Aslında bunun cevabı henüz verilmiş değil.

Olması gereken ve arzulanan bu takiiki ama Edirne hala üç vasıflı bir kent olmaya devam ediyor.

Ediyor çünkü bu vasıflardan hiçbiri birbirine üstünlük sağlayamadığı için üçüyle birden anılmak zorunda kalıyor.

Soru şu;Edirne Turizm kenti mi,tarım kenti mi yoksa sanayi kenti mi?

Yarım yangalak hepsinden var ve hiçbiri diğerinden üstün değil.

Yıllardır bu konuda gayretler sarf edip Edirne için en uygunu olan Turizm şehri olması yolunda çalışmalar sergilense de önemli mesafe alınamıyor ne yazık ki.

Dünyanın imrendiği ve açık hava müzesi konumundaki bir şehir niteliğindeki Edirne'mizde Devlet olarak ta,STKlar olarak ta fazla birşey yapıldığını ve başarı elde edildiğini söylemek zor bana göre.

Belediye'nin,birkaç Edirne sevdalısı esnafın ve Derneğin maddi ve manevi özverileri ile tanıtım konusunda son yıllarda önemli mesafeler kat edilmiş olsada yeterli değil elbette.

İlimize atanan tüm Valilerimiz geldikleri anda bu şehrin manevi ve tarihsel havasına hayran kalıp bu konuda çalışmalar sergilemeyi deniyor ve girişim başlatıyorlar.

Başlatıyorlar ama başarı yüzdesi arzulanan ve hedeflenen miktarda maalesef gerçekleşmiyor.

Bunda hiç şüphe yok ki siyasi otoritenin ilgi ve desteğinin önemi büyüktür.

İktidar yani Devleti yöneten iradenin temsilcileri ne kadar konu ile ilgilenip birşeyler yapma gayreti içinde olurlarsa işler o kadar önemli mesafe kat edebilir.

Vali Ekrem Canalp diğer Valiler gibi göreve başladıktan hemen sonra bu konuda çalışmalar sergileyerek Turizm sektörüne el attığını belli etmedi belki ama yapılması gereken ve Edirne'nin bu özelliğini daha da ilerilere taşıyacak düşünce ve projelerini birçok yerde dillendirdi.

Ama kendisinden önce görev yapan Günay Özdemir Valinin tesis ettiği"Kültür Turizm ve Tanıtım Konseyini" toplayarak toplantılar gerçekleştirip stratejiler ve çalışma yöntemleri belirleme konusunda istişareler yapıldığını duymadım.

Yanılıyor da olabilirim.

Şunu gözlemliyorum elbette.

Edirne İlinde kültür, turizm ve tanıtım sektöründe faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarını bu konuda etkin ve diri tutarak birşeylerin yapılması konusundaki performansı tam not alıyor.

Ama bu kurumlar ile özel sektör arasında koordinasyonu sağlamak, sektörün sürdürülebilir büyüme stratejilerinin belirlenmesinde kamu-özel sektör eşgüdümünü, sektör kümelenme ve güç birliğini hayata geçirmek adına kurulan Edirne Kültür Turizm ve Tanıtım Konseyini etkin hale getirme Edirne Turizmine büyük katkılar sağlayacaktır.

Ne var ki bu konuseyin işlevsel başarı elde etmesinde gerek gündem konularının tespiti,gerekse de gündemin hayata geçirilmesi çok önemli.

Geçmişte olduğu gibi bu toplantılarda yine bildik sorunların dile getirilip deşarj olmadan öteye gitmeyen konuşmalardan ibaret olmamalı.

Çünkü bu durumları geçmişte çok yaşadık. 

Sorumlu kişilerden oluşan bu topluluktan sorunları dile getirmenin ötesinde bu güne kadar hangi gayret ve özveriyi sarf ederek neleri başarabildiklerinin de anlatılması gerekir. 

Tabiiki yıllardır bir türlü karar veremediğimiz ve hangi kategoriye koymamız gerektiğini bulamadığımız, Edirne'miz artık Turizm kenti katagorisinde yerini almalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.