19 Mayıs Atatürk ve silah arkadaşlarının  ülkenin dört bir yanını saran düşman işgalinden kurtuluşu  amacıyla   Samsun’a  çıktığı gün olan 19 mayıs 1919  günü her yıl“Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanıyor.

Daha önceki yıllarda bu  milli bayramımız her yaşta insanımız  ve  gençlerin katılımı  ile   büyük coşku içinde kotlanıyordu.Açık alanlarda yapılan bayram kutlamalarında gençler folklor ve sportif anlamda tüm hünerlerini sergilerlerdi. Halk bu gösterileri ilgi ile izler gençlere güvenini  tazelerdi.

Ulusal bayramımız halk tarafından en çok ilgi gören coşku ile kutlanan  bir bayram özelliği taşırdı.

Çok iyi hatırlıyorum bayram günü geldiğinde gençlerin renk renk giysileri ile  gösteri yapacağı 25 Kasım Stadı tamamen dolar veliler öğrencilerin  geçit törenini ve yapılan birbirinden güzel gösterileri heyecanla  izlerdi. Bayram etkinliklerinde Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve gençlerin cevabının okunması halk tarafından  alkışlarla karşılanırdı.

Ne yazık ki o milli duyguların doruğa ulaştığı gençlerin büyük kurtarıcıya bağlılığının göstergesi olan bu Ulusal bayramlar son yıllarda  eski canlılığını,özelliğini  kaybetti.Kutlama törenlerine çeşitli gerekçelerle sınırlama getirildi.

Bugün kutlanacak olan Atatürk’ü Anma  Gençlik  ve Spor Bayramının  eski coşkusu heyecanı  yok oldu .

Tıpkı diğer ulusal bayramlar gibi bu bayram da dar alanlarda kısıtlanan  programlarla kutlanıyor.

------------------------

ATATÜRK ÜLKE GELECEĞİNİ GENÇLER EMANET ETMİŞTİ

Mustafa  Kemal Atatürk yaptığı konuşmalarında defalarca gençlere duyduğu güveni dile getirmiştir.

Atamız  ülkeyi muasır medeniyetler düzeyine ancak gençlerin getireceğine inanıyordu.

Bunun göstergesi olarak Ulusal Kurtuluşun iki önemli günü,19 Mayıs ve 23 Nisan günleri gençlere  bu duyguların tazelenmesi için Ulusal Bayram günü olarak kabul edilmiştir.

Bugün Atatürk’ün  bu öngörüsünde ne kadar haklı olduğunu görüyoruz.

Tüm siyasilerimiz ülkenin istikbalinin bedirlenmesinde gençlerin çok önem taşıdığını  kabullenmek zorunda..

Bazıları “Z” kuşağı denilen  bazıları farklı isimlerle gençlerin ülke  için ne denli önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Gençlere büyük haksızlıkların yapıldığı,milyonlarca gencin bugün işsiz dolaştığı bir dönemde gençler baş tacı yapılmak isteniyor.

Olayları kendi akıl süzgecinden geçiren gençler gelecekte ülke yararı için en doğru kararı verecek düzeye  erişmiştir.

Onları ”akılları ermez,çocuktur” gözü ile bakanlar  yanıldıklarını anlayacaklardır.

Ülke geleceğinin güvencesi olan gençlerimizi  bu mutlu gününü en içten doygularla   kutlarım.Atatürk’ün Gençliğe  Hitabesinde de belirttiği gibi:

“Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk istiklalini,Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir,mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur” sözleri  gençlerimizce değişmez ilke olarak kabul edilmektedir.

Ondan kimsenin endişesi olmamalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.