın  sözleri günümüzde de geçerli. Günlük hayatımızda  böyle iki yüzlü kaypak insanlar ne yazık ki bazı çevrelerce itibar görüyor.

Bukalemun gibi renk değiştirenler için her dönemde  yer var.Bununla şuraya gelmek istiyorum.

İlimizde halkla her an yüz yüze olan kurum Edirne Belediyesi.Belediye Başkanı Recep Gürkan   Edirne için yararlı hizmetler yapma  gayretinde.

Bunu kimse inkar edemez. Başkan’a bu hizmetlerinde en yararlı olacak kesim kendi personeli ve partisinde olanlar olmalı .

Bunlardan bazıları  belediyece yapılanları yok sayıp  yüzüne gülüp arkasından kuyusunu kazmaya çalışırsa bu yapılanların değeri kalmaz.

Bakıyorum aynı partiden olanların bazıları belediye çalışmaları için olumlu yaklaşıyor.   Yanında aynı masada  arkadaşı  onun  tamamen aksi yönde  sözler ediyor.

Bunu duyan farklı partideki kişiler  o parti hakkında ve onun temsilcisi belediye hakkında ne düşünür.

CHP’de bu hastalık azalacağı yerde artarak devam ediyor.

Adamlar rakip partilerle mücadele yerine kendi partisine karşı  tavır alıyor. Belediye Başkanı bu tür yanar döner, rüzgara göre yön değiştiren kişilerle mücadele etmeli.

Bu tür tavırları olan bunu adet edinen personeli varsa oralara neşter vurulmalı.

Bu konuda diğer illerde ne yapılmışsa bönzer yöntem uygulanmalı. Hoşgörü bir noktaya kadar geçerli.Belediyenin yaptığı olumlu işler kendi personeli tarafından karalanıyorsa orada çözülmesi gereken önemli bir mesele var demektir:

Bunun için çalıştığı kuruma ihanet edebilecek kişiler denetim altına alınmalı kurum aleyhinde çalışanlar belirlenmeli.Önümüzdeki dönemde bu kişiler  kendilerine güvence veren kişilere sığınarak cüretlerini arttırabilir, daha zararlı hale gelebilirler.

Özellikle bu tavırda olanların kendi partisinden olması Gürkan’ın çalışma  alanını daraltmaktadır.  Son olarak diyeceğim şu ki,  Başkan arkasından konuşanlar kadar yüzüne gülüp yağcılık yapanlara da dikkat etmeli.

Dürüstlük her olana, yapılan hizmetlere alkış tutmak değil yeri geldiğinde yardımcı olmak eleştirmek yönetimin sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.