Flaş Haber
Kapat

1 YILLIK EMEK BÜYÜLEDİ

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Üyelerinin 1 yıllık emeği olan eserler ‘Buğdayın Serüveni’ ismiyle sergilendi. Buğdayın tarladan sofraya kadar olan serüveninin fotoğraflanması, sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

1 YILLIK EMEK BÜYÜLEDİ

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Üyelerinin 1 yıllık emeği olan eserler ‘Buğdayın Serüveni’ ismiyle sergilendi. Buğdayın tarladan sofraya kadar olan serüveninin fotoğraflanması, sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Aralık 2018 Cuma 09:09
1 YILLIK EMEK BÜYÜLEDİ

EFOD tarafından ETSO’da ‘Buğdayın Serüveni’ isimli sergi açıldı. Toplam 49 fotoğrafın bulunduğu sergide, buğdayın tarladan başlayarak ekmek olarak sofraya kadar gelmesi anlatıldı. Oldukça zorlu çalışmalar sonucunda ve uzun bir sürede ortaya çıkan eserler, sanatseverlerden tam puan aldı.

AKIN: “BELGESEL ŞEKLİNDE BİR FOTOĞRAF ATÖLYESİ KURDUK”

‘Buğdayın Serüveni’ isimli çalışmanın Atölye Şefi Ahmet Akın, “Buğdayın tarihçesini anlatmaya gerek yok. Günümüzün en önemli besinlerinden biri olarak kabul ediliyor. İşte bizde bu stratejik besini fotoğraflandırarak gelecek nesillere geçmişte nasıl işlendiğini göstermek amacıyla belgesel şeklinde bir fotoğraf atölyesi kurduk. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hayal ettiklerinin birçoğunu gerçekleştirdiler. Atölye çok hızlı bir gelişme yaşadı diyebilirim.” dedi.

İYİİZ: “GELECEK KUŞAKLARA TAŞINACAK”

EFOD Başkanı Serdar İyiiz ise, “Çektiğimiz fotoğraflar gelecek kuşaklara taşınacak. Buğdayın tohumundan un haline daha sonra da ekmek haline gelişini fotoğraflarken bazı değişiklikler oldu. Bunlardan biri drone ile ilaçlama yapılmasıydı. Bu da teknolojinin ileri seviyelere geldiğinin göstergesi. Şuan yaptığımız sergimizde gelecek kuşaktakiler eskiden buğdayın nasıl işlendiğini ve hangi koşullarda yapıldığını görecekler.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK GÜZEL KARELER GÖRECEĞİZ”

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, “Bizler özellikle tarımsal ve hayvansal üretim kısmında görev yapan bir kurumuz. Serdar İyiiz, borsamıza gelip buğdayın serüveniyle ilgili bir çalışma yapacaklarını söylediklerinde çok heyecanlandık. Çünkü insanlık tarihine bakıldığında ilk üretilen gıdalardan bir tanesidir. Bölgemize de tarımsal üretimde en yüksek üretimi olan bir ürün. Sergide çok güzel kareler göreceğiz. EFOD’un bu tarz çalışmalarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezdi. Eserler ETSO’da 4 Ocak 2019’a kadar sergilenmeye devam edecek.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.