1 GÜNDE 10 LİRA ARTTI!

2019’un ilk günlerinde altın fiyatlarında artış göze çarpıyor. 215 lira olan gram altın 1 gün içerisinde tam 10 lira yükselerek 225 lira oldu.

1 GÜNDE 10 LİRA ARTTI!

2019’un ilk günlerinde altın fiyatlarında artış göze çarpıyor. 215 lira olan gram altın 1 gün içerisinde tam 10 lira yükselerek 225 lira oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ocak 2019 Cuma 08:40
1 GÜNDE 10 LİRA ARTTI!

Kuyumcu Zeki Kalkan, dolardaki yükselmenin etkisiyle altın fiyatlarında da bir yükseliş olduğunu belirtirken, fiyatlardaki dalgalanmaların kuyumcuların işlerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Şu anda çeyrek altın satış fiyatı 375 - alış fiyatı 355, Ata Lira satış fiyatı 1.520 – alış fiyatı 1.480, yarım altın satış fiyatı 750 – alış fiyatı 710, tam altın satış fiyatı 1.500 – alış fiyatı 1.400, gram altın da satış fiyatı 225 – alış fiyatı ise 210 lira.

“PİYASADAKİ DALGALANMA İŞLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Padişah Kuyumcusunun Sahibi Zeki Kalkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2019'a girdiğimiz bu ilk günlerde sanırım doların yükselmesine bağlı olarak 10 lira civarında artış oldu. Bu artışı bekliyorduk. Çünkü fiyatlar belli bir süre gerilemişti. Aşağı yukarı 215 liraya kadar gelmişti gram altın fiyatları. Yeni yıldan sonra yükselmesini bekliyorduk. Müşterilerimize de hep bu yönde bilgi verdik. Şu anda gramı 225 liraya dayandı. Bundan sonraki süreçte fiyatların stabil olarak kalmasını bekliyoruz. Sabit kaldığında müşterilerimiz alacakları fiyatı da satacakları fiyatı da biliyorlar. Piyasalardaki dalgalanmalar kuyumcuların işlerini çok etkiliyor. Ani düşüşler, ani yükselişler insanların kafasını karıştırıyor. Kuyumcuya altın satacak olanlar fiyatın çıkmasını, altın alacak olanlar da fiyatın düşmesini bekliyorlar. Bu da bizi durağan sürece sokuyor ve bizi biraz zorluyor. Şu anki süreçte altın alınabilir. Bir gramın iki gün içinde 10 lira birden yükselmesi aslında ev, araba gibi yatırım yapacak olanlara da altın bozdurma fırsatı sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.