19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. DSİ Sosyal tesislerinde  düzenlenen kahvaltı programı sonrası  Atatürk Anıtı önünde gaziler bir araya geldi.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. DSİ Sosyal tesislerinde  düzenlenen kahvaltı programı sonrası  Atatürk Anıtı önünde gaziler bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Eylül 2019 Cuma 08:03
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Buradaki törene Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğ Gen Dündar Şahin Güngör, Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Milli Eğitim Müdürü  Önder Arpacı, CHP İl ve merkez İlçe başkanı, MHP İl Başkanı, Saadet Partisi İl Başkanı, Aile ve Sosyal Politika il Müdürü, Bilgin Özbaş Şehit Aileleri Dernek Başkanı, Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı, ve gaziler katıldı.

BUGÜNÜMÜZÜ ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ

Çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende  silahlı Kuvvetler adına söz alan  Teğmen  Ekrem Cemal Koç Gaziliğin önemine değinerek şöyle dedi, “ Bugün burada   Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının  verildiği gün olan gaziler gününü kutluyor kendilerine olan minnet borcumuzu, ödeyemeyeceğimiz vatanı uğruna gözlerini kırpmadan canın vermeye göze alan gazilerimize saygı ve sevgilerimizi sunarız.

 Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olan gazilerimiz. Bugün ülkemizin bağımsızlığı  bölünmez bütünlüğü ve milli birlik beraberliği  canlarını vatanı ve milleti uğruna seve seve feda  etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen vefakar ve fedakar Türk askerinin  bugünü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Gücünü, bağrından çıktığı Türk milletinden alan  Türk Silahlı Kuvvetlerinin en her ferdi emanetine sahip çıkarak aynen sizlerin yaptığı gibi  hiç düşünmeden  Türkiye Cumhuriyetinin ebediyen yaşaması için  canlarını esirgemeden feda etmeye hazırdır. Başarılarınız hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir.  Bugün bağımsız ve hür olarak yaşayabiliyorsak bunu  rahmetle andığımız aziz şehitlerimize  siz kahraman gazilerimize borçluyuz” dedi

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E GAZİLİK UNVANININ VERİLDİĞİ GÜN      

Daha sonra söz alan  Edirne Muharip Gaziler  Derneği  Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter  Fevzi  Demir,” Türkiye Cumhuriyetinin var oluşu, bağımsız  yapısı uğrunda hayatlarını feda etmeyi göze alan gaziler, gününü kutlamanın heyecanı iç indeyiz. Ülkemizi işgal etmek isteyen işgalci güçler, Sakarya Meydan Muharebesinde 98 yıl önce bugün Başkomutan Mustafa Kemal tarafından bozguna uğratılmıştır. Burada yenilen düşman bir yıl sonra Dumlupınar da tekrar  bozguna uğratılmıştır. Sakarya meydan muharebesi bugünün aydınlık günlerinin yolunu açmıştır. Bu toprakların tekrar işgaline asla izin vermeyeceğiz.Bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi buradan sonra da en kutsal görev olarak korunacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921’de  Sakarya Meydan Muharebesinin Baş Komutanı Mustafa Kemal’e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı vermiştir. Bu gün tüm gazilerimiz için şeref günüdür.Bu gün  Türk Milletinin Mustafa Kemal Atatürk’le birleştiği bir gündür. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler Mustafa Kemal Atatürk’ün birer temsilcisisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin temel taşlarısınız. Sergilediğiniz başarı ile Türk Milletine ilham kaynağı oldunuz” dedi.

 Kutlamalar  Saraçlar Caddesinde  kortej yürüyüşü ile devam etti. daha sonra Lari Camisinde mevlit okutuldu. Tören Gaziler Derneği binası   önünde saat 19.30’da  başlayan  Kahramanlık Türküleri programı ile son buldu.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.