15 TEMMUZ KAHRAMANLARI DUALARLA ANILDI

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminde şehit olan 251 vatandaş için Selimiye Camii’nde mevlit okutuldu.

15 TEMMUZ KAHRAMANLARI DUALARLA ANILDI

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminde şehit olan 251 vatandaş için Selimiye Camii’nde mevlit okutuldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Temmuz 2019 Salı 08:29
15 TEMMUZ KAHRAMANLARI DUALARLA ANILDI

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminde, 251 vatandaş şehit olmuştu. Hain darbe girişiminin 3’üncü yıldönümünde, 81 ilde şehit olan 251 vatandaş için mevlidi okutuldu. Edirne’de de Selimiye Camii’nde okutulan mevlitte, demokrasi şehitleri dualarla anıldı.

“VATANIMIZ BİZİM HER ŞEYİMİZDİR”

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm burada yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’un 3’üncü yıldönümünde bütün Türkiye’de ve Edirne’de Selimiye Camii’nde, öğlen vaktinde Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu. Tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz’da şehit olan kardeşlerimizin, ahirete göçen gazilerimizin ruhları için. 15 Temmuz’un Türkiye için bir Kurtuluş Savaşı mesafesinde bir önemi var. Bunu da çocuklarımıza ve genç nesillerimize, bu etkinliklerimizle anlatmamız gerekiyor. Sadece Türkiye’de de değil, şu anda Dünyanın bütün Müslüman ülkelerinde aynı heyecan hissediliyor. Çünkü Türkiye demek, bütün İslam alemi demek. Onun beyni ve kalbi Türkiye’dir. Bütün Müslümanların kalbi Türkiye’de atıyor. Şu anda Türkiye’nin bağımsızlığı, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü çok önemli. ‘Vatanım Herşeyim’ isimli bir kitap hediyemiz de olacak gençlerimize. Vatanımız, bizim her şeyimizdir, son kalemizdir. Hiçbir zaman ona herhangi bir zarar gelmesine müsaade edemeyiz. Şehitlerimiz onun için canlarını feda ettiler. Bu mukaddes değerlerimizi, vatanımızı, özgürlüğümüzü, bayrağımızı ve dinimizi istismar ettirmemeliyiz ve en iyi şekilde korumalıyız. Bu değerlerimizin kıymetini bilmenin bir programıdır bu. Allah birliğimizi ve bütünlüğümüzü daim etsin. Çocuklarımız vatanımızı gelecekte çok iyi koruyacaklar, bundan eminiz. Geleceğimiz aydınlıktır.” dedi.

Mevlit programlarının ardından vatandaşlara, ‘Vatanım Herşeyim’ isimli kitap ve pilav ikram edildi.

Haber Merkezi

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.