Duraklara açılıp kapanan kutular koymuş belediye. Her durakta var mı? Hepsini gezip göremedim. Bu kutular ne işe yarıyor, şu an sanırım pek bilen yok.

Bu kutulara okuduğun kitabı veya kitapları koyacaksın , ihtiyacı olan alacak, okuyacak. Bitince yine aldığı yere koyacak. Başkaları da aynı şeyi yaparsa, çok kişi kitap okumuş olacak.

Belediyemizin bu buluğu gerçekleştirmesi bence olağanüstü. Yeter ki ilgilenenler kurallara uysun. Uyması işleyişi kolaylaştıracaktır. Olayı ben de yerel gazetelerde okuyarak öğrendim. Böylece her gün bir yerel gazete edinmenin yararı da belirginleşti. Böylece yakın çevremizde olanı biteni öğrenme olanağı da belirginleşecektir, kanımca. Yani demek istiyorum ki b her gün gazete alırken bir de yerel gazete almanız ve okumanız bence önemli ve gereklidir.

SERVİS ÜCRETİ

Bazı iş yerleri bir iş için bir yere çağırdığınızda hizmetin dışında bir de servis ücreti istiyorlar. İş yapmasalar bile eve gelmeleri için böyle bir ücret istenmesi benim garibime gidiyor. Sonra bu ücret yasal mı, değil mi? Hele elli cıvarında olması iyice can sıkıcı. Bazıları (gezici olanlar) buna uymasa da dükkanı olanlar uygulamakta…

-------------------------------------------------------------

Yani şu elektrik faturalarına da değinmek istiyordum. Ancak kısaca yaklaşayım. Elektirik bewdelinin yanında bir çok kesinti. Yani yaktığımız kadar değil bir çok yan kesintiler… Böyle olunca miktar da yükselmekte. Gereksizleri o listeden çıkarmak gerekmez mi? Dar ve sabit gelirliler için bu ödemeler yük olmakta.

Su faturaları için de aynı şeyler söylenebilir. Son duyduklarıma göre su kesilmesi, bedeli ödemeseniz bile kesilmeyecekmiş. Eh bundan yararlananlar olmaz mı? Bal gibi olur. Nitekim ödemeyenlerin sayısı giderek artıyor, borçları arttıkça artıyormuş. Yani ödeyenler enayi mi? Bir yaptırım olmadan bu işler yürümez ve sonu gelmez icra yolu açık mı.?Açık değilse açılması gerekmez mi?

Kapıkulede çadır olayı konusunda yapılan açıklamalar… Boyutları büyüyerek genişlemekte. Hoş değil, yetkililer gereğini yapar gibi geliyor bana. Olayları o denli büyütmenin anlamı yok, sanıyorum.

Yine de siz siz olun kitap dolaplarına ilgi duyun! Kitap okumak gösterişe uygun olmasa da, kazançlarını da bir düşünmek iyi olmaz mı?

Ya şu üst üste gelen katlamalı zamlara ne demeli bilmem ki..Yoksul nereye dayanacak, nasıl dayanacak.

Sahte rakıdan ölenler… Kimseyi ilgilendirmiyor mu aretliğim… Zamların bu konuda etkisi yok mu?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.