İl Genel Meclisinin diğer adıda Yerel Parlamento olarak söylenir.

Aslında bu söylem İl Genel Meclisine çok önemli görevler yükler.

Onun için de İl Genel Meclisi üyelerinden çok şey bekler seçmen.

Gerek Merkez,gerekse de İlçelerde yapılması gereken işlerin artık ele alınarak tamamlanması ve sorunlu olanlarında engellerinin kaldırılması gerekir.

31 Mart Yerel Seçimlerinde vatandaşlar, yerel Parlamentoya uygun gördükleri üyelerini seçtiler.

Edirne İl Merkezi İl Genel Meclisi Üyeleri CHP’den Çiğdem Gegeoğlu, Mehmet Geçmiş ve Kutay Özköse, AK Parti’den Mustafa Suiçmez, Tamer Karadağ ve Melek Yürük’ten oluştu.

Enez ilçesinde CHP’li Şenol Kılıç ile İYİ Partili Tuncay Taşkın,Keşan ilçesinde CHP’li Sezgin Gündoğdu, Erdinç Can, Erdoğan Gümülcineli, AK Partili İsmail Keleş ve Ali Bayazıt, Meriç ilçesinde CHP’li Zafer Sünter ile AK Partili İbrahim Dalkıran, İpsala ilçesinde CHP’li İsmail Alış, AK Partili İsmet Özçiftçi ve Hüseyin Filiz,Uzunköprü ilçesinde CHP’li Yaşar Sasa, Mustafa Üstün, Ahmet Sarıgül ve AK Partili Nedret Akbulut,Havsa ilçesinde CHP’li Serdar Çığlı ve AK Partili Ahmet Demircan, Süloğlu ilçesinde CHP’li Önder Cin, Lalapaşa ilçesinde CHP’li Halil Akdağ ve AK Partili Secaattin Uyur üye olarak görev aldılar.

Bu üyeler kendi aralarında seçim yaparak geçmiş dönem Başkanı CHP li Mehmet Geçmiş'i yeniden Meclis Başkanlığına seçtiler.

Şimdi vatandaş görev bekliyor ve bir an önce yapılması gerekenlerin hayata geçmesini arzuluyor.

Bayram nedeniyle Meriç ve Uzunköprü İlçelerine gittiğimde bazı dostlardan iki konuda eleştiri aldım.

Beni eleştiriyorlar hemde.

Neden dediğimde;İl Genel Meclisine bazı konularda basın mensubu olarak yardımcı olmam gerektiğini söyleyerek,sorunların çözümüne katkı vermemi istediler.

Ben İl Genel Meclisi Başkan ve Üyelerine tavsiye niteliği taşıyan bir köşe yazısı ile eleştiri yaptığımda mahkemeye bile verildim.

Haklı çıktım ama bir daha tek kelime yazmamaya karar verdiğimi söyledim.

Uzunköprülü dostum Organize Sanayi Bölgesi konusunda neden tereddütlü davranıldığını ve bu konunun neden çabuklaştılmadığını soruyor ve bu konuda yardımcı olmamı istiyor.

Ve ekliyor;Hocam,İl genel Meclisi üyeleri üç aya yaklaşan görev süresinde sadece İftar Yemeklerini takip ederek köy ziyareti yaptılar.

Sorunlar için tek bir ziyaret olmadı diyerek eleştirilerini çoğalttı.

Meriçli kardeşim Kadıdondurma Köyüne yapılması düşünülen Şehitliğin Valinin düşüncesi ile yapılmadığını ve İl Genel Meclisi üyelerinin de bu konuda bir gayret ve özveri sarfetmediğini ifade ederek bu konuyu köşemde sık sık dile getirmemi,çünkü bu katliamları en az kendisi kadar bilen biri olduğumu söyleyerek yardım istedi.

Söz verdim ve takipçisi olacağım inşallah.

Bu arada İl Genel Meclisinin her ay yaptığı toplantılarına en az bir gün katılıp gündemi köşeme taşımaya da karar verdim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.