Özellikle mahalli  seçimler öncesi yaşanan  gergin ortamda, siyasilerin birbirine akıl almaz suçları yöneltildiği dönemde  insanlarımızın  birbirine kindar bakışlarla bakan nefretle  yaklaşan siyasileri gördükçe içi kararıyordu.

Çocuklar dahi o görüntüleri korku filmi gibi algılıyordu.

Medyanın da   bu görüntüleri abartılı bir şekilde vermesiyle toplumda  adeta karamsarlık hakim oldu.

Farklı siyasi görüşlerden olan herkes” Nereye gidiyoruz, bir kin öfke niye?” Diye sormaya başladı.

Bu elektrikli gergin ortamda mahalli seçimler son buldu.

Bu stres yaratan görüntüler seçim sonrası da devam etti.

Bu arada tıpkı bulutlu havada güneşin ara bir görüntüsü gibi  topluma gülümseyen yüzü insanlarımız fazla  fark edemedi.

Halkımız eski günlerini özler duruma geldi.

Toplumda,  rahmetli  Kemal Sunal’ın  filmlerinde toplumu gülümseten  görüntülerinin  özlemi duyuldu.

 Bu arada baktık ki, soğukkanlı konuşmalarında topluma   her zaman gülümseyen, halka  el kol işaretiyle azarlamayan,o güne kadar  adı sanı duyulmayan,  buna rağmen İstanbul gibi bir metropolde güçlü rakibini geride bırakan  bir genç Ekrem İmamoğlu, topluma hoşgörü güler yüz  görüntüleri verdi.

Bir anda  sadece İstanbul değil, tüm ülkenin ilgi odağı haline gelen Ekrem İmamoğlu, siyasette farklı, herkesin arzuladığı bir imaj yarattı.

Hakların sadece kavga ile, karşısındakini yerli yersiz suçlamalarda, bunu içine  yalan dolan katarak kazanılmayacağını, sabrederek de  başarılı olacağını  herkese gösterdi.

İmamoğlu,bir anda  İstanbul’da hatta ülkemizde  herkesin sevgilisi,  ilgi odağı haline geldi.

Sonunda bu sabrının semeresini gördü.

Tüm engellemelere rağmen, İstanbul Belediye Başkanı oldu. Bundan sonra getirilecek engeller onu bu makamdan indiremez.

İlk günkü görüntüler bunu gösterdi.

Kısa sürede İstanbul belediye  binası önünde biriken kalabalığın coşkusu İstanbul halkının  özlemini dile getiriyordu.

İmamoğlu, bu tavrıyla insanları kucaklayan, güler yüzle yaklaşan bir insan profili çizdi.

Sevgi ve hoşgörünün timsali oldu.

Bu tavrını devam ettirdiği sürece halkın gönlünde taht kuracaktır. Bundan sonra onu seven ve sevmeyenlerin kendisine, başarı dilemekten başka şansı yoktur.Kendisine kin kusan bazı yayın organları da bu tavırlarını yeniden gözden geçirmek  zorunda kalacaktır.

İstanbul öyle sıradan bir kent değil, Birçok Avrupa ülkesinden büyük bir kent. Unutulmasın ki,ondan herkes yararlanıyor.

-----------------------

HERKES DERS ALMALI

CHP’nin bazı illerde hesabının tutmamasına, mahalli seçimlerde yanlış aday belirleme tuzağını düşülmesine karşın. İstanbul için aday belirlemede on üzerinden on aldılar.

Bunu sadece CHP Genel Merkezine mal edemeyiz.

O sadece onaylayan merci oldu. Bu adayı çeşitli anketlerle ortaya çıkaran İstanbul  il örgütü ve orada çalışanlar oldu.

Onlar “bizim adayımız budur” dedi ve genel merkez de onayladı.

O zamanlarda yazılıp çizilenlere bakıldığında parti içinden” Bu adayla seçimi kazanamayız” lafı edenler de oldu. Onun için seçim çalışmalarında parti örgütlerinin merkezlerde oturup laf üretme yerine ev ev dolaşarak partilerini tanıtmalarının getireceği, Bu başarıyı sağlamada Edirne dahil her ilin  kabullenmesi ondan ders alması lazım.

İstanbul bunu başardı. Bu başarı tüm illere örnek oluşturmalı.Parti örgütleri, bir zamanlar il başkanlığını bırakmasını istedikleri İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve ona destek verenleri örnek alıp,   eksiklerini görüp bu eksiklikleri gidermek için kollarını sıvamalı.

Zira,  bu sisli ortamda milletvekili seçimlerinin ne zaman olacağı belli olmaz. Bakarsınız bir gün yine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli  “seçim olacak” görüşünü ortaya atar erken seçime de gidilir.

Özellikle iki yıl geçtikten sonra  her an erken seçim  gündeme gelebilir. Muhalefet partileri rehavete kapılıp sınırlı başarıların arkasına saklanmasın, daha önceleri düştükleri  hataları tekrarlanmasın. Haberleri ola…

----------------------------------------

BU SOYADLARI “OĞLU” İLE BİTEN ÜÇ KİŞİNİN BAŞARISI

Ne tesadüftür ki,  Ekrem İmamoğlu, mazbatasını  seçimin 17. Günü  saat 17 sularında  mazbatasını aldı. Bu gün aynı zamanda ülkemiz eğitiminde bir çığır açan Köy Enstitülerinin kuruluş  yıldönümü ile de  aynı tarihe rastlıyor.bir de İmamoğlu’nun  darbe dönemleri belediye başkanları haricinde 17.  İstanbul Belediye  başkanı olduğu söyleniyor.

Yine  İstanbul belediye seçimlerinin  başarısında en önemli etken olanlara  bakıldığında  seçimin kazanılmasında en önde kişilerin soyadları “ Oğlu” ile son buluyor. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun  soyadının  son iki hecesi oğlu ile bitiyor .

Yine CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun soyadının sonu yine oğlu ile tamamlanıyor. İstanbul Belediye Başkanı  Ekram İmamoğlu’nun soyadı da ne tesadüftür ki  onun da soyadının sonu yine iki başkan gibi oğlu ile tamamlanıyor.

Bunlar ilginç tesadüfler….

ÖZLÜ SÖZ

Hak edilmemiş bir alkış ya da ödül kalp para gibidir. Kazanana er geç zarar verir. Rüyalarımız, ideallerimiz de yıldızlara benzer; onları yakalamamız imkansızdır, fakat karanlık gecelerde  yolumuzu aydınlatırlar.

MONTAİGNE

--------------------------------------------------------------------------

FIKRA

EŞEKLERİN DUASI

Kasabanın birinde semerci vefat etmiş.

Kasabaya yeni gelen semerci işin acemisiymiş.yaptığı kötü semerler yüzünden  eşeklerin sırtında yaralar açılmış.

Eşekler başlamış duaya:

“ Tanrım sen bizi bu acemi semerciden kurtar ne olur.! Ölsün de ondan kurtulalım ”

 Sonunda eşeklerin duaları kabul olmuş, semerci ölmüş.

 Fakat,  ölen semercinin yerine gelen de ölenden daha acemiymiş.

 Eşekler yeniden duaya başlayınca, gurubun en yaşlısı olan boz eşek "Yanlış yapıyorsunuz arkadaşlar” demiş. "Bu iş böyle gitmez.semercinin ölmesi için dua etmek inanın  bize hiçbir yarar sağlamaz” eşekler  üzüntü  içinde biraz şaşkın biraz kırgın yaşlı eşeğe bakmışlar:

“ Dua etmeyelim de ne yapalım? Bu çileyi çekmeye devam mı edeceğiz?  semercinin ölmesi için elimizden başka bir şey gelmez ki”

 Yaşlı eşek acı acı gülmüş:

 “Semerci ölse dahi bizim semerlerimiz değişmez !”

“Peki ne yapalım”

“ Tanrı”ya bizi eşeklikten  kurtarması için  yalvaralım

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.