Aslında bunun cevabı henüz verilmiş değil.

Olması gereken ve arzulanan bu tabiiki ama Edirne hala üç vasıflı bir kent olmaya devam ediyor.

Ediyor;çünkü bu vasıflardan hiçbiri birbirine üstünlük sağlayamadığı için üçüyle birden anılmak zorunda kalıyor.

Aslında bu konuda çok yazılar yazdım ama ne kadar fazla gündeme getirilirse başarı elde etmenin daha kolay olacağını bildiğim için de sık sık yazmaya devam edeceğim.

Taaa  ki; aşağıdaki sorunun yanıtını bulana kadar.

Soru şu;Edirne Turizm kenti mi,tarım kenti mi yoksa sanayi kenti mi?

Yarım yangalak hepsinden var ve hiçbiri diğerinden üstün değil.

Yıllardır bu konuda gayretler sarf edip Edirne için en uygunu olan Turizm şehri olması yolunda çalışmalar sergilense de önemli mesafe alınamıyor ne yazık ki.

Dünyanın imrendiği ve açık hava müzesi konumundaki bir şehir niteliğindeki Edirne'mizde Devlet olarak ta,STK’lar olarak ta fazla birşey yapıldığını ve başarı elde edildiğini söylemek zor bana göre.

Belediye'nin ve birkaç Edirne sevdalısı esnafın ve Derneğin maddi ve manevi özverileri ile tanıtım konusunda son yıllarda önemli mesafeler kat edilmiş olsada yeterli değil elbette.

İlimize atanan tüm Valilerimiz geldikleri anda bu şehrin manevi ve tarihsel havasına hayran kalıp bu konuda çalışmalar sergilemeyi deniyor ve girişim başlatıyorlar.

Başlatıyorlar ama başarı yüzdesi arzulanan ve hedeflenen miktarda maalesef gerçekleşmiyor.

Bunda hiç şüphe yok ki siyasi otoritenin ilgi ve desteğinin önemi büyüktür.

İktidar yani Devleti yöneten iradenin temsilcileri ne kadar konu ile ilgilenip birşeyler yapma gayreti içinde olurlarsa işler o kadar önemli mesafe kat edebilir.

Ama onlarında bu irade ile bir araya gelip birlikte çalışma sonuca ulaşma konularında istişarelerde bulunmaları hatta Ankara'nın yollarını aşındırmalıdırlar.

İşte o zaman sonuç elde etmek kolaylaşır.

Ağlamayan çocuğa meme verilmediğini bilmek lazım.

Bundan önceki Vali Günay Özdemir’de göreve başladıktan hemen sonra bu konuda çalışmalar sergileyerek Turizm sektörüne el atıp "Kültür Turizm ve Tanıtım Konseyini" tesis etti ve toplantılar gerçekleştirerek stratejiler ve çalışma yöntemleri belirleme konusunda istişareler yapılmasına olanak sağlamıştı.

Edirne İlinde kültür, turizm ve tanıtım sektöründe faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör arasında koordinasyonu sağlamak, sektörün sürdürülebilir büyüme stratejilerinin belirlenmesinde kamu-özel sektör eşgüdümünü, sektör kümelenme ve güç birliğini hayata geçirmek adına kurulan Edirne Kültür Turizm ve Tanıtım Konseyi şu anda ne durumdadır,nasıl bir çalışma yöntemi ve temposu sürdürmektedir bilmiyorum ama bana ve basına intikal eden bir durum olmadığına göre fazla bir gayretin olduğu kanaatinde olamıyorum şahsen.

Bu toplantılar geçmişte olduğu gibi yine bildik sorunların dile getirilip deşarj olmadan öteye gitmeyen toplantılar olsa bile devam etmeli.

Çünkü bu durumları geçmişte çok yaşadık.

Sorumlu kişilerden oluşan bu topluluktan sorunları dile getirmenin ötesinde bu güne kadar hangi gayret ve özveriyi sarf ederek neleri başarabildiklerinin de anlatılması gerekir.

Tabiiki yıllardır bir türlü karar veremediğimiz ve hangi kategoriye koymamız gerektiğini bulamadığımız, Edirne'miz artık Turizm kenti kategorisinde yerini almalı.

Vali Özdemir’in başlatmış olduğu bu çalışma bana göre çok ama çok önemli.

Yeni Valimiz de bu konuya önem vererek ayni yoldan yürümeli ve neticeye ulaşana kadar da devam ettirmelidir.

İnşallah ortaya çıkarılan,masaya yatırılan sorunlar en kısa sürede hallolur ve bu güzel şehrin güzel insanları için önemli girişimler başlatılmış olur.

Altı da üstüde tarih ile dopdolu olan ve bir asır Başkent olarak tarihteki yerini almış olan bu Tarih ve Kültür şehri Edirne'miz hak ettiği ünvânı almalıdır.

Bu konuda İktidar Partisinin yetkililerinin de gayret ve özveri sarf ederek yardımcı olmaları hem Edirne’miz için hemde siyasi anlamda kendileri için getirisi olan bir çalışma olacaktır.

Benden söylemesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.