19 MAYIS COŞKUSU!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılı coşkuyla kutlandı.

19 MAYIS COŞKUSU!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılı coşkuyla kutlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mayıs 2019 Pazartesi 09:48
19 MAYIS COŞKUSU!

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kutlama programı, 25 Kasım Stadı’nın önünden Atatürk Anıtı’na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğrenciler, vatandaşlar ve yurtdışından kutlama programı için ilimize gelen gençler katılım gösterdi. Sonrasında Saraçlar Caddesi’nde devam eden etkinliklerde ise, Saraçlar Caddesi adeta spor sahasına dönüştürüldü. Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Ayten Canalp’te Saraçlar Caddesi’ndeki etkinliklere katılarak çocukların coşkusuna ortak oldular.

“19 MAYIS RUHUNU GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK GÖREVİMİZDİR”

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı ise Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak yaptı. Ak, 19 Mayıs ruhunu gelecek kuşaklara aktarmanın en önemli görevleri olduğunu söyleyerek, “19 Mayıs 1919 Aziz Milletimizin özgür ve bağımsız olarak yaşama kararlılığını tüm Dünyaya gösterdiği, İstiklal yürüyüşümüzün başlangıç tarihidir. Samsun’da yakılan İstiklal Meşalesi Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olmuş, bu hareket daha sonra bütün vatana yayılmıştır. Milletimizin gösterdiği birlik, beraberlik, azim ve kararlılık savaşın kazanılmasında önemli rol oynamış, kazanılan bu zafer daha sonra Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlandırılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı bu direniş hareketi, bağımsızlıklarını kazanmak için mücadele veren başka milletlere de örnek teşkil etmiştir. 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı ilan edilmesi gençlere verilen önemin ve güvenin göstergesidir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz. Özgüveni yüksek, Milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Milli Mücadeledeki inanç ruhunu, birlik, beraberlik ve kararlılığı her zaman örnek almanız ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bugün bizlere düşen görev; Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu toprakları korumak, Milli ve manevi değerlerimizle birlikte 19 Mayıs ruhunu gelecek kuşaklara aktarmaktır. Geleceğimizin teminatı olan bu ruhu ve bilinci yaşatırsak, bize düşen görevi layıkıyla yerine getirmiş oluruz.” dedi.

Ak’ın konuşmasının ardından Atatürk Anıtı’nda düzenlenen program son buldu. Saat 16’da Saraçlar Caddesi’nde devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinde ise, öğrenciler tarafından Halk Oyunları Gösterileri, Spor Gösterileri, Ustaların Müzik Şöleni ve Atabarı Gösterileri gerçekleştirildi. Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Ayten Canalp’te Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen gösterilere katılım gösterdi.

VALİ CANALP: “BU COŞKUYU DAHA DA ARTTIRARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Vali Canalp, “Gençlerin bayramını tüm Edirne’ye ve tüm Balkanlara mal ettiğimiz için çok mutluyuz. İlk defa Balkanlardan gelen 100 öğrencimiz ile birlikte bu bayramı kutluyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu coşkuyu, bu heyecanı daha da yayarak ve artırarak devam ettireceğiz. Çocuklarımızın yaptığı aktiviteler çok güzel.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.